ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

"Ονειροδρομία": Έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Καραγιάννη - Ιατροπούλου στο Παλαιό Φάληρο

0 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 16:01

Κατερίνα Καραγιάννη και Δημήτρης Ιατρόπουλος μπροστά στο φακό του "V" με φόντο το έργο "Η ήρεμη βάρκα".

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου "ΦΛΟΙΣΒΟΣ", η δημιουργός Κατερίνα Καραγιάννη - Ιατροπούλου, παρουσίασε τα έργα της στη διήμερη "Ονειροδρομία" της (5 & 6 Δεκεμβρίου), εντυπωσιάζοντας τόσο τον Δήμαρχο της πόλης Διονύση Χατζηδάκη, όσο και τον κόσμο που παρακολούθησε την έκθεση αυτή. 

Ανάμεσα στους παρευρεθέντες και γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της μουσικής, των γραμμάτων, των εικαστικών τεχνών και του αθλητισμού, όπως οι: Γιώργος Κατσαρός, Μιχάλης Βιολάρης, Ελένη Ροδά, Νίκος Τζαβάρας, Γιώργος Ρουμπάνης Κώστας Βενετσάνος, Πέτρος Δημητροκάλλης, Δημ. Καρακατσάνης κ. ά. 

Ο οικοδεσπότης δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, στον χαιρετισμό του συνεχάρη τη ζωγράφο για την εξαιρετική δουλειά της ενώ, μεταξύ άλλων, έκανε μία σύντομη αναδρομή στους δικαστικούς - και άλλους - αγώνες που έδωσε πριν λίγα χρόνια, ώστε το εμβληματικό για την περιοχή κτίριο "ΦΛΟΙΣΒΟΣ" να αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο του δήμου Παλαιού Φαλήρου, καταφέρνοντάς το και με λιγότερα χρήματα απ' όσα ζητούσε ο αρχικός ιδιοκτήτης. Τόνισε δε πως, έχει εξοφληθεί πλήρως και ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες ένταξής του σε κάποια προγράμματα χρηματοδότησης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν διάφορες εργασίες, απαραίτητες για την γενικότερη ανακαίνισή του. 

Στρεφόμενος δε προς το γνωστό στιχουργό και συγγραφέα Δημήτρη Ιατρόπουλο, του είπε πως είναι πολύ τυχερός, που έχει μία τόσο άξια και επιτυχημένη σύζυγο, αφού η κυρία Καραγιάννη - Ιατροπούλου ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι δημιουργούν αντί να ραδιουργούν, κάτι που δυστυχώς κάνουν αρκετοί μέσα στην κοινωνία. 

Από την πλευρά του το ζεύγος Ιατρόπουλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κύριο Χατζηδάκη, για την  ελεύθερη παραχώρηση του θαυμάσιου αυτού Πολιτιστικού Κέντρου αλλά και για την εν γένει εξυπηρέτηση που είχαν στη διοργάνωση της "Ονειροδρομίας".  

Λίγα λόγια για τη ζωγράφο 

Η Κατερίνα Καραγιάννη - Ιατροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής με την οποία ασχολείται συστηματικά από τα τέλη της δεκαετίας του '90. 

Έργα της Κατερίνας υπάρχουν σε Πρεσβείες, δημαρχεία, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ιδιωτικές συλλογές, σε Ελλάδα, Καναδά, Αμερική κ. ά. 

Φιλοτεχνεί εξώφυλλα βιβλίων, έχει κάνει εικαστική επιμέλεια σε τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και εικαστικές παρεμβάσεις σε ποιητικές και μουσικές συναυλίες και χάπενινγκ. 

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. 


Δημήτρης Ιατρόπουλος, Γιώργος Κατσαρός. 


Ο εικαστικός Πέτρος Δημητροκάλλης, Μίκα Δημητροκάλλη, Βίκυ Ανδρικοπούλου και Δημήτρης Καρακατσάνης, ζωγράφος. 


Ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης ανάμεσα στο ζεύγος Ιατροπούλου, την αντιδήμαρχο Βίκυ Ανδρικοπούλου και τον παλαιό Ολυμπιονίκη του Μόντρεαλ, Γιώργο Ρουμπάνη. 


Μιχάλης Βιολάρης, Νίκος Τζαβάρας. 


Μίκα Δημητροκάλλη, Κατερίνα Καραγιάννη - Ιατροπούλου, Ρίκα Μουρίκη, Βίκυ Ανδρικοπούλου και Αριστέα Μαρτάκη. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.