ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 14:25

ΑΡΘΡΑ

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης

Ο Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης είναι ο πρώην "Καιρός" της Ελευθεροτυπίας ο οποίος καυτηριάζει με τον δικό του τρόπο την πολιτική επικαιρότητα.

Όλη η παθογένεια και η υποκρισία μιας κοινωνίας, στα σχολεία

0 25 ΜΑΙΟΥ 2020, 10:39

Όλη η παθογένεια και η υποκρισία μιας κοινωνίας, στα σχολεία. Όπου οι μισοί μαθητές δεν πάνε είτε γιατί δεν τους αφήνουν οι γονείς τους, είτε γιατί δεν πάνε αυτοβούλως. Από δίπλα, δεν πάνε καθηγητές, καταγγέλλοντας ότι τα σχολεία μπορεί να είναι επικίνδυνες εστίες διάδοσης του ιού!

Επειδή τριγυρίζω ασταμάτητα εδώ και δυό μήνες έχω να μαρτυρήσω αυτά:

Οι μεν γονείς αφήνουν τα βράδυα ξέφραγα τα παιδιά τους να μαζεύονται το ένα επάνω στο άλλο σε πλατείες, σε παραλίες, σε πάρκα, σε στέκια, στούς δρόμους. Και να μην τηρούν κανένα, μα κανένα μέτρο προστασίας. Εκεί, λοιπόν, δεν κινδυνεύουν, αλλά οι γονείς τους δεν τους αφήνουν να πάνε στα σχολεία επειδή κινδυνεύουν! Μιλάμε για γονείς υποκριτές, τυφλωμένους από κομματικό αντιπολιτευτικό φανατισμό ή από αδυναμία να ελέγξουν τα παιδιά τους. Έρμαια των μωρών.

Τα παιδιά από την πλευρά τους, σαν νιάτα αισθάνονται πάντα αθάνατα. Απρόσβλητα. Κι αλίμονο αν δεν αισθάνονταν έτσι. Δεν θα ηταν νιάτα. Πολύ περισσότερο, που ξέρουν ότι ο ιός τα αφήνει απρόσβλητα. Και όχι μονο ο ιός. Αλλά και η εξουσία γονιών και καθηγητών τα αφήνει απρόσβλητα. Εδώ και χρόνια. Τι απαίτηση να έχεις από αποθρασυμένα ανήλικα, που είναι γενήματα ανεύθυνων και ευνουχισμένων γονιών και δασκάλων;

Οι καθηγητές που αντιστέκονται στη "φασιστική λαίλαπα" που λέγεται μάθηση έξω από τα γούστα τους, δεν πάνε στα σχολεία που καταγγέλλουν ως ενδεχόμενες πηγές μόλυνσης (τώρα που γλίτωσαν από τις κάμερες πιπιλίζουν άλλη καραμέλα) με ελλειπή μέτρα, αλλά οι ίδιοι πάνε στις διαδηλώσεις, ό ένας πάνω στόν άλλον, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Εκεί δεν κινδυνεύουν. Γιατί η διαδήλωση είναι σαν τη θεία κοινωνία. Είναι ιερή και δεν κολλάς. Αμβρόσιος- νεοεπαναστάτες= 1-1.

Για τη μάστιγα με τα φροντιστήρια, που θησαυρίζουν στην πλάτη των γονιών, υπέρ μιας εκπαίδευσης και σε βάρος της Παιδείας, δεν μιλάει κανείς! Τσιμουδιά! Ουτε οι γονείς που πληρώνουν κερατιάτικα μια παραπαιδεία, ούτε οι μαθητές που σέρνονται βαριεστημένοι σε απαξιωμένα σχολεία, ούτε οι καθηγητές που σκίζονται για τη δημόσια δωρεάν παιδεία (αρκεί να μη χαθεί το ρεγάλο), ούτε η κυβέρνηση που θέλει λέει να φτιάξει μια άλλη παιδεία στα σχολεία!

Στό μεταξύ, οι πιτσιρικάδες μαζεύονται στιβαγμένοι τα βράδυα στα στέκια τους, χύμα, γιατί στα σχολεία κινδυνεύουν από τον ιό. Της αρρωστημένης κοινωνίας που τους μεγαλώνει. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.