ΓΛΥΦΑΔΑ

Σε μπαζωμένο ρέμα το νέο νεκροταφείο της Γλυφάδας;

3 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 13:39

Σε μπαζωμένο ρέμα διατίνεται πως βρίσκεται το νέο νεκροταφείο της Γλυφάδας, η δημοτική παράταξη "Ανατροπή στη Γλυφάδα". 

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Μάνδρα της Δυτικής Αττικής όπου οι άνθρωποι δεν σεβάστηκαν τη φύση με αποτέλεσμα να χαθούν 23 ζωές, επισυνάπτοντας δύο χάρτες από το google map και σχετικό δελτίο τύπου, θέλουν να καταδείξουν τώρα, πως έχει μπαζωθεί ρέμα για να γίνει το νέο νεκροταφείο της πόλης. 

Επειδή το θέμα του νεκροταφείου της Γλυφάδας είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει για μακρύ χρονικό διάστημα, τόσο το δήμο όσο και τους πολίτες που αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρό θέμα αφού το παλιό νεκροταφείο έχει κορεσθεί εδώ και αρκετά χρόνια, και επειδή όλοι χαιρετίσαμε τη λύση του προβλήματος από τη διοίκηση Παπανικολάου, καλό θα ήταν να υπάρξει μια επίσημη απάντηση από το δήμο για το βάσιμο ή μη, των απόψεων της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή στη Γλυφάδα".

H παράταξη βέβαια επανέρχεται σε μία πρόταση η οποία σήμερα, όχι μόνο φαντάζει άκαιρη, αλλά και εντελώς άκυρη. Τη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Και λέμε άκαιρη και άκυρη γιατί τη σύμβαση για την επένδυση, η κυβέρνηση, στην οποία πρόσκειται η συγκεκριμένη παράταξη, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα την προχωρήσει με κάθε τρόπο. Άλλωστε, η σύμβαση  βρίσκεται ένα βήμα από το Προεδρικό Διάταγμα. 

Εκτός κι αν θεωρούν πως κάτι την τελευταία στιγμή θ' αλλάξει και ο επενδυτής ρίξει μαύρη πέτρα και φύγει, οπότε τότε η πρόταση περί δημιουργίας διαδημοτικού νεκροταφείο βγει και πάλι στον "αφρό".  

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης: 

ΣΕ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟ ΡΕΜΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Η Τραγωδία στη Μάνδρα και στη ν. Πέραμο με τα τραγικά δυστυχώς αποτελέσματα σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις τεράστιες καταστροφές, ανέδειξε το στρεβλό τρόπο ανάπτυξης των πόλεών μας ως αποτέλεσμα της ασύδοτης τσιμεντοποίησης.Ανέδειξε τις σκανδαλώδεις καταπατήσεις, παράνομες οικοδομήσεις και την επέκταση των σχεδίων πόλεων με βασικά κριτήρια την εξυπηρέτηση των ποικίλων κομματικών και οικονομικών συμφερόντων.

Στη Γλυφάδα, πέρα από τα πολλά προβλήματα με τις καταπατήσεις στον Υμηττό και στις εκτός σχεδίου περιοχές, αντιμετωπίζουμε το οξύτατο πρόβλημα με τον κορεσμό του κοιμητηρίου της πόλης.Οι Δήμαρχοί μας και ο πρώην κ. Κόκκορης (ΠΑΣΟΚ) και ο νυν κ. Παπανικολάου (εκλεκτό στέλεχος της Ν.Δ.) προσπάθησαν να το λύσουν ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του μπαζώματος του Υμηττού.

Ανεπιτυχώς ο πρώτος, επιτυχώς μέχρι στιγμής ο δεύτερος.

Δρέπει δάφνες σήμερα, ο κ. δήμαρχος, γιατί πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα δόθηκε από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με απόφαση του τότε ΥΕΘΑ κ. Δένδια η εύκολη λύση της δημιουργίας νεκροταφείου στο χώρο του στρατοπέδου της αεροπορίας πάνω σε μπαζωμένο ρέμα.

Το τι συνέπειες όμως μπορεί να επιφέρει φαίνεται πως δεν τον απασχολεί τον κ. Δήμαρχο.

Άλλωστε οι τραγικές επιπτώσεις μπορεί και να αργήσουν…
Όμως η φύση αργά ή γρήγορα εκδικείται.

Παραθέτουμε 2 χάρτες της τοποθεσίας στην οποία στήθηκε το νέο νεκροταφείο στον Υμηττό. Η πρώτη του 2001 και η δεύτερη του 2017 μετά το μπάζωμα και τη διαμόρφωση του νέου νεκροταφείου.

Το ότι η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης είναι τελείως λάθος είναι εμφανής και στον πιο αδαή συμπολίτη μας.

• Κύριε Δήμαρχε, αντιλαμβάνεσθε τις ευθύνες σας από την κατασκευή του νεκροταφείου σε μπαζωμένο ρέμα;

• Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, πότε θα επιληφθείτε για να σταματήσετε έστω και τώρα την, με την ανοχή του δήμου, απαράδεκτη κατάσταση να μπαζώνονται εκτάσεις και ρέματα στην Α’ ζώνη προστασίας του Υμηττού στην περιοχή της Γλυφάδας;

• Ποιά η γνώμη των υπηρεσιών της περιφέρειας για την ανύπαρκτη αποτελεσματικότητα του μεγάλου και ιδιαίτερα δαπανηρού έργου της κατασκευής (επί των ημερών του κ. Σγουρού ως περιφερειάρχη) αγωγού ομβρίων όπως πολλάκις έχει καταγγελθεί από την δημοτική μας παράταξη και τον επικεφαλής της (Τάσο Ταστάνη) και έγινε ακόμη μια φορά εμφανές στην τελευταία νεροποντή; Έχει παραληφθεί το έργο;

Βέβαια η επίλυση του προβλήματος της ίδρυσης νέου κοιμητηρίου είναι επιτακτική για την πόλη μας.
Όμως η αναγκαία λύση δεν μπορεί να αντίκειται στην προστασία του περιβάλλοντος ούτε να κακοποιεί τον Υμηττό.

Γι’ αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η δημιουργία νέων κατοικιών και εγκαταστάσεων στο πρώην αεροδρόμιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς τήρηση των νόμων και τις απαραίτητες υποδομές ύδρευσης αποχέτευσης σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, πράσινων σημείων και βεβαίως διαδημοτικού κοιμητηρίου.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
τερψιθιώτης 05.12.17
Θα τα πούμε στην πρώτη μπόρα που θα κυνηγάμε τους τάφους στην άνω γλυφάδα
Απάντηση
Ανατροπή στη Γλυφάδα 05.12.17
Ακαιρη και άκυρη πρόταση;Όταν σχεδιάζεται μια νέα πόλη το να λαμβάνεται μέριμνα για τις υποδομές της δεν νομίζουμε ότι είναι άκαιρο. Μια επέκταση πόλης, ή μάλλον μια νέα στην ουσία πόλη, αλήθεια δεν έχει ανάγκη κοιμητηρίου;Άλλωστε ακόμη και ο ν. 4062/2012 με τον οποίο ιδρύθηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. προέβλεπε τη χωροθέτηση νεκροταφείου και χώρου συγκέντρωσης και μεταφοράς απορριμμάτων. Είναι άκυρη η πρόβλεψη τέτοιων υποδομών; Μήπως, αν υπάρξει σύντομα και νέος κορεσμός, θα ψάχνουμε και τότε τη λύση στο μπάζωμα κάποιου ρέματος στο βουνό;…Ανατροπή στη Γλυφάδα
Απάντηση
vimaonline 06.12.17
Aκαιρη γιατί βρισκόμαστε ένα βήμα από το προεδρικό διάταγμα και άκυρη γιατί όπως είχε παραδεχθεί και ο δήμαρχος Γ. Παπανικολάου σε σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο η δημιουργία κοιμητηρίου στο Ελληνικό είναι μία κουβέντα που γίνεται επειδή πριν από κάποια χρόνια είχε τεθεί ως διεκδίκηση από τους προηγούμενους δημάρχους και κάποια από τις προηγούμενες διοικήσεις της "Ελληνικόν Α.Ε." είχε επί της αρχής δει το θέμα θετικά. Τότε όμως δεν είχε γίνει ο διαγωνισμός, δεν υπήρχε επενδυτής και τα σχέδια που προωθούσαν οι τρεις προηγούμενοι δήμαρχοι δεν είχαν καμία σχέση με ότι σήμερα προβλέπει η επένδυση της LAMDA Development.Κανείς επενδυτής δεν θα δεχόταν τη δημιουργία κοιμητηρίου και μάλιστα για τρεις δήμους μέσα σ’ ένα χώρο που θέλει να αξιοποιήσει και μάλιστα με υψηλά στάνταρτς. Όσο για το που θα ενταφιάζονται οι νέοι κάτοικοι ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης απ’ όσο ξέρουμε διαθέτει κοιμητήριο για το οποίο έχει εγκριθεί και επέκταση.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.