ΓΛΥΦΑΔΑ

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας

2 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, 13:38

Με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα υποδέχεται το Σεπτέμβρη ο πολιτιστικός τομέας του Κ.Α.Π.ΠΑ. και ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2012».

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 με τη θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ και θα κλείσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, με τη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας.

Το πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2012» διάρκειας δύο εβδομάδων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικές συναυλίες και αφιερώματα σε καταξιωμένους εκπροσώπους της τέχνης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε η Νατάσσα Αργυροπούλου, δημοτική σύμβουλος, τομεάρχης πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ.

«Ο πολιτιστικός τομέας του Κ.Α.Π.ΠΑ συνεχίζει με τη δική σας ενθάρρυνση και παρότρυνση την προσπάθεια πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη μας, οι οποίες φιλοδοξούμε να εξελιχθούν σε θεσμό και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητάς της. Στόχος του φετινού πολιτιστικού προγράμματος είναι να διατηρηθεί η ποιότητα των εκδηλώσεων, με το μικρότερο δυνατό κόστος, στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Πρόθεση του Δήμου Γλυφάδας είναι ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης να αποτελέσει θεσμό πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη πόλη, σημείο αναφοράς και συνάντησης για όλους» δήλωσε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Κώστας Κόκκορης.

Πρόγραμμα Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2012
5-30 Σεπτεμβρίου 2012 3η Μαρίνα Γλυφάδας

Ο Επιθεωρητής
5-9 2012 ώρα 21.00

Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου Διασκευή-Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ Σκηνικά-Κοστούμια:
Ελένη Δουνδουλάκη
Επιμέλεια κίνησης –χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου Μουσική επιμέλεια: Λίλλυ Μελεμέ

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:
Αμμός Φιοντόροβιτς Λιάπκιν-Τιάπκιν: Μελέτης Ηλίας, Αρτιόμ Φιλίπποβιτς Ζεμλιανίκα: Βασίλης Ανδρέου, Έπαρχος: Σπύρος Τσεκούρας, Πιότρ Ιβάνοβιτς Μπομπτσίνσκι: Χάρης Χαραλάμπους, Μαρία Αντόνοβνα: Εύη Μητσοπούλου, Άννα Αντρέγιεβνα: Νικολέττα Βλαβιανού, Οσίπ: Δημήτρης Μυλωνάς, Ιβάν Αλεξάνδροβιτς Χλεστιακόβ: Παναγιώτης Μπουγιούρης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει το κλασσικό αριστούργημα του Γκόγκολ “Ο Επιθεωρητής”. Γραμμένο το 1836, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της παγκόσμιας δραματουργίας. Πρόκειται για μία κορυφαία τραγική φάρσα, με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που την καθιστά απόλυτα διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη.

Μανδραγόρας
6-9 2012 ώρα 21.00

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος
Μουσική: Περικλής Μπουλουκτσής Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Νέτης
Παίζουν οι ηθοποιοί
(με αλφαβητική σειρά):
Ξανθή Γεωργίου, Γιώργος Γκίκας, Στάθης Κόκκορης, Μιχάλης Μπίζιος, Άρης Τσαμπαλίκας, Αθηνά Τσικνιά.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζει την κωμωδία του Ν. Μακιαβέλι «Μανδαγόρας». Μια κωμωδία που ανταμώνει το λόγιο με το λαϊκό. Ένα παιχνίδι πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και τη λειτουργία για την επίτευξη των στόχων τους. Ο θεατής παρακολουθεί τις εκπλήξεις και τις κωμικές ανατροπές που γίνονται σ’ ένα πλαίσιο χαριτωμένο και απολαυστικό και πολλές φορές σατιρικό. Πέρα όμως απ’ την κωμωδία, το έργο αποκτά κι ένα περιεχόμενο αλληγορικό, παραβολικό και μέσα από μια κοινωνική αλληγορία και ένα πολιτικό περιεχόμενο.

Tο παιχνίδι... της φαντασίας
10-9 2012 ώρα 21.00

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Διασκευή, έμμετρη απόδοση: Δημήτρης Ποταμίτης
Ελεύθερη απόδοση: Αντώνης Παπαϊωάννου
Σκηνικά: Παναγιώτης Μανίκας
Κοστούμια: Αργυρώ Ηλιάδη
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Μόρτζος
Παίζουν: Γιώργος Ματαράγκας, Πέτρος Ξεκούκης, Αθηνά Μαυρομάτη, Γιώργος Πέτρου,
Κων/να Γκόρου, Μάριος Ντερντέ, Ηλιάνα Αραβή

Το θέατρο 4 εποχές παρουσιάζει την κωμωδία του Πιερ Κορνειγ «Το παιχνίδι….. της Φαντασίας».Μια κωμωδία που ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα και κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, είναι έτοιμο να κοπεί και να τιναχθούν όλα στον αέρα. Ένα παιχνίδι που δεν έχει αρχή και τέλος, κανείς δεν είναι σίγουρος ποιά είναι η αλήθεια και ποιό το ψέμα. Κάπως έτσι δεν είναι άλλωστε και η ζωή μας;

Μαίρη Λίντα -Πέτρος Ίμβριος
11-9 2012 ώρα 21.30

Η χαρακτηριστική και διαμαντένια φωνή της κυρίας Μαίρη Λίντα και η μοναδική σκηνική παρουσία της, θα σας ταξιδέψει σε ένα κομμάτι της ιστορίας της χρυσής εποχής της ελληνικής μουσικής των δεκαετιών του ‘50 και του ‘60.

Ο Πέτρος Ίμβριος ένας γνήσιος νέος λαϊκός ερμηνευτής, θα συνταξιδέψει με τη μεγάλη κυρία του ελαφρολαικού τραγουδιού, σε όλες τις παλιές επιτυχίες, του αείμνηστου Μανώλη Χιώτη, αλλά και άλλων αξιόλογων συνθετών και στιχουργών, σε μία αρμονική συνύπαρξη του κλασικού λαϊκού ρεπερτορίου, με τις νεότερες διαχρονικές επιτυχίες, αλλά και με προσωπικές επιτυχίες του καλλιτέχνη.

Μονομαχία Γυναικών
12-9 2012 ώρα 21.00

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Αδαμόπουλος
Σκηνικά – κοστούμια: Ρούλα Αλευρά
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Τσιώμος, Πέτρος Πέτρου, Βίκυ Χατζή και Βύρωνας Κολάσης.
Το Διάχρονο Θέατρο παρουσιάζει την απολαυστική γαλλική κωμωδία του Ευγένιου Σκριμπ και Ερνεστ Λεγκουβέ «Μονομαχία Γυναικών». Σας υπόσχεται μια κεφάτη και ξένοιαστη βραδιά, με κείμενα ποιοτικά.

Ο παππούς ο Αίσωπος
13-9 2012 ώρα 21.00

Παιδική παράσταση από 3 έως 10 ετών των Σταύρου Παρχαρίδη - Ευγένιου Παπαδόπουλου.
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης μουσική: Μπάμπης Ναβροζίδης
χορογραφίες: Τζόυ Μιχαηλίδου φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής
παίζουν (αλφαβητικά): Ελένη Γιαλαμά, Χρήστος Μαραθιάς, Τζόυ Μιχαηλίδου, Διονύσης Μπουρδέκας
Ένα δέντρο που μιλάει, ο παππούς ο Αίσωπος, ο φίλος μας ο Μιχαλάκης και τα ζώα του δάσους σ’ ένα παραμύθι γεμάτο τραγούδια και με τη συμμετοχή των μικρών θεατών.

Αισχύλου Πέρσες
14-9 2012 ώρα 21.00

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης
Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική: Μιχάλης Γλυνιαδάκης
Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ατόσσα: Φωτεινή Φιλοσόφου
Αγγελιοφόρος: Γιάννης Νικολαϊδης
Δαρείος-Ξέρξης: Ζαχαρίας Ρόχας
Κορυφαίοι: Κώστας Λάσκος, Γιώργος Γεωργίου, Χρήστος Κανέλλης, Μανώλης Σκιαδάς, Βασίλης Ασημακόπουλος, Γιώργος Χουσάκος και χορός ανδρών

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου “Αιχμή” παρουσιάζει τη γνωστή σε όλους μας τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες». Ο λόγος του Αισχύλου πάντα επίκαιρος…
«Ω παίδες Ελλήνων, ίτε … Ελευθερούτε πατρίδα, τέκνα, γυναίκας και των πατρώων θεών ελευθερούτε τα ιερά και των προγόνων μας τάφους…»

Ο λόγος του αθάνατος, δίνει φτερά στα όνειρα των ανθρώπων που … δεν ξέρουν να ονειρεύονται. Ο λόγος του μας δείχνει το δρόμο να τσακίσουμε στα βράχια της … σημερινής Σαλαμίνας, σ αυτά τα αθάνατα βράχια, τη δουλοπρέπεια και τον «επαρχιωτισμό» που μας επιβάλλουν εδώ και χρόνια. Υπάρχει Ελπίδα…

Τρίφωνο 
16-9 2012 ώρα 21.30

Το Τρίφωνο κλείνει φέτος 10 χρόνια ενεργής παρουσίας στα μουσικά δρώμενα και γιορτάζει συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα. Με καινούρια σύνθεση πια, Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής και Γιώργος Περαντάκος, αλλά πάντα πιστοί στον τρόπο, το ρεπερτόριο και την αισθητική που χαρακτηρίζει τα προγράμματα τους, μας υπόσχονται μοναδικές συναυλίες γεμάτες με δυνατές ερμηνευτικές στιγμές και απογειωτικές τριφωνίες.

Μια μουσική αλήθεια μέσα από μια σύγχρονη ματιά που υπόσχεται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές...Σίγουρα κάποια στιγμή θα σιγοτραγουδήσουμε μαζί τους κάποιο απ’ αυτά … και σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνουμε όλοι μια παρέα...
Κιθάρα: Δημήτρης Παπαλάμπρου, πιάνο-πλήκτρα: Ευαγγελία Μαυρίδου,
μπάσο: Γιάννης Γρυπαίος,
τύμπανα: Νίκος Χριστόπουλος

Το Μήλο
17-9 2012 ώρα 21.00

Γιώργου Βάλαρη - Στέλιου Παπαδόπουλου
με τους: Ναταλία Δραγούμη και Θανάση Τσαλτάμπαση 
Σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών - γυναικών... ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ, με χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και πολλές ανατροπές. Ο Γιάννης είναι δημόσιος υπάλληλος και θα είναι ευχαριστημένος αν γίνει υποδιευθυντής σε 15 χρόνια, τον ενδιαφέρει η προσωπική του ζωή αλλά και μια γυναίκα για “σπίτι”. Η Σοφία είναι φιλόδοξο στέλεχος καναλιού και θέλει να γίνει διευθύντρια, αν όχι “καναλάρχης”... και σίγουρα δε θέλει να παντρευτεί άμεσα, εκτός κι αν είναι ψηλός κι επιτυχημένος. Υπάρχει ποτέ περίπτωση αυτοί οι δυο άνθρωποι να δαγκώσουν “το μήλο”;...

Novi Tango & Φένια Παπαδοδήμα
19-9 2012 ώρα 21.30

Συναυλία με αργεντίνικα Τανγό και άλλα ερωτικά τραγούδια.

Τhe Burger Project
20-9 2012 ώρα 21.30

Απίθανοι, ευρηματικοί, διασκεδαστικοί, ταλαντούχοι, παίζουν αναπάντεχες διασκευές απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής. Κινούνται μέσα σε ένα performing live που σφίζει από ζωή, ένα live που από τεχνική άποψη δε ξεχνιέται! Ανακατεύουν με αχαλίνωτο ρυθμό μουσικές αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς, ανασύρουν και διασκευάζουν διαμάντια, από το swing ως το punk και από τη disco ως την country

Που θα πάει η βαλίτσα
21-9 2012 ώρα 21.00

Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο από την ομάδα “Just Voice”. Η ομάδα JV αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς με μεγάλη εμπειρία ο καθένας στο χώρο του[15 ατομα]. Ένα τρίωρο πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια, που όλοι αγαπήσαμε, αποσπάσματα σκηνών με τις οποίες όλοι μας γελάσαμε και πικάντικα σχόλια, τα οποία συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. Οι JV υπόσχονται μια βραδιά με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι και πολλές εκπλήξεις για το κοινό.

Τώρα ... για το “Που θα πάει η βαλίτσα” - που είναι και ο τίτλος της παράστασης - αυτό θα το δούμε επί σκηνής και θα σχολιάσουμε όλοι μαζί για τη βαλίτσα που κουβαλάμε και ... όπου τη φτάσουμε.

Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο 
Δημήτρης Μπάσης - Αν. Μουτσάτσου

23-9 2012 ώρα 21.30

Ο Γιάννης Ρίτσος είναι από τους πιο αγαπημένους ποιητές της χώρας μας και κόσμησε μεγάλες στιγμές στην ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα. Έχει γράψει ποιήματα που γαλούχησαν την ελληνική συνείδηση και μεγάλοι συνθέτες μελοποίησαν μερικούς από τους ωραιότερους στίχους του.
Σχεδόν 20 χρόνια μετά το θάνατό του και με σύμφωνη γνώμη της κόρης του, Έρης Ρίτσου, παρουσιάζουν το έργο του σε μια ξεχωριστή βραδιά ο Δημήτρης Μπάσης και η Αναστασία Μουτσάτσου. Μαζί τους 7μελής ορχήστρα.

Μήδεια του Μποστ 
26-9 2012 ώρα 21.00

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Κ.Α.Π.ΠΑ.
Σκηνοθεσία-κινησιολογία: Ιωάννα Αγγελίδη & Κατερίνα Αλεξοπούλου
Σκηνικά: Giuseppe Tiberini
Κοστούμια: Μαριάννα Γαρεφαλάκη
Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Μαραγκουδάκης
Μουσική διδασκαλία: Νίκη Πισπίνη
Γραφιστική επιμέλεια: Βίκυ Νικολάου

Ηθοποιοί: Μήδεια: Μαρία Μυρώνη, Τρόφος: Θοδωρής Σαράφης, Καλόγρια: Θεοδώρα Λάσκαρη, Ιάσων: Διονύσης Δηλμπεράκης, Οιδίποδας: Μιλτιάδης Αγιανδρίτης, Αντιγόνη: Εύη Ζυγούρη, Ευριπίδης/Ψαράς: Λευτέρης Σαράφης, Καλόγερος: Μαριάνννα Γαρεφαλάκη, Εξάγγελος: Αναστασία Σαράφη, Χορός: Αντριάνα Βασιλειάδη, Γεωργία Βλάχου, Άρτεμις Βονιτσάνου, Ευγενία Δημοπούλου, Μαρία Ελισάβετ Καραδοσίδου, Ιωάννα Κατσούλη, Νάγια Κωσταρέλου, Μαρία Λίναρη, Βίκυ Νικολάου, Έλενα Πάγκα, Σοφία Παπούλια, Νίκη Πισπίνη, Άννα Τρίπλη, Βασούλα Χάιδου.

Το θεατρικό εργαστήρι του Κ.Α.Π.ΠΑ. παρουσιάζει μια απολαυστική κωμωδία –καίρια σάτιρα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας. Αφορμή στέκεται ο μύθος της τραγικής ηρωίδας Μήδειας, που έρχεται από την Κολχίδα στο παλάτι του Ιάσονα για να μας συναντήσει, του Βόλου της τα εννιάμερα να μας εξιστορήσει…..

Ένα πακέτο Ελλάδα
28-9 2012 ώρα 21.30

Ο Τάσος Κατοπόδης και οι Πηνελόπη Βελέτζα και Γωγώ Βαγενά θα μας χαρίσουν ένα αξέχαστο βράδυ που θα μας ανεβάσει στα ουράνια.

Βραδιά χορού από τα τμήματα του ΚΑΠΠΑ παραδοσιακών και latin χορών
29-9 2012 ώρα 21.00

Τα τμήματα χορού του Κ.Α.Π.ΠΑ. θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά με παραδοσιακούς και λάτιν χορούς.

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας
30-9 2012 ώρα 21.30

Το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας μας υπόσχεται μια μεγαλειώδη συναυλία με μοναδικές και αξέχαστες στιγμές με μουσική διαδρομή και θέαμα.

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
ANNA 12.09.12
Μπαααα, έχουμε και δήμο Γλυφάδας;Μόνο στα πολιτιστικά του Σεπτεμβρίου το βλέπουμε; Που είναι όλο τον υπόλοιπο καιρό;
Απάντηση
ΓΙΩΤΑ 04.09.12
Συγχαρητηρια στο δημο Γλυφάδας!!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.