ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:12

ΑΡΘΡΑ

Ντόρα Πάλλη

Η Ντόρα Πάλλη είναι Σύμβουλος Πολιστικών και Εκπαιδευτικών θεμάτων, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.  

Εκλογές! Η μόνη λύση πατριωτικής και δημοκρατικής ευθύνης!

0 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 16:45

Η πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Open TV ήταν πολύ αποκαλυπτική για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός την...
Δημοκρατία!

Θα προχωρήσει, λοιπόν, στη ψήφιση μιας κρίσιμης συμφωνίας για το μέλλον του ελληνισμού τις επόμενες δεκαετίες, με μια οριακή πλειοψηφία ενός ετερόκλητου σχηματισμού βουλευτών!

Η πιθανή ψήφιση της συμφωνίας των Σκοπίων συνιστά ένα μέγιστο δημοκρατικό ατόπημα, αφού στερείται ηθικής νομιμοποίησης, έστω κι αν διαδικαστικά η συμφωνία μπορεί να περάσει και με μια απλή συμφωνία επι των παρόντων.

Κι αυτό για πολλούς λόγους...

Η Βουλή αυτή βρίσκεται στο τέλος της θητείας της. Η συμφωνία θα μπορούσε να έρθει για ψήφιση λίγους μήνες πιο μετά ή κι άμεσα, μέσα από μία νέα Βουλή που θα αποτυπώνει τη θέληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Πώς μπορεί μια Βουλή, που είναι στα όρια του πολιτικού της χρόνου, να δεσμεύσει μια χώρα για πολλές δεκαετίες σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα;

Η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης θα δοθεί από βουλευτές, που προέρχονται από κόμματα, τα οποία είχαν προεκλογικά σαφή θέση ενάντια σε κάθε παραχώρηση στο θέμα του ονόματος. Αυτό δεν συνιστά αλλοίωση της ψήφου του ελληνικού λαού;

Τέτοιου είδους συμφωνίες όφειλαν να απαιτούν ενισχυμένες πλειοψηφίες, ώστε να έχουν και την μέγιστη δυνατή νομιμοποίηση!

Υπενθυμίζω, πως στα Σκόπια η αντίστοιχη πλειοψηφία πέρασε μετά από δημοψήφισμα!
Τώρα απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή και μακρά διαδικασία δημοσίων διαβουλεύσεων και πολλαπλών ψηφοφοριών!
Εμείς, που είμαστε και το λίκνο της δημοκρατίας, βάζουμε το δημοκρατικό πήχη πολύ χαμηλά.
Σε μια απλή ψηφοφορία...
και μια απλή πλειοψηφία...

Είναι προφανές, ότι η διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών στερείται ηθικής και ουσιαστικής δημοκρατικής νομιμοποίησης!
Πρόκειται για μια διευθέτηση, που έρχεται σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενώ όλη η διαδικασία γίνεται για να παρακαμφθεί η θέληση του.

Δυστυχώς, οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου στα βόρεια σύνορα μας!

Οι «Πρέσπες» θα παράξουν αστάθεια!
Κι αυτό διότι θα αναζωπυρώσουν αλυτρωτισμούς και φανατισμούς διαμορφώνοντας ένα νέο πλαίσιο συνεχών απειλών για την Ελλάδα!

Από έγερση μειονοτικών θεμάτων, έως και αμφισβητήσεις συνόρων...
Ταυτόχρονα, θα έχουμε μια μόνιμη πηγή ρευστότητας για ολόκληρη την περιοχή.
Μια περιοχή που συνεχίζει να αποτελεί «πυριτιδαποθήκη».

Η συμφωνία θα είναι μοιραία για τη πατρίδα μας, όσο μοιραία θα είναι για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά τελικά και για τους συμμάχους μας.

Σε μια περίοδο με τεράστια κλιμάκωση της τουρκικής απειλής, οι «Πρέσπες» σίγουρα θα μας φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες με ένα εθνικό μέτωπο διαρρηγμένο!

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για άμεσες εκλογές είναι η μόνη εθνικά και δημοκρατικά υπεύθυνη λύση για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική διευθέτηση του σκοπιανού προβλήματος.
Και θα είναι μια συμφωνία, που θα διασφαλίζει το εθνικό μας μέτωπο, μα και τις προοπτικές της πατρίδας και της ευρύτερης περιοχής.

Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα! 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.