ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Σαραφίδης

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς. Υπηρέτησε ...περισσότερα

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία.
Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς.
Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός διαβιβάσεων σε ΕΤΝΑ άκρως απόρρητα θέματα στο ΝΑΤΟ.

Έντονα πολιτικοποιημένο άτομο 
από τα φοιτητικά του χρόνια με συνεχή παρουσία σε τοπικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία από το 1977 μέχρι σήμερα.
Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 1986 μέχρι σήμερα. Έχει διατελέσει:
  • α) Αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου.
  • β)Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
  • γ) Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής με επιτυχία.
Επαγγελματικά είναι μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ανωνύμου εταιρείας ΥΙΟΙ ΤΡ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΑΕΒΕ με αντικείμενο την εμπορία και επισκευή αυτοκίνητων.
λιγότερα

ΜΕΤΡΟ: Τα λάθη και οι παραλείψεις του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

0 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, 15:05

Την Τετάρτη 10/04/2013 στην αίθουσα του ΤΕΛ Ελληνικού έγινε η ενημέρωση – συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης για τα προβλήματα που θα προκύψουν με την λειτουργία του Μετρό. 
Τα θέματα τα οποία κυρίως συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

1. Σταθμός μεταβίβασης λεωφορείων.

2. Σταθμός ΤΑΧΙ.

3. Στάθμευση οχημάτων στους γύρω δρόμους του μετρό, ελεγχόμενη στάθμευση.

Ως συνήθως στη συζήτηση ο Δήμαρχος μας κ. Κορτζίδης μας επιβεβαίωσε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για όλα αυτά και ότι όλα θα γίνουν με τον πλέον σύνηθες τρόπο που χρησιμοποιεί, δηλαδή αφήνουμε το πρόβλημα να φτάσει στο παρά ένα και μετά ξεκινάμε κινητοποιήσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Αναφέρθηκε σε κατάληψη του γραφείου του Υπουργού ακόμη και στην αναστολή της λειτουργίας του Μετρό. Και όλα αυτά γιατί όπως δήλωσε η κεντρική εξουσία δεν μας δίνει χώρους στο υπό διαπραγμάτευση χώρο του πρώην αεροδρομίου. Αυτό βέβαια αφορά τα δύο πρώτα θέματα της συζήτησης μας.

Στο τρίτο θέμα όπου την μελέτη την δημιουργία και την λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης την ευθύνη την έχει ο Δήμος, εκεί ο Δήμαρχος κος Κορτζίδης μας δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου και ότι όντως έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Μας επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την δημιουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης και ότι δεν έχει αρκετά άτομα στην Δημοτική Αστυνομία για τους ελέγχους.

Για την υλοποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης αναφέρω ότι ο Δήμος Αμαρουσίου με σωστές έγκαιρες μελέτες και έκδοση κανονιστικής απόφασης εντάχθηκε σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και απέσπασε 400,000,000 € και αυτές τις μέρες εγκαινίασε την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Όσον αφορά το άλλο σκέλος ότι δεν έχουμε προσωπικό για τον έλεγχο της στάθμευσης αναφέρω ότι ο Δήμος μας και γενικότερα όλοι μας γνωρίζαμε ότι το ΜΕΤΡΌ θα ετίθετο σε λειτουργία πριν από δύο χρόνια, γιατί δεν προγραμμάτισαν την πρόσληψη δύο ή τεσσάρων ατόμων όπου η πληρωμή τους θα γίνεται από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης;

Άρα ξέρουμε να κάνουμε κριτική στη Κεντρική εξουσία για τις παραλήψεις της και μάλιστα σκληρή αλλά δεν γνωρίζουμε την έννοια της αυτοκριτικής. Μήπως οι κάτοικοι του Δήμου μας θα πρέπει να κινητοποιηθούν και να κάνουν κατάληψη στο γραφείο του Δημάρχου και να ζητήσουν να δοθεί λύση εδώ και τώρα για να γλιτώσουν οι γύρω δρόμοι από την άναρχη κατάληψη των πεζοδρομίων.

Σε εκατό ημέρες που μένουν για την λειτουργία του Μετρό η Ιασωνίδου εάν έχει πέσει σήμερα σε τέλμα λόγω τις οικονομικής κρίσης,θα βουλιάξει τελείως λόγω της άναρχης στάθμευσης, δεν θα μπορεί να περάσει κανείς και τα εναπομείναντα ανοιχτά καταστήματα θα αναγκαστούν και αυτά να κλείσουν. Έστω και σήμερα ας ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να προλάβουμε να περισώσουμε κάτι μετά από ένα χρόνο.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. 
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.