ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 01:40

ΑΡΘΡΑ

Εύη Κονταρίνη

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Με όπλο τα φέρετρα μας... έστειλε αδιάβαστους ο Κόκκορης

10 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011, 12:11

Το χρόνιο πρόβλημα του Νεκροταφείου της Γλυφάδας επιχείρησε να λύσει με ανορθόδοξο τρόπο ο Δήμαρχός της Κώστας Κόκκορης.
Μία μεγάλη σιδερένια πόρτα που δείχνει πως από καιρό σχεδίαζε αυτή την ενέργεια, δύο ταμπέλες με την ένδειξη "Κοιμητήριο", μία προκάτ εκκλησία τοποθετημένη όπως - όπως, τρία - τέσσερα μνήματα και να, το πρόβλημα της ταφής των νεκρών της πόλης λύθηκε!!  

Πρωταγωνίστρια στα κανάλια για άλλη μια φορά, με αρνητικό και πάλι τρόπο η Γλυφάδα, αφού όλα τα προαναφερόμενα έγιναν σε χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα περιοχή της Α' Ζώνης του Υμηττού, όπου απαγορεύεται κάθε είδους οικοδομική δραστηριότητα.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής η Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, αφού εκτός του παράνομου και αυθαίρετου, η όλη ενέργεια στερείται και οποιασδήποτε μελέτης, αφού ένα νεκροταφείο για να χωροθετηθεί απαιτεί την ύπαρξη ανάλογων εδαφολογικών μελετών.

Σίγουρο είναι ότι η Γλυφάδα, όπως και άλλες πόλεις άλλωστε, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ταφή των νεκρών τους. Όμως, το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται ούτε μα παλλικαρισμούς, ούτε με αυθαιρεσίες.

Εικόνες σαν αυτές του αυτοσχέδιου νεκροταφείου που όλοι είδαμε στις τηλεοράσεις, ούτε τους νεκρούς τιμούν, ούτε την πόλη της Γλυφάδας μα ούτε και τη δημοτική της αρχή. ΄Αγχος και βιασύνη δείχνουν, οδηγώντας σε λάθη και προχειρότητες.

Και βέβαια όταν μία δημοτική αρχή αποφασίζει να κάνει τέτοιου είδους κινήσεις, φροντίζει να έχει και μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου ομόφωνη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ο Κ. Κόκκορης δύσκολο έως και ακατόρθωτο να έχει  ένα τέτοιο όπλο στα χέρια του αφού η αντιπολίτευση δύσκολα θα συνεννούσε σε τέτοιου είδους πρακτικές. 

Επέλεξε λοιπόν ως όπλο τα φέρετρα, στέλνοντάς μας "αδιάβαστους" όπως πολύ εύστοχα ακούσαμε από το στόμα παρουσιαστή πρωϊνής εκπομπής. 

Τι είχες Γλυφάδα μου, τι είχα πάντα.... 

Σχόλια Αναγνωστών

10 Προσθήκη σχολίου
Κουίντα 30.08.11
Καμμιά φορά αγαπητή Ροδούλα μία και μόνο λέξη, έστω κι αν αυτή είναι ΟΥΣΤ εκφράζει τα πάντα....
Απάντηση
Ροδούλα 30.08.11
Το να είσαι "Κοκορικός" δεν είναι επιλήψιμο. Επιλήψιμο είναι να μην έχεις άποψη δική σου. Έτσι φίλτατε "κοκορικέ" θα ήταν προτιμότερο να μας εξηγούσες με δικά σου λόγια γιατί η ενέργεια του κ.δημάρχου είναι θεμιτή, και άσε τις σαπουνόφουσκες περί τάχα μου τρομάρας που μας κυρίεψε από την ανυπαρξία του Μίλτου. Άποψη έχεις? Διότι αυτό που γράφεις δεν είναι άποψη. Ούτε βεβαίως και το ΟΥΣΤ.
Απάντηση
ΚΟΥΙΝΤΑ 30.08.11
Μόνο μία λέξη σας ταιριάζει. Ούστ!!!
Απάντηση
kokorikos 30.08.11
Πήξαμε στα τσουτσεκια...παρτε το χαμπάρι...ο Κοκκορης αλλάζει την Γλυφάδα...οπιανου δεν του αρέσει να παει να κάνει παρέα στο μιλτιάδη στην Μύκονο...Σαρωσετα όλα Δήμαρχε
Απάντηση
Κουίντα 30.08.11
Άμα έχει τέτοιους "κοκκορίκους" σαν εσένα ο Κόκκορης, να τους χαίρεται....
Απάντηση
kokorikos 30.08.11
Σας έχει χαλάσει την σούπα ο Κόκκορης ε? Έχει εξαφανισθεί ο Βαρβιτσιώτης και τρέχετε να σωθείτε.... Παμε ρε δημαρχαρα και μην φοβάσαι τίποτα...Μαύρο στα τσουτσέκια
Απάντηση
ΕΥΗ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 30.08.11
Πολύ σωστό και εύστοχο το σχόλιό σας κυρία Κουκουλά. Δυστυχώς όμως όταν οι δημοσιογράφοι γράφουν τις αλήθειες που δεν χαϊδεύουν τα αυτιά αυτών που αυθαιρετούν τότε γίνονται "τσουτσέκια" του αντίπαλου στρατόπεδου και "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι". Τώρα, αν η Γλυφάδα το 2011 περηφανεύεται να έχει ένα κοιμητήριο σαν αυτό που έστησε ο κύριος Δήμαρχός μας, πιστεύοντας ότι έτσι λύνει το πρόβλημα της ταφής των νεκρών μας, επικαλούμενος την ανύπαρκτη μελέτη Σπονδυλίδη όπως αποκάλυψαν οι "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", τότε, μην εκπλαγείτε αν οι σωροί των ενταφιασμένων, με την πρώτη νεροποντή, βγουν για μια "βόλτα" στους δρόμους της πόλης....!
Απάντηση
Ροδούλα Κουκουλά 29.08.11
Φίλιππε, ζητήσαμε ένα Δήμαρχο πολέμαρχο ενάντια στη γραφειοκρατία! Με όπλο του τον νόμο. Νομίσαμε ότι ο Κόκκορης ήταν άξιος και ικανός για να εκθέσει στα μάτια των δημοτών όλα εκείνα τα πρόσωπα και τους θεσμούς της πολιτείας που δεν ασκούν το καθήκον τους, το οποίο είναι η δίκαιη και μόνιμη λύση στο πρόβλημά μας. Πιστέψαμε στην μεθοδικότητά του και στην μαχητικότητά του. Πιστέψαμε πως θα κατάφερνε να τους εξαναγκάσει να ποιήσουν τα νόμιμα. Φαίνεται όμως, ότι ο άνθρωπος αυτός αρέσκεται να λειτουργεί στο παρασκήνιο. Αυτές οι μεθοδεύσεις του, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το οξύνουν διότι αφ’ ένός με τον συμβολισμό τους κλείνουν πονηρά το μάτι στην παρανομία και αφ’ ετέρου, με περίτεχνες μικροπολιτικές που στόχο τους έχουν να αναμορφώσουν το -ήδη στραπατσαρισμένο από τον ίδιο- πολιτικό προφίλ του, αδιαφορούν για το διχασμό που καλλιεργούν στους δημότες. Αν θέλαμε Δημάρχους για παρανομίες, είχαμε αρκετούς και μάλιστα με προϋπηρεσία!!! Δεν χρειαζόμασταν το ταλέντο του νεοφώτιστου κ.Κόκκορη.
Απάντηση
filippos 29.08.11
ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ,Η ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ,ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΝ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΛΕΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΚΑΖΙΝΟ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΚΥΡΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ Α ΡΕ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ'
Απάντηση
Κάποιος 29.08.11
Τι είχες Γλυφάδα μου, τι είχα πάντα.... ε όχι κι έτσι τουλάχιστον για το συγκεκριμμένο θέμα του κοιμητηρίου.Μήπως παραφράζοντας το ρητό λιγάκι... γίνουμε πιο εύστοχοι;Δηλαδή "ότι δεν είχες Γλυφάδα μου, το έχεις τώρα" πως σας φαίνεται;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.