ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 13:08

ΑΡΘΡΑ

Αθηνά Μαρκάκη

 Η Αθηνά Μαρκάκη είναι Ψυχολόγος Msc

Δημοκρατική Ευθύνη

0 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016, 12:03

Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Κακογιάννη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του κινήματος Δημοκρατική Ευθύνη. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους, καθώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που αναζητά μια σοβαρή πολιτική πρόταση που στοχεύει στην ανάπτυξη και στην ευημερία των πολιτών της.

Αυτό ακριβώς είναι και το αρχικό κάλεσμα της Δημοκρατικής Ευθύνης, που προσκαλεί όλους μας να συμμετέχουμε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας και να γίνουμε εμείς η αλλαγή που επιθυμούμε.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες και δεν πιστεύουμε πια σε από μηχανής θεούς και σωτήρες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει από φθαρμένους μηχανισμούς γι αυτό επιλέγουμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Νέοι ανήσυχοι άνθρωποι, αποφασίζουμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, σεβόμενοι και αποδεχόμενοι την εμπειρία ικανών, και αξιόλογων ανθρώπων. Συνοδοιπόροι στην προσπάθειά μας είναι ο Χάρης Θεοχάρης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, 51 ακόμα επιφανείς προσωπικότητες, περίπου 2000 άτομα που ήδη έχουν υπογράψει την προσπάθειά μας και καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι.

Το όραμα μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο πρόγραμμά μας είναι μια δημοκρατική, οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη Ελληνική Πολιτεία, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη συγκρότηση ενός Επιτελικού Κράτους με τη διοικητική ικανότητα να διαμορφώνει τους κανόνες ανταγωνισμού στην οικονομία, να ελέγχει την εφαρμογή τους και να διασφαλίζει στην κοινωνία την ισονομία, τις ίσες ευκαιρίες, τη θετική διάκριση υπέρ των αδύνατων κοινωνικών ομάδων και την κοινωνική συνοχή.

Συναντηθήκαμε όσοι νιώθουμε πως δεν έχουμε ως τώρα φωνή και αποφασίσαμε να αποκτήσουμε. Οι αξίες μας, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες είναι η εντιμότητα, η διαφάνεια, η κοινωνική δικαιοσύνη, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια.

Για πρώτη φορά κατά τη διάρκειας της παρουσίασης κινήματος δόθηκε πρόγραμμα με τις θέσεις του κινήματος, όπου δεν αναφέρονται μόνο τα προβλήματα και το τι πρέπει να γίνει αλλά και το πώς πρέπει να γίνει. Όσοι ενδιαφέρεστε για παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο site της Δημοκρατικής Ευθύνης που είναι το www.dimokratikiefthini.gr.

Συμπράττουμε στη δημιουργία του κινήματος Δημοκρατική Ευθύνη γιατί όπως ανέφερε και ο Χάρης Θεοχάρης στην ομιλία του: «Είμαστε βαθειά ενωτικοί και βαθειά ανανεωτικοί. Ενότητα χωρίς ανανέωση δε δίνει καμία λύση. Η ένωση για να φύγει η λαίλαπα των άλλων, οδηγεί μόνο στον Εθνικό διχασμό. Ξεκινάμε μια προσπάθεια με εχέγγυα δημοκρατικότητας. Όχι στους αρχηγισμούς και στα κόμματα-ιδιοκτησίες».

Σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας και με εφαλτήριο την πρώτη μας συνδιάσκεψη στο τέλος Σεπτεμβρίου να αναλάβουμε την ευθύνη να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.