ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 14:00

ΑΡΘΡΑ

Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης

Ο Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης είναι Αντιστράτηγος ε.α.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε φιάσκο εξελίσσεται η "ειδική επιχείρηση"

1 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:58

Κάτι ανάλογο με αυτό που λέγαμε πολύ παλιά για να γελάσουμε "Αλβανός τουρίστας", χωρίς να θέλω να θίξω τους Αλβανούς που έχοντας δουλέψει σκληρά και έχοντας ενσωματωθεί πλήρως στην κοινωνία μας οι άνθρωποι και τουρισμό κάνουν σήμερα και αφεντικά έχουν γίνει, συμβαίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η "Ειδική επιχείρηση" της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία αρχικά, εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο φιάσκο από κάθε άποψη με τους νοσηρούς εγκεφάλους που την σχεδίασαν, να συνεχίζουν στην παρωδία "επιστράτευσης", μερική την είπαν, για να σώσουν τα προσχήματα της μεγάλης ήττας που έρχεται...

Και δεν είναι τα φιλμάκια που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο για την ποιότητα των καλούμενων  να πολεμήσουν απέναντι σε ένα αποφασισμένο στρατό,  που μάχεται υπέρ βωμών και εστιών, ούτε η ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιήσουν οι επίστρατοι.

Οι έμπειρες πλέον σε αυτόν τον αγώνα ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες με το ηθικό πολύ ψηλά, εξοπλισμένες με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει το δυτικό οπλοστάσιο, με πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων και των δημιουργουμένων αναγκών, είναι ουτοπία και καθαρή ιδεοληψία κάποιος να πιστεύει πως η πύκνωση των ρωσικών γραμμών με τέτοιας ποιότητας προσωπικό και εξοπλισμό θα φέρει αλλαγή των συσχετισμών και θα τους οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα.

Είδα κάπου γραμμένο, από τους θαυμαστές και θιασώτες του ηγεμόνα - και έχουμε μπόλικους εδώ - δυστυχώς η προπαγάνδα του "ξανθού γένους" βρήκε ευήκοα ώτα και στην άκρα δεξιά και στην άκρα αριστερά, να ισχυρίζονται πως η κινητοποίηση πάει άριστα και εμφανίζει μόνο 1% απώλειες από τους υπόχρεους!

Και έτσι να είναι, που το γεγονός αυτό δεν είναι αποδεκτό από ανεξάρτητους παρατηρητές, αλλά πρόκειται περί προπαγάνδας, οι σοβαροί στρατοί σήμερα αποτελούνται από επαγγελματίες χειριστές και άριστα εκπαιδευμένο έμπειρο προσωπικό και δεν στηρίζονται στους εθελοντές και τους κληρωτούς, επιστρατευμένους, Εξαιρείται το Ισραήλ για άλλους λόγους...

Και εφ' όσον ξεκίνησες τις επιχειρήσεις με τους πρώτους, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ενδυνάμωση των ενόπλων σου δυνάμεων να καταφεύγεις τώρα στους δεύτερους!

Αν το κάνεις, το γεγονός αυτό, από μόνο του αποτελεί ένδειξη ήττας και αδυναμίας και θα επιταχύνει τον δρόμο της κατάρρευσης που ακολουθείς.... 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Χαροκόπου Μυρτώ 13.10.22
Ο Θεός να μας φυλάει από κάποιους ομόθρησκους που έχουν πιαστεί χέρι χέρι με κάποιους αλλόθρησκους και μπαίνουν με το έτσι θέλω σε ξένα χωράφια σκοτώνοντας κόσμο σπέρνοντας αντί για σιτάρι βόμβες.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.