ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 01:48

ΑΡΘΡΑ

Εύη Κονταρίνη

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Κοντόφθαλμοι, μοιραίοι κι επικίνδυνοι

0 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 11:08

Ανάμεσα στα μέτρα, φορολογικά - εισπραχτικά, που καθημερινά πέφτουν σαν "τούβλα" στο κεφάλι μας, έπεσε κι ένα ακόμα.  Ο Νόμος 3986/2011 και συγκεκριμένα το άρθρο 48.

Τι λέει το συγκεκριμένο άρθρο;  Σε ελεύθερη μετάφραση, κατάργηση της διακίνησης όλων των εντύπων που μέχρι τώρα είχαν μειωμένο τέλος για την ταχυδρομική τους αποστολή.

Και σε πιο ελεύθερη μετάφραση, κατάργηση της διακίνησης ιδεών, απόψεων, ενημέρωσης από τα συλλογικά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά, που δεν πωλούνται στα περίπτερα και πλέον με τον νέο Νόμο αδυνατούν να σηκώσουν το υπέρογκο οικονομικό βάρος της ταχυδρομικής αποστολής.

Κλείνουν λοιπόν, δημιουργώντας και μια αλυσίδα επιπτώσεων σε όλους τους κλάδους που ασχολούνται με την έκδοσή τους.  Ας δούμε ποιοι επαγγελματίες θίγονται άμεσα και βλέπουν τον κύκλο των εργασιών τους και συνεπώς και το τζίρο τους να μειώνονται:

Κατ' αρχήν, οι γραφίστες που σχεδιάζουν το έντυπο και έπονται οι χαρτέμποροι, οι τυπογράφοι, οι βιβλιοδέτες, που υποχρεώνονται με τη σειρά τους να μειώσουν το προσωπικό τους. Απολύσεις  και Ανεργία, συνεπώς.

Κοντόφθαλμοι, μοιραίοι και επικίνδυνοι,  γι' αυτή τη χώρα και τους πολίτες της, αποδεικνύονται οι πολιτικοί μας, που σκέφτονται και υλοποιούν τέτοιου είδους Νόμους.  Που μας υποχρεώνουν να σκεφτούμε πως στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν τη σκέψη ενδεχομένως: Λιγότερα έντυπα στην κυκλοφορία, ευκολότερη η χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
 
Δεν τους θέλουμε αυτούς τους πολιτικούς. "Να φύγουν, να πάνε αλλού".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.