ΑΡΘΡΑ

Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης

Ο Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης είναι Αντιστράτηγος ε.α.

Tα Ίμια και το "θηρίο"

0 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 10:55

1996. Νύκτα Ιμίων... Πέρασαν 24 χρόνια. Μια πίκρα στα χείλη μας για τα τραγικά γεγονοτα εκείνης της νύχτας. Τρεις ήρωες αξιωματικοί μας στο βωμό της θυσίας και του καθήκοντος και ελληνικό έδαφος σε σταθερή αμφισβήτηση.

Τα γεγονότα εκείνα στην εξέλιξή τους σήμερα κατάφεραν να επικρατήσει τελικά το φοβικό μπλοκ της κακώς εννοούμενης "ανησυχίας", όπως καταγράφεται,  μετά τις προκλήσεις και την ένταση που εφαρμόζει η αναθεωρητική εξωτερική πολιτική του νεοσουλτάνου.

Ακολουθήσαμε έκτοτε και υιοθετήσαμε τον τρόπο για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, την ενεργό υποστήριξη μας στην ένταξη της στην ΕΕ, ευελπιστώντας την συμμόρφωση τους στους κανόνες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και με αυτό τον τρόπο τον εξευμενισμό του θηρίου.

Όντως ο τούρκικος στρατός είναι μεγάλος σε αριθμό, καλά εξοπλισμένος και εδώ και χρόνια πολεμά - ανεπιτυχώς έστω - στην νοτιοανατολική περιφέρεια της χώρας.

Η λογική της “εξημέρωσης του θηρίου” είναι πια ξεπερασμένη αφού δεν μπορεί να φανεί πλέον σε κανένα ορατό μέλλον, ένταξη της στην ΕΕ.

Μήπως είναι ώρα να δούμε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει τελικά και το θηρίο;

Η θύμηση των γεγονότων εκείνης της νύκτας θα πρέπει να μας προβληματίσουν...

Το μήνυμα είναι ότι οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι και μπορούν να κάνουν τα πάντα...

Με δεδομένο ότι μπορούν να κάνουν λοιπόν οτιδήποτε, ποια θα είναι η αντίδραση μας; Εκεί είναι το πρόβλημα που ορθώνεται μπροστά μας. 

Τι θα κάνει η πατρίδα μας σε μια τέτοια περίπτωση που θα στηθεί για παράδειγμα ένα νέο σκηνικό Ιμίων και αμφισβήτησης εδαφικής ακεραιοτητας της πατρίδας μας;  Θα ψάχνομε δικαιολογίες στυλ "ανέμου που θα πάρει τη σημαία";

Με το αξιόμαχο, την ετοιμότητα, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση, με το αρραγές εσωτερικό μέτωπο και την απόφαση για θυσία, σε μας μένει να αποδειχτεί στην πράξη ότι δεν υπάρχει θηρίο...

Είμαστε έτοιμοι γι αυτό; Ετοιμαζόμαστε; Θηρίο δεν θα υπάρχει τότε. Το έχουμε αποδείξει..

Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ έχει το λόγο και τις ευθύνες.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.