ΑΡΘΡΑ

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης

Ο Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης είναι ο πρώην "Καιρός" της Ελευθεροτυπίας ο οποίος καυτηριάζει με τον δικό του τρόπο την πολιτική επικαιρότητα.

Χαιρετίσματα...

0 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 23:33

Ένα σημείωμα - φωτογραφικό αποτύπωμα μέρους της σημερινής μας κοινωνίας του Γιώργου Παπαδόπουλου - Τετράδη. 

Ο ένας γιός υπηρετεί (ο θεός να το κάνει υπηρεσία) τη θητεία του στο Χαϊδάρι, όπου σουλατσάρει μαζί με τούς συστρατιώτες όλη μέρα, είναι έξω κάθε μέρα και ζητάει 500 ευρώ για να πληρώνει... γυμναστήριο επειδή στο στρατό ειναι αγύμναστοι!

Ο άλλος γιός έχει πάνω από 200 απουσίες ήδη και έχει εκλεγεί... πρόεδρος του 15μελούς (!), εξ ού και οι καθηγητές στάζουν μέλι μαζί του, ενώ ο γυμνασιάρχης καλεί απεγνωσμένος τους γονείς να μη χάσει χρονιά και να παρακολουθεί τα μαθήματα. (τουλάχιστον έχει ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός).

Οι γονείς είναι χωρισμένοι και έτσι τα παιδιά είναι ουσιαστικά χωρίς όρια και με όλα τα περιθώρια να εκβιάζουν. Όπως όλα τα παιδια που- φυσιολογικά- δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει τέλος. Αλλά, και ο μη χωρισμένος περιγυρος τα ίδια ακριβώς αναπαράγει. Με γελοίες δικιολογίες για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις! Οι μανάδες τους και οι γιαγιάδες τους ήταν όλη μέρα στα ζωντανά και στα χωράφια και προλάβαιναν. Με άντρα αφέντη κι όλας πάνω απ' το κεφάλι τους!

Αυτή, όμως, δεν είναι μία περίπτωση. Είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Είναι η ΚΥΡΙΑΡΧΗ εικόνα. Χωρίς παιδεία, χωρίς αγωγή, χωρίς ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, χωρίς πατρίδα, χωρίς πραγματική Κοινωνία. Ένας άκρατος εθελοτυφλών τομαρισμός. Υποχρεώσεις έχουν μόνο εκείνοι που πληρώνουν αδρά με τον ιδρώτα τους όλο αυτό το συρφετό, πληρώνοντας την αφασία των υπολοίπων. Ένας αχταρμάς μπουλούκι με ανύπαρκτο μέλλον αφού δεν υπάρχει καμιά ορατή δύναμη να το μετατρέψει σε Κοινωνία. Καθώς η πολιτική και οικονομική ελίτ είναι σαν τα μούτρα του. Και δίνει το παράδειγμα.

Αυτοί, λοιπόν, θα αντισταθούν στήν Τουρκία, στήν παραπέρα αποικιοποίηση της χώρας και θα υπερασπιστούν το Αιγαίο, την Κρήτη, το Καστελόριζο, τα εργασιακά δικαιώματα και τον πλούτο της χώρας! Χαιρετίσματα. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.