ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 18:06

ΑΡΘΡΑ

της Εύης Κονταρίνη

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Λύσεις υπάρχουν κύριε Κορτζίδη, αρκεί κανείς να τις αναζητήσει

0 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, 11:41

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης λάβαμε απάντηση σε άρθρο μου  που έφερε τον τίτλο "Ο Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ χρεωκοπεί το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, και την οποία θα διαβάσετε πατώντας εδώ

Είναι δικαίωμα του κυρίου Κορτζίδη να υπερασπίζεται τις επιλογές του, όπως και δικό μου δικαίωμα είναι να τις κρίνω, στηριζόμενη  στα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτές, παραθέτοντας παράλληλα και στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτή την κριτική.

Έτσι λοιπόν σήμερα, θα παραθέσω το έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης που παραθέτει στοιχεία για τη σημερινή  οικονομική κατάσταση  του Δήμου. 

Στο έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών γίνεται λόγος  για χρηματικά αποθέματα  που δεν βγαίνουν, και κωδικούς αριθμούς μισθοδοσίας υπαλλήλων, που έχουν ουσιαστικά μηδενιστεί αφού κάλυψαν και μισθοδοτικές ανάγκες που δεν είχαν υπολογιστεί (τα περίφημα ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ).

Επισημαίνεται  δε, πως είναι αδύνατον να μεταφερθούν από άλλο κωδικό χρήματα αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων γενικότερα.  

Πέρα από το παραπάνω έγγραφο όμως,  αποδεικτικό των κακών επιλογών του κυρίου Κορτζίδη, θα υποβάλλω δύο ερωτήματα:

1. Τι απαντάτε κύριε Δήμαρχε στους συμβασιούχους που περίμεναν να εργαστούν αλλά δεν θα μπορέσετε να τους προσλάβετε μέχρι τέλος του χρόνου επειδή τα ταμεία άδειασαν; 

2. Είναι ψηφοθηρική πολιτική ή όχι, όταν στις δωρεάν παροχές συγκαταλέγονται κι αυτοί που το εκκαθαριστικό της εφορίας δείχνει πως δεν έχουν καμία ανάγκη; 

Κύριε δήμαρχε, τα όσα επικαλείσθε προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τις επιλογές σας, επικαλούμενος τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για μειωμένους πόρους και αυξημένες αρμοδιότητες τα γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια. Λεγόντουσαν δε όταν οι αγελάδες του ελληνικού κράτους ήταν παχειές, με δανεικά όπως αποδείχθηκε.

Σήμερα που η χώρα μας έχει χρεωκοπήσει και το κράτος μας παραπαίει, εσείς ως δήμαρχος του 60% όπως λέτε, οφείλατε να αφήσετε στην άκρη τις πολιτικές σας ιδεοληψίες και να προσαρμοστείτε στα ζοφερά σημερινά δεδομένα, επιδιώκοντας να βρείτε λύσεις που θα βγάλουν το δήμο σας από το αδιέξοδο.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στους γύρω δήμους με πρώτο και καλύτερο του Παλαιού Φαλήρου.  Υπάρχουν παραδείγματα δήμων που ενώ είχαν τις αυξημένες αρμοδιότητες και δεν είχαν τους πόρους που θα ήθελαν, όπως κι εσείς,  τα κατάφεραν μια χαρά, μειώνοντας τις σπατάλες τους,  αναπτύσσοντας κερδοφόρες δραστηριότητες,  χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες  των υπηρεσιών τους και πάντα προς όφελος των δημοτών τους. 

Λύσεις υπάρχουν κύριε Δήμαρχε, αρκεί κανείς να τις αναζητήσει. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.