ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 03:46

ΑΡΘΡΑ

Εύη Κονταρίνη

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Το κενό εξουσίας και η παρέμβαση Τσιριγώτη στο Δήμο των 3Β

5 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, 13:50

Όταν γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης πάει  με τον  "αυτόματο πιλότο" μετά την ασθένεια και απουσία του Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα, δεν ήταν απλώς σχήμα λόγου. Ήταν η κυριολεξία. 

Με την επιστολή - παρέμβαση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλέκτρα Τσιριγώτη μας δικαιώνει απόλυτα, αφού καταγράφει τα καθημερινά προβλήματα, που ήδη αντιμετωπίζει στη λειτουργία του ο Δήμος. Όσο και να προσπαθεί ο Δημαρχεύων να πείσει ότι όλα κυλούν ρολόϊ οι αναφορές της κυρίας Τσιριγώτη τον διαψεύδουν. 

Το κενό εξουσίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο από εμφανές αφού μία σειρά από αποφάσεις και δράσεις του Δήμου δεν μπορούν να προχωρήσουν ή θα βρουν νομικά κωλύματα στην πορεία τους. 

Παράδειγμα.  Η υπογραφή της σύμβασης με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ στο Καβούρι, ύψους ενάμισυ εκατομμυρίων ευρώ περίπου, που κινδυνεύει να χαθεί λόγω της "αδυναμίας  ανακλητότητας" που υπάρχει αυτή τη στιγμή από  την πλευρά του Δημάρχου. 

Κάθε  δήμαρχος, εκ του νόμου, πάντα φέρει την ευθύνη των πράξεων των αντιδημάρχων και μπορεί ανά πάσα στιγμή αν κρίνει πως κάτι δεν γίνεται σωστά, να ανακαλέσει την οποιαδήποτε εξουσιοδότηση έχει παραχωρήσει στον οποιοδήποτε αντιδήμαρχο ή δημαρχεύοντα. 

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι γίνεται ο διαγωνισμός, παίρνει το έργο ο Χ εργολάβος, υπογράψει ο Α/Α κ. Πανάς, αλλά κατά αυτής της απόφασης προσφεύγει στην Περιφέρεια ο πρώτος επιλαχών εργολάβος και την προσβάλει με   κύριο επιχείρημα αυτή την "αδυναμία ανακλητότητας"  από την πλευρά του δημάρχου Γρ. Κασιδόκωστα, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πως μπορεί να χαθεί το κονδύλι του 1,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.  

Πρέπει κοινώς, ο Δήμαρχος να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις πράξεις όλων όσων τους έχει παραχωρηθεί οποιαδήποτε αρμοδιότητα. Ας μας απαντήσει κάποιος αν αυτό μπορεί να γίνει σήμερα στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης από το Δήμαρχο Γρηγόρη Κασιδόκωστα.      

Προσωπική μου  άποψη είναι, πως όσοι με διάφορα  προσχήματα προσπαθούν να αναβάλουν τα αυτονότητα, θα αναγκαστούν να "συρθούν" στις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και θα αναγκαστούν να το κάνουν θέλουν δεν θέλουν όταν θ' αρχίσουν να γυρίζουν από την Περιφέρεια, ως μη νόμιμες, οι αποφάσεις που θα στέλνονται για επικύρωση.   

Εκτός όμως από το θέμα της σύννομης ή μή λειτουργίας του δήμου σήμερα, τίθεται  και  το θέμα της συλλογικότητας. Εύστοχα παρατηρεί η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στην επιστολή - παρέμβαση πως ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι ικανός να εφαρμόσει την προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ", που σήμερα κατά ομολογία ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά του Δήμου δεν υπάρχει, αφού φέρεται  ο Δήμος να  "διοικείται" από έναν μικρό πυρήνα πέριξ του κυρίου Πανά. 

Η αναγκαιότητα να κατανοηθεί από όλους ότι πρέπει να λήξει  αυτή η εκκρεμότητα είναι περισσότερο επιτακτική παρά ποτέ. Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουν όλοι ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει  σ' αυτή τη δύσκολη για όλους μας συγκυρία, και σε τελική ανάλυση είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοηθεί  ότι πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος της προσωπικότητας του Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα απ' όσους θεωρούν πως θα τον χρησιμοποιήσουν ως άλλο "Ελ Σιντ" στο άρμα των προσωπικών τους φιλοδοξιών. 

Σχόλια Αναγνωστών

5 Προσθήκη σχολίου
sfina 09.10.11
Έλα ρε......
Απάντηση
Tsiraki2Pana 09.10.11
Μη με ξαναγράψεις με δύο [r] γιατί με προσβάλεις βάναυσα!
Απάντηση
sfina 09.10.11
Αν είναι να βγει ο Πανάς, Tsirraki2Pana ας βγει. Ας ακολουθήσουν τις διαδικασίες όμως που ορίζει ο νόμος. Για να μην υπάρχουν ασάφειες και αμφισβητήσει. Συμφωνείς; Γιατί όσο δεν το κάνουν πολλοί νομίζουν πως ο Πανάς φοβάται ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά γι' αυτό και ΄κάνει τον κινέζο...
Απάντηση
tsiraki2Pana 09.10.11
Ο Πανάς είναι το δεξί χέρι του Κασιδόκωστα και είναι ο μόνος που μπορεί να χειριστεί το τιμόνι του Δήμου.
Απάντηση
Tsiraki2Pana 09.10.11
Πολύ σωστα! Να γίνουνε εκλογες αμέσως και να βγεί Δήμαρχος ο Σπύρος ο Πανάς !
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.