ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 15:34

ΑΡΘΡΑ

Εύη Κονταρίνη

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

"Βιομηχανία" ερωτήσεων στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

17 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, 11:33

Μία ακόμα καινοτομία παρατηρείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

Στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία είθισται η αντιπολίτευση, κυρίως, και δευτερευόντως η συμπολίτευση να υποβάλλουν ερωτήσεις για διάφορα θέματα, καθημερινότητας συνήθως, ζητώντας από το Δήμαρχο ή τους αρμόδιους αντιδημάρχους απαντήσεις. Ακόμα και για τη δημοσιοποίηση κάποιου τρέχοντος προβλήματος θέτοντάς το υπ' όψιν της δημοτικής αρχής.

Στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης όμως, παρατηρείται το φαινόμενο τις περισσότερες ρωτήσεις να τις υποβάλλει η συμπολίτευση. Η Διοίκηση δηλαδή.

Τις πιο πολλές φορές, οι ερωτήσεις που υποβάλλονται αφορούν θέματα, που από μόνα τους θα μπορούσαν να απασχολήσουν την τακτική συνεδρίαση ή θα μπορούσαν να δοθούν οι απαντήσεις υποβάλλοντος οι ενδιαφερόμενοι το σχετικό ερώτημα στις υπηρεσίες.

Κανείς απ' όσους παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει καταλάβει τι νόημα έχει αυτή η "βιομηχανία" ερωτήσεων στα προ ημερησίας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αν απευθυνόντουσαν στον δήμαρχό τους δεν θα έπαιρναν απαντήσεις. 

Ίσως θα έπρεπε κι εκείνος αντί να απαντά σε κάθε ένα από αυτά, προστρέχοντας μάλιστα και σε έγγραφα, τουλάχιστον τους "δικούς" του, να τους στέλνει για απαντήσεις στις υπηρεσίες όπως κάνουν οι περισσότεροι Δήμαρχοι.  

Έτσι, θα είχαμε και σοβαρή μείωση του χρόνου που καταναλώνεται στα προ ημερησίας σε βάρος των τακτικών θεμάτων της ατζέντας και δεν θα παρατηρούσαμε το φαινόμενο να αδειάζουν τα μισά έδρανα, όταν η ώρα έχει προχωρήσει κατά πολύ και αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους είναι εργαζόμενοι.  

Ας κατανοηθεί τέλος, ότι η προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία δεν πρέπει να αποτελεί  ευκαιρία ανάδειξης μικροπολιτικής αντιπαράθεσης αλλά ούτε και πεδίο ανάπτυξης ιδεολογικών τοποθετήσεων.

Υ.Γ. Το ρεκόρ πάντως των  ερωτήσεων στα προ ημερησίας, το κατέχει ο πρώην Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας με είκοσι ερωτήσεις.  

Σχόλια Αναγνωστών

17 Προσθήκη σχολίου
Ζαχαροπλάστης 14.11.12
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ κάνει παράβαση καθήκοντος, που επιτρέπει 5 και 6 ώρες συζήτηση προ ημερησίας διατέξεως. Όταν η διαδικασία προ Η.Δ. υπερβαίνει τον εύλογο χρόνο, φαλκιδεύεται το δικαίωμα των μελών του Δ.Σ. να συζητήσουν τα θέματα της Η.Δ. νηφάλιοι και βασανίζονται οι ενδιαφερόμενοι για κάποιο θέμα δημότες να περιμένουν να συζητηθεί το θέμα τους στις 3 τη νύχτα κι αυτό να αναβάλλεται ίσως.:( Αλλά με αυτό τον τρόπο, ο Πρόεδρος αλλοιώνει και το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών, γιατί κάποιους συμβούλους τους κουράζει και αποχωρούν πριν ξεκινήσουν τα κανονικά θέματα της Η.Δ.! :( Αν του είχε τραβήξει μια μήνυση η αντιπολίτευση, θα μαζευόταν. Αλλά είναι "κότες" κι αυτοί και ο Δήμος πάει με αυτόματο πιλότο (αφού ο "πιλότος" κοιμάται! :(
Απάντηση
Ζιζάνιο 13.11.12
Τρέμετε τώρα παλιο-κατεστημένα της Βούλας.Άντε ρε Δήμαρχε Πανά,προχώρα να ξεβρωμίσει όλη η περιοχή!!!
Απάντηση
ΧΑΣΑΠΗΣ 13.11.12
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΡΙΧΑΡΔΟ ΣΤΟ ΕΞΗΣ.ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ,ΤΡΕΜΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΣΗ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ Ο ΠΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ!!!!ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑΧΩ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΝΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!!
Απάντηση
Ριχάρδος 07.11.12
Δεν είναι αυτό το πρόβλημά σου ΦΟΥΡΝΑΡΗ. Μην κρύβεσαι πισω από το δάχτυλό σου. Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι γράφω.Κι αν δεν καταλαβαίνεις τότε κακώς το σχολιάζεις. ### 'Εχετε στήσει μια μηχανή εδώ μέσα, για να εγκαθιδρύσετε δικό σας άνθρωπο στη Δημαρχεία (δικαίωμά σας!) κι επειδή αυτό δεν έπιασε έχετε λυσσάξει (καλά να πάθετε). Διότι ούτε πριν ούτε και τώρα ενδιαφέρεστε για το συμμάζεμά του. Το αντίθετο συμβαίνει: Φοβάστε μήπως ο Πανάς βγάλει τίποτα άπλυτα στη φόρα και ορισμένοι δικοί σας βρεθούν στο σκαμνί.Άσε λοιπόν τις αερολογίες και πες μας αυτό που σε ρωτάμε: Τι κακό έχει κάνει στο Δήμο ο Πανάς? Αλλά συγκεκριμένα, όπως ο κ. Παντελής ο Κασιδόκωστας που ΄ηταν ο μόνος συγκεκριμένος μέχρι σήμερα.Είπε: Αποχωρώ διότι ,,, άλφα, βήτα, γάμα...... Από σένα και την ΕΛΛΑΔΑ τα μόνα που γνωρίζουμε είναι : άλφα, έιναι κοντός βήτα, τρώει γιαούρτι , γάμα καταλύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, δέλτα ... το καλάμι . Αυτά δεν είναι? ή έχεις κι άλλα?
Απάντηση
ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ 06.11.12
Ρε Ριχάρδε απορία εκφράζω εσύ καταλαβαίνεις τι λές?
Απάντηση
Ριχάρδος 06.11.12
H λογική της ΕΛΛΑΔΑΣ : "... Κάνει [ο Πανάς] κατάχρηση εξουσίας πως αλλιώς να το πώ. Καλά λέει και ο Φούρναρης εχεις πρόβλημα με την ελληνική!!! " (βλ.πιο κάτω) . ### Η ΕΛΛΑΔΑ δεν βρίσκει τρόπο να το πει, κι όμως εγώ έχω το πρόβλημα με την ελληνική (που λέει κι ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ) . Ξέρεις πόσα μαργαριτάρια σου 'χω μαζέψει ? Συνέχισε να μαζεύεις ανορθογραφίες μου.
Απάντηση
Ριχάρδος 05.11.12
Μιά συμβουλή θα σου δώσω¨έλα κατα τα δικά μας τα μέρη. Γλυφάδα μεριά. Εκεί εάν ρωτήσεις κάποιον -όχι εμένα- γιατί δεν θέλει τον Κόκκορη θα σου πεί: Διότι αγόρασε τα οικόπεδα στον Καρβελά και μας στοίχισε ο κούκος αηδόνι, γιατί έστησε παράνομο νεκροταφείο στη Γλυφάδα, γιατί πλήρωσε (γνωρίζουν και το ποσό) για να εκλεγεί , και πολλά άλλα. Κανένας πάντως δεν θα σου πεί γιατί "καβάλησε το καλάμι". ### Εσεις οι βουλιώτες είστε -ρε παιδί μου- άλλο επίπεδο. Και προ παντός ορθογράφοι.
Απάντηση
Ριχάρδος 05.11.12
Εντάξει μη κουράζεσαι. 'Ετσι όπως μου τό πες το κατάλαβα πλήρως! Να σου πω την αλήθεια: Κι εγώ απ' την αρχή αυτό ακριβώς υποψιαζόμουν. ¨οτι δηλαδή ο Πανάς δεν μας κάνει διότι καβάλησε το καλάμι, δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και κάνει κατάχρηση εξουσίας. Το πέτυχες διάνα! ### 'αμα είσαι συνάμα και ορθογράφος , ε τότε πια... δεν παίζεσαι ρε μεγάλε.
Απάντηση
ΕΛΛΑΔΑ 05.11.12
Οχι Ριχάρδε ο Πανάς δεν μας κάνει γιατί απο τότε που έγινε Δήμαρχος, που ούτε στον ύπνο του δεν θα γινόταν σε κανονικές συνθήκες, καβάλησε το καλάμι και το παίζει Αυτοκράτορας.Δεν ρωτάει και δεν σέβεται τους Δημοκρατικούς θεσμούς αυτής της χώρας.Κάνει κατάχρηση εξουσίας πως αλλιώς να το πώ.Καλά λέει και ο Φούρναρης εχεις πρόβλημα με την ελληνική!!!
Απάντηση
Ριχάρδος 05.11.12
Ρε δύσμοιρη ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ δεν αφήνεις το μπούρδου μπούρδου και να μας απαντήσεις σ' αυτό που σε ρωτήσαμε. ¨η μήπως κι αυτό δεν το κατάλαβες? Το τι είπες, και που το πας είναι γνωστά. Τελικά ο Πανάς (που εγώ θα του κάνω άγαλμα κάποια μέρα) δεν μας κάνει γιατί είναι κοντός? Τι ακριβώς ζητάς μαύρε? Πες μας να στο δώσουμε επιτέλους! ### Να ! αφού ξέρεις καλά Ελληνικά διάβασε της ΒΟΥΛΙΤΣΑΣ το αρχαίο ρητό, να ξεχαρμανιάσεις τουλάχιστον.
Απάντηση
Η ΒΟΥΛΙΤΣΑ 05.11.12
"ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΤΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ, ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΧΕΙ..."ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ (460 - 398 π.χ)
Απάντηση
ΕΛΛΑΔΑ 04.11.12
Ρε Ριχάρδε διάβασες τι σου εγραψαν στο παραπάνω άρθρο.Την αγραμματοσύνη σου την εξυμνούν και άλλοι.Επίσης διαπιστώνω ότι ενώ εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι γράφεις εσύ δυσκολεύεσαι και στην ανάγνωση.Τελικά μέχρι ποιά τάξη εφτασες στο σχολείο?Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο Δαβάκης είναι ενωτικός είπα όμως ότι ο Πανάς δεν είναι.Οποιος έχει την μύγα μυγιάζεται ή είναι απλώς αναλφάβητος και δεν καταλαβαίνει τα νοήματα.Εμπάθεια πάντως μάλλον εσύ δείχνεις.Εγώ ονόματα δεν υποστηρίζω ποτέ.Μόνο του Κασιδόκωστα.Ενώ εσύ τον Πανά τον εχεις κάνει 2 μέτρα άρχοντα και ας είναι μισό μέτρο σε σκαμνάκι!!!
Απάντηση
Ριχάρδος 04.11.12
'Οποτε θελεις τα λέμε. Έχω όρεξη απεριόριστη.Τούτη την τελευταία φορά τον λόγο σου τον βρήκα -περιέργως- ελκυστικό. 'Οταν μιλάς για τον εαυτό σου τα καταφέρνεις μπαγάσα. 'Οταν αναφέρεσαι στα κοινά δείχνεις την αγραμματοσύνη σου. Σε προκαλώ λοιπον - αφού διαθέτεις λόγο. Μπορείς να μου εξηγήσεις χωρίς αοριστολογίες σε ποιές κακοήθεις πράξεις ή παραλήψεις υπέπεσε ο Πανάς που να δικαιολογούν τις κατάρες που του στέλνεις? Το ότι μπροστά στον Κασιδόκωστα δεν φτουράει μας τόπες. Πες μας και το γιατί! Το ότι ο Δήμος δεν λειτουργεί , κι αυτό μας τόπες. Πές μας και το γιατί. Το ότι ο Δαβάκης είναι δουλευταράς και ενωτικός κι αυτό μας τόπες. Πές μας και που το ξέρεις. ### ΕΛΛΑΔΑ καημό τό'χω ν'ακούσω μια σωστή κουβέντα. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ. Τα λόγια σου το μόνο που περιέχουν είναι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Σκέτη χωρίς ούτε ένα επιχείρημα τόσο δα.
Απάντηση
ΕΛΛΑΔΑ 03.11.12
To "μπέμπα" το λαμβάνω ως κοπλιμέντο αν και δεν αρμόζει ούτε στο φύλο ούτε στην ηλικία μου.Φαίνεται Ριχάρδε οτι τουλάχιστον διακρίνεις μια φρεσκάδα νεανικής ηλικίας στα σχόλια μου.΄Κρίμα που δεν μπορώ να πώ και για σένα το ίδιο.Εχεις μείνει στην Χούντα ηλικιακά και πνευματικά.Όσο για το τί ψήφισα ευτυχώς σε αυτή την χώρα εξακολουθεί και υπάρχει παραβάν στις κάλπες.Τώρα αν είσαι μύγα και βρέθηκες εκεί την ώρα που ψήφιζα και είδες ότι δεν ψήφισα τον Κασιδόκωστα τότε με έντομα δεν τα βάζω!Πάντως και αυτοί που τον ψήφισαν και αυτοί που δεν τον ψήφισαν για Δημαρχο τον παραδέχονται!Εχει γράψει ιστορία ο άνθρωπος.Ο άλλος ο κοντος γράφει αρνητική ιστορία όποτε το καταλάβεις τα ξαναλέμε!!!
Απάντηση
Ριχάρδος 03.11.12
ΕΛΛΑΔΑ, άστο κοπέλα μου! Δεν τό χεις! Το μόνο που δεν έχεις κάνει ως τώρα είναι να μας πείς για ποιανού λογαριασμό δουλεύεις. Τάχα μου μαράθηκες που ο Πανάς δεν φθάνει ούτε στο νυχάκι τον Κασιδόκωστα. Λες και ψήφισες Κασιδόκωστα εσύ. Είσαι πολύ μπέμπα και ακόμα αγράμματη για να μας κοροΙδέψεις.
Απάντηση
ΕΛΛΑΔΑ 02.11.12
Ευστοχες και πραγματικές οι διαπιστώσεις του άρθρου αλλά σε προηγούμενο είχα διαβάσει ότι ο κ.Δήμαρχος είναι απο τους τύπους πως το λενε να δεις?Α! Τώρα θυμήθηκα "ενωτικός".Οι άλλοι δε, είναι κακιασμένοι γιατί δεν βγήκανε Δήμαρχοι.Μα δεν μπορεί τελικά αυτός ο άξιος και χαρισματικός ηγέτης που όταν τον βλέπει,ς νομιζεις ότι είναι κλωνος του Κασιδόκωστα (ούτε στο νυχάκι του!) να βάλει μια τάξη ? να ενώσει την Διοίκηση?τα αδέρφια του? Πως γινεται ένας τόσο ικανός πολιτικός να του πετάνε βελάκια προσωπικο,συμπολίτευση και πολίτες?
Απάντηση
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ-ΔΗΜΟΤΗΣ 02.11.12
ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΕ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ-ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ-ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ(3Β)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.