ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 10:13

ΑΡΘΡΑ

Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης

Ο Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης είναι Αντιστράτηγος ε.α.

Χαρουπιά vs Φοίνικα

1 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, 14:13

Ακούγονται πολλά και βαρύγδουπα για τις δεντροφυτεύσεις και τα δέντρα που πρέπει να φυτευτούν στα δάση που καηκαν και όχι μονο..

Ας γνωρίσουμε την περιφρονημένη χαρουπιά μας, την καλυτερη πρόταση...

Πάμφθηνο αυτοφυές φυτό στη νότια και κεντρική Ελλάδα και στα νησιά μας. Είτε σε άγρια, είτε σε ήμερη ποικιλία αποτελεί την καλύτερη λύση για το πρασίνισμα κάθε αστικής και ημιαστικής περιοχής.

Χωρίς απαιτήσεις νερού, το πλούσιο φύλλωμα της, ο παχύς και αδιαπέραστος από τον ήλιο ίσκιος της, μαζί με την μεγάλη απορροφητικότητα σκόνης, ταχέως αναπτυσσόμενο, χωρίς άλλες φροντίδες, είναι η καλύτερη λύση για κάθε είδους δενδροφύτευση και το πρασίνισμα κάθε περιοχής με μηδενικά έξοδα και άλλες απαιτήσεις. 

Δυστυχώς οι τοπικοί άρχοντες μας και όχι μόνο, προτιμούν τους φοίνικες(!!) και άλλα πανάκριβα εξωτικά και προβληματικά φυτά, ξένα με το ελληνικό περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες του κλίματος των νοτίων περιοχών της χώρας μας για να καλύπτουν τις ανάγκες σε δέντρα.

Γνωρίστε την ελληνικότατη χαρουπιά μας, αγαπήστε την, διαδώστε την. Η καλύτερη πρόταση. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Panayiota Papakosta 27.08.21
Η χαρουπιά είναι το πιο ανθεκτικό στη φωτιά δέντρο. Επίσης προσφέρει τον καρπό της, εξαιρετική δροσιά και αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.