ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η ανώτατη τιμητική διάκριση στον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης από το ίδρυμα "Ελευθέριος Βενιζέλος"

3 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 16:07

Την ανώτατη διάκριση του "Εταίρου" απένειμε στο Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης  Γιάννη Κωνσταντάτο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" στα πλαίσια μεγάλου αφιερώματος  που διοργάνωσε ο Δήμος υπό την αιγίδα του ιδρύματος και την υποστήριξη του παραρτήματος Αττικής και του Συλλόγου Κρητών  Αργυρούπολης.  

Όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδάκης, το Ίδρυμα έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια να απονέμει μια ιδιαίτερη τιμή, σ' αυτούς που υπηρετούν τους σκοπούς του ή την ιστορική μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου. 

"Με βάση αυτόν τον κανονισμό", είπε, "σας ανακοινώνω την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  να σας αναγορεύσουμε "Εταίρο" του Ιδρύματος".

"Σας περιμένουμε την 1η Δεκεμβρίου, ημερομηνία της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, στα Χανιά, για την τελετή της απονομής", είπε δίνοντας τη 2τομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου στον Δήμαρχο χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση πολύ σημαντική. 

Την ανώτατη αυτή διάκριση το Ίδρυμα απέμεινε και στον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης Χρήστο Λουσίδη, ο οποίος ήταν υποστηρικτής της διοργάνωσης της εκδήλωσης στη "Μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου". 

"Είναι τιμή για την πόλη μας και για μένα προσωπικά αυτή η διάκριση" είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος. "Μια διάκριση που μας ενώνει με την Κρήτη με τους δεσμούς της αγάπης και της Δημοκρατίας. Ευχαριστώ ολόψυχα το Δ.Σ.  αλλά και το σύνολο των Κρητών που παρέστησαν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση". 

Η εκδήλωση 

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και με την υποστήριξη του παραρτήματος Αττικής, καθώς και τον Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης «Η Κρήτη» διοργάνωσε μεγάλο αφιέρωμα στη «Μνήμη Ελευθερίου Βενιζέλου».

Προηγήθηκε έκθεση σχετική με τον Ελευθέριο Βενιζέλο την οποία επισκέφθηκαν εκατοντάδες πολίτες και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018  στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση του βιογραφικού βιβλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο άνθρωπος, ο ηγέτης. Βιογραφία», προβολή κινηματογραφικού υλικού από το αρχείο του ιδρύματος, ομιλία του καθηγητή κ. Συρίγου, κρητικούς χορούς από τον Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης, καθώς και ριζίτικα τραγούδια από την ομάδα «Αίγαγρος».  

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Μάνος 02.04.18
Ο Γιανναρος κάνει απίστευτη δουλειά και εγώ που ήμουν εχθές ως κρητικός στην εκδήλωση τον καμαρωσα για τον.αυθεντικο του λόγο. Άξιος για την τιμή αυτη
Απάντηση
ΚΡΗΤΙΚΟΣ 02.04.18
Δήμαρχε είσαι σε καλό δρόμο. Προχώρα και είμαστε μαζί σου
Απάντηση
Ελεάνα 02.04.18
Ότι καλύτερο έχει η αυτοδιοίκηση σε νέο αίμα είναι ο Κωνσταντάτος που Όχι μόνο κάνει έργο με περιορισμένα μέσα αλλα.διαφορες πρωτοβουλίες του προκαλεί αίσθηση συνεχώς. Άψογος όντως μεγάλη διάκριση .
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.