ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 12:39

ΑΡΘΡΑ

Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης

Ο Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης είναι Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τον κακό γείτονα...

0 24 ΜΑΙΟΥ 2020, 10:55

Τον κακό άνθρωπο, συγγενή ,η οποιοδήποτε άλλο τον αποφεύγεις, κόβεις κάθε σχέση μαζί του,τελικά βρίσκεις τρόπους να μην έχεις ουδεμία σχέση μαζί του. Τον κακό γείτονα όμως;

Οι προκλήσεις του καθημερινές ,βρίσκει τρόπους για να δημιουργεί προβλήματα, ενοχλεί συνεχώς. Μέγα βάσανο...
Η σηκώνεσαι και αλλάζεις γειτονιά και φεύγεις για να τον αποφύγεις οριστικά, η οπλίζεσαι με υπομονή ,αλλά και πόσο να το αντέξεις .Δεν υπάρχει τρόπος τελικά να γλυτώσεις από δαύτον.

Αυτή είναι η Τουρκία...Ένας κακός γείτονας που μας έλαχε δίπλα μας.

Από τότε που εγκατέλειψαν τα υψίπεδα της Ασίας και κακή μας τύχη θρονιάστηκαν δίπλα μας, διαλείμματα μόνο απολαύσαμε ειρηνικής συνύπαρξης. Και αυτό μόνο στις περιόδους που ήταν σε κατάσταση διαλύσεως και κατέβαζαν τους τόνους της πρόκλησης.

Στην θαλασσα, τον αέρα και στην Ξηρά αμφισβητούν τα σύνορα μας, είτε ευθέως, είτε συγκεκαλυμμένα.
Οι ένταξη μας στις ευρωπαϊκές κοινότητες και το ΝΑΤΟ απέτρεψαν συχνές πολεμικές συγκρούσεις μόνο, οι οποίες θα ήταν πολύ πιο συχνές αν είμαστε εκτός.

Η τελευταια πολεμική αναμετριση μεταξύ μας το 1974 έληξε με βαριά ηττα του Ελληνισμού και τον ακρωτηριασμό της νήσου Κύπρου. Από τότε συχνά πυκνά η ίδια πολιτική τους συνέχεια και αδιάλειπτα, πιστά ακολουθείται.

Κάποιοι πιστεύουν πως φταίει ο Ερντογαν! Μέγα Λαθος! Πιθανώς ο νεοσουλτανος , αν και απρόβλεπτος,να είναι καλύτερη περιπτωση με δεδομένο πως στην κατ επίφαση δημοκρατια "αλλά τούρκα" που έχουν στήσει εκεί,η κυβέρνηση τους και η αντιπολίτευση τους σταθερά και με τους ίδιους τόνους στις θέσεις τους για τα Ελληνοτουρκικα , διαγκωνίζονται ποιος θα έχει την πιο ακραία και εθνικιστική στάση!

Ένα Πατριαρχείο,μια φθίνουσα και ξεκληρισμένη μειονότητα στην κωνσταντινουπολη που σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει αφού μερικές χιλιάδες πολύ ηλικιωμένοι έχουν ξεμείνει εκεί, δεν είναι σοβαροι λόγοι να μας κάνουν διστακτικούς και να επιδιώκουμε μονομερώς και σταθερά την συνδιαλλαγή και την ειρήνη σε βάρος των κυριαρχικων μας δικαιωμάτων...
Τι κερδίσαμε τόσα χρόνια με την συμπεριφορά μας αυτή;

Η θα ακολουθήσουμε πολιτική Ισραηλιτική στα διμερή θέματα που βάζουν συνεχώς , δημιουργώντας την ανάλογη αποτρεπτική και ανταποδοτική δύναμη, η πάμε για Φινλανδοποίηση ακυρώνοντας το πνεύμα της επανάστασης του 1821 που θα γιορτάσουμε του χρόνου τα 200 χρόνια της από τότε...

Ας αποφασίσει το έθνος μας που θα καταβάλει και το αντίστοιχο τίμημα το δρόμο που θα ακολουθήσει ,έχει αρετή ,κόστος και θυσίες ο δρόμος της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας ... 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.