ΑΡΘΡΑ

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης

Ο Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης είναι ο πρώην "Καιρός" της Ελευθεροτυπίας ο οποίος καυτηριάζει με τον δικό του τρόπο την πολιτική επικαιρότητα.

Το μεγαλύτερο μάθημα από την πανδημία

0 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 12:00

Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο μάθημα από την πανδημία είναι ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν υποκαθίσταται από καμμία τεχνολογία.

Ας το έχουν υπ' όψιν τους τα παιδιά, οι πολίτες ως μόνοι και ως ζευγάρια, οι εργοδότες και εργαζόμενοι, οι εξουσίες, μερικοί από τους οποίους ορέγονται έναν κόσμο virtual και tele για λιγότερο κόστος και, κυρίως, περισσότερη ισχύ της καρέκλας.

Ο έρωτας, η φιλία, η συνεργασία, η ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων ολοκληρώνεται μόνο με την παρουσία. Αλλιώς, και ο πιο δειλός και ανίκανος εμφανίζεται ως γίγας στίς οθόνες και τα chat.

Η αγκαλιά και η ζωντανή κατά μέτωπο σύγκρουση δεν υποκαθίστανται από τα καραγκιοζάκια και τις θρασύδειλες μαγκιές μέσω διαδικτύου.

Το μυαλό του ανθρώπου είναι ένα εξελισσόμενο θαύμα. Αλλά, είναι ένα τίποτε χωρίς τα συναισθήματα. Τα οποία είναι ένα τίποτε χωρίς το μυαλό.

Χωρίς παρουσία δεν υπάρχει αγάπη. Και χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα του ιού. Για όποιον θέλει να δει, να ακούσει, να σκεφτεί, να αισθανθεί σαν άνθρωπος. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.