ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

0 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 11:45

Πρεμιέρα σήμερα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το πρώτο ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί σήμερα μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι μία μεζονέτα 320 τ.μ. στην Κηφισιά, με τιμή αρχικής εκκίνησης τα 698.915 ευρώ.

Η εν λόγω μεζονέτα εκπλειστηριάζεται για οφειλή 1,2 εκατ. ευρώ που είναι σε καθυστέρηση από το 2013 και ουσιαστικά δίνει την «εκκίνηση» για την πραγματοποίηση πλειστηριασμών με ένα «κλικ» από τον υπολογιστή.

Η πλατφόρμα με τους δέκα πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα, ενώ το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2018. Η πλατφόμα λειτουργεί στη σελίδα www.eauction.gr

Τα πρώτα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί

Με τιμή πρώτης προσφοράς την εμπορική αξία του ακινήτου κατά την ημερομηνία της κατάσχεσης ξεκινούν οι πλειστηριασμοί για τα πρώτα ακίνητα που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα. Πρόκειται για δέκα πλειστηριασμούς που αφορούν δύο οφειλέτες και την ίδια επισπεύδουσα τράπεζα. Ειδικότερα:

Μεζονέτα 320 τ.μ. η οποία ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, επιφανείας τ.μ. 1.231,16, στην περιοχή Κοκκιναρά στην Κηφισιά. Η μεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α' όροφο, που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και ανελκυστήρα. Τιμή πρώτης προσφοράς: 698.915,00 ευρώ. Η εγγυοδοσία που έχουν καταθέσει οι πλειοδότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό ορίζεται το 30%της τιμής της πρώτης προσφοράς, ήτοι 209.675,00 ευρώ.

Δύο θέσεις υπόγειου πάρκινγκ στον ίδιο χώρο με τιμή πρώτης προσφοράς 10.000 ευρώ η καθεμία. Ως εγγυοδοσία την οποία πρέπει να καταθέσει ο πλειοδότης που επιθυμεί να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό ορίζεται το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς, ήτοι 3.000 ευρώ.

Πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στα Βριλήσσια, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9.500 ευρώ το καθένα και συνολική τιμή προσφοράς τα 47.500 ευρώ. Τα ακίνητα αυτά πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα, με διαφορετική τιμή 1ης προσφοράς και ιδιαίτερη για κάθε ακίνητο κατακύρωση. Οι υποψήφιοι πλειοδότες υποβάλλουν χωριστή προσφορά για κάθε ένα από τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα, αφού δηλώσουν συμμετοχή στον πλειστηριασμό του ακινήτου που επιθυμούν να πλειοδοτήσουν.

Ηδη οι υποψήφιοι πλειοδότες για τα πρώτα ακίνητα που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί, καθώς σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος η προθεσμία για την εγγραφή γίνεται δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σε πρώτη φάση οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη και στη συνέχεια τρεις φορές την εβδομάδα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους πρώτους περίπου δέκα πλειστηριασμούς θα ανοίξει σε όσους έχουν εγγραφεί στο σύστημα και έχουν καταθέσει την απαιτούμενη εγγύηση, που ισούται με το 30% της πρώτης προσφοράς, δηλαδή της τιμής που θέτει ως κατώφλι ο επισπεύδων για το ακίνητο που πλειστηριάζεται.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.