ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Το Παλαιό Φάληρο τίμησε τον ήρωα Πυρονόμο Ματθαίο Μάντζιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V" 1 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 12:38

Από την Κυριακή το πρωί, 26 Νοεμβρίου 2017, η Δημοτική Παιδική Χαρά, που περιβάλλεται από τις οδούς Ιπποκράτους - 28ης Οκτωβρίου και Σωκράτους, ονομάζεται: "Παιδική Χαρά Ματθαίου Μάντζιου", προς τιμήν του άτυχου ήρωα πυροσβέστη Μάνθου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12-9-2014, σε ηλικία 33 ετών, στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει πολίτες από το φλεγόμενο διαμέρισμά τους, στην περιοχή της Κοψαχείλας στο Παλαιό Φάληρο. Πριν γίνουν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής επιγραφής, ετελέσθη μνημόσυνο, παρουσία της μητέρας του Παναγιώτας του πατέρα του Γιώργου, της αδελφής του Βασιλικής, του Δημάρχου της πόλης Διονύση Χατζηδάκη, του πρώην βουλευτού και φίλου της οικογένειας Αντώνη Φούσσα, λοιπών στενών συγγενών, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολλών κατοίκων της περιοχής. 

Εμφανώς συγκινημένοι οι γονείς αυτού του νέου που θυσιάστηκε για να σώσει συνανθρώπους του, ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί τιμώντας το παιδί τους. Ιδιαίτερα, όμως ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκη, χάρη στις άμεσες ενέργειες του οποίου πήρε σάρκα και οστά η πρόταση του συνταξιούχου πυροσβέστη Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που μεταξύ άλλων εξήρε την ευαισθησία και την ανθρωπιά του Δημάρχου, "χαρίσματα που σπάνια έχει συναντήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό", όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Η μητέρα, Παναγιώτα Μάντζιου, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι, μέσα από αυτή τη διαδικασία, απέκτησε μία πραγματική φίλη, την αντιδήμαρχο Βασιλική Ανδρικοπούλου με την οποία για διάστημα έξι μηνών, συμπορεύτηκε και συνεργάστηκε μαζί της προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.

Για τον εκλειπόντα, μίλησαν, εκτός από τους γονείς και την αδελφή του Βάσω, οι κ.κ. Φούσσας και Παναγιωτακόπουλος, ενώ ο κ. Δήμαρχος φανερά συγκινημένος και άκρως λακωνικός αναφέρθηκε στα διαδικαστικά της υπόθεσης αυτής και έκλεισε λέγοντας, "Αιωνία του η μνήμη".  


Τα αποκαλυπτήρια έκαναν οι γονείς και η αδελφή του Ματθαίου Μάντζιου με το Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη. 


Η μητέρα του άτυχου Πυρονόμου και ο συνταξιούχος πυροσβέστης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. 
Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 28.11.17
Αιωνία η μνήμη του και κουράγιο στους δικούς του.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.