ΑΡΘΡΑ

Βάσω Κόλλια

Υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.   Είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση (Essex University, UK). Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος διοίκησης μεγάλων, εγχώριων και διεθνών, επιχειρήσεων. Σήμερα εργάζεται ως ειδική σύμβουλος Διοίκησης ...περισσότερα

Υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.
 
Είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση (Essex University, UK). Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος διοίκησης μεγάλων, εγχώριων και διεθνών, επιχειρήσεων.

Σήμερα εργάζεται ως ειδική σύμβουλος Διοίκησης και Στρατηγικού Σχεδιασμού σε ευρωπαϊκή εταιρεία Δημόσιας Επικοινωνίας, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Είναι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, της Επιτροπής "Αθλητισμός και Γυναίκα" της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διοικούσας Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων του Εκκλησιαστκού Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και συνιδρύτρια του Restart Greece - Δίκτυο Διαλόγου για μια Σύγχρονη Ελλάδα. λιγότερα

Ανάγκη για σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπεια

0 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 11:54

Πολλές φορές, όταν λέμε τη λέξη πολιτικός, έρχονται στον νου μας στιγμές και σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο. Ολοι μας, ακόμη και εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική, έχουμε φέρει στη μνήμη μας και -για να είμαστε ειλικρινείς- έχουμε χαρακτηρίσει κάποιον «βουλευτή Καλοχαιρέτα» ή «Μαυρογιαλούρο». Κινηματογραφικοί χαρακτήρες και οι δύο, αλλά δυστυχώς επί σχεδόν έξι συνεχείς δεκαετίες διατηρούνται και χρησιμοποιούνται στον καθημερινό μας λόγο. Οι δύο αυτοί χαρακτηρισμοί συγκεντρώνουν όλο αυτό που λέμε σήμερα απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.

Είναι αλήθεια ότι και μόνο στο άκουσμα της λέξης πολιτικός συνήθως μιλάμε για έλλειψη ευαισθησίας, για αδυναμία απάντησης στα προβλήματα και στις ανησυχίες της κοινωνίας, για ξύλινο, αποστειρωμένο και αφυδατωμένο πολιτικό λόγο. Οσο η πολιτική εξαντλείται σε εσωκομματικά τοπία, όσο δεν περνά από τα μεγάλα λόγια σε συγκεκριμένα έργα, όσο δεν οραματίζεται και δεν επιδιώκει μια επανάσταση του συγκεκριμένου τόσο η μορφή του Μαυρογιαλούρου και του βουλευτή Καλοχαιρέτα θα επιβιώνει.

Η χώρα μας πρέπει να επιβιώσει και να προοδεύσει σε έναν κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Σ’ έναν κόσμο που έχει μπροστά του μεγάλες ευκαιρίες αλλά και μεγάλους κινδύνους. Τα τεχνολογικά και τα επιστημονικά επιτεύγματα ανοίγουν καινούργιους δρόμους. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αλλάζει το περιβάλλον της εκπαίδευσης, της πληροφορίας, της επικοινωνίας αλλά αλλάζει και το περιβάλλον της εργασίας, της παραγωγής και της διάθεσης αγαθών. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με τέτοιους ρυθμούς απαιτούνται έγκαιρες αποφάσεις και διαρκής προετοιμασία για τις ευκαιρίες που έρχονται. Απαιτείται ένα πολιτικό προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις και τις ανάγκες που έχει η χώρα μας σ’ αυτές τις περίπλοκες και δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο της γειτονιάς μας και της Ευρώπης αλλά ολόκληρου του κόσμου. Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την πρόοδο της χώρας και την κατοχύρωση της θέσης της και του ρόλου της. Ενα πολιτικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και θα είναι σε θέση να δίνει λύσεις.

Χρειαζόμαστε πολιτικούς που θα περάσουν από τα μεγάλα λόγια σε μεγάλες πολιτικές πράξεις. Χρειαζόμαστε πολιτικούς που δεν θα «χαϊδέψουν» τα αυτιά των ψηφοφόρων προκειμένου να πάρουν την ψήφο τους, αλλά πολιτικούς που θα τολμήσουν να τους πουν την αλήθεια, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή. Πιστεύω ότι μέσα μας όλοι ξέρουμε τι πολιτικούς χρειαζόμαστε, γι’ αυτό άλλωστε γελάμε ακόμη και σήμερα με τον βουλευτή Καλοχαιρέτα και τον Μαυρογιαλούρο. Ολοι μας ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους με γνώσεις, θάρρος της γνώμης τους, ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και την πολιτική.

Ανθρώπους που δεν μπαίνουν στην πολιτική για να πλουτίσουν, αλλά για να την εμπλουτίσουν με τη γνώση τους και την αφοσίωσή τους. Εχουμε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις μπροστά μας. Μη χαρίσουμε σε αυτήν την κρίσιμη ιστορικά στιγμή την ψήφο μας στον οποιονδήποτε. Η πολιτική δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά ομαδική. Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπεια. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.