ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος - Δημήτρης Γιαννακόπουλος:  H σημειολογία δύο αποχωρήσεων - ανεξαρτητοποιήσεων

Του Νικόλα Κονταρίνη 1 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 13:09

"Με βαρύ "κατηγορώ" απεχώρησε από την παράταξη του δημάρχου Αλίμου και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος". Αυτό ακριβώς γράφαμε στις 24 Ιανουαρίου 2014, για τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο, όταν αυτός απεχώρησε και ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό "Άλιμος εδώ ζούμε" του τότε δημάρχου Θάνου Ορφανού. 

Αποχωρώντας λοιπόν, τότε, μ' αυτό το βαρύ "κατηγορώ" του, ανάμεσα σε άλλα, είχε αναφέρει ότι, στην προσπάθειά του για την τήρηση της νομιμότητας αναφορικά με τη δημόσια περιουσία (παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αυθαίρετες εργασίες στην παραλία και αλλού, για παράδειγμα) και γενικότερα, είχε δεχθεί απειλές από κάποιους, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει τότε κανένα όνομα και πως, σ' αυτές τις απειλές δεν είχε την παραμικρή υποστήριξη από τον κ. Ορφανό. 

Αποχωρώντας, τότε, είχε δηλώσει δημοσίως ότι, σ' εκείνη τη δημοτική παράταξη, πέραν των όσων αρνητικών είχε αντιληφθεί πως συνέβαιναν, είχε την καλή τύχη να γνωρίσει και ορισμένους "εξαίρετους" ανθρώπους, συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, όπως, μεταξύ άλλων, τον Ανδρέα (Κονδύλη), σημερινό δήμαρχο Αλίμου, την Αναστασία (Σιμητροπούλου), σημερινή αντιδήμαρχο και τον επίσης, σημερινό δ.σ. της πλειοψηφίας, Δημ. Δημάκη. 
Τότε, οι λόγοι της αποχώρησής του είχαν δημιουργήσει αίσθηση γιατί η παράταξη του Δημάρχου Θάνου Ορφανού προσέφερε ευρύ πεδίο κριτικής. 

Αποχωρώντας και σήμερα, αυτή τη φορά από την παράταξη της διοίκησης του Ανδρέα Κονδύλη, με την οποία και επανεξελέγη, οι λόγοι τους οποίους επικαλείται για να αιτιολογήσει την παραίτηση και ανεξαρτητοποίησή του (και πάλι!), φαίνεται να μην έχουν τη δυναμική που, πιθανόν, να υπολόγιζε, αφού, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον Άλιμο μέσα σε μόλις τρία χρόνια. 

Αλλαγές που είναι ορατές πολύ εύκολα στον κόσμο, ο οποίος τις αναγνωρίζει, μια και υπάρχουν περιπτώσεις που "φωνάζουν" από μακριά ότι, η σημερινή πλειοψηφία της οποίας ηγείται ο κ. Κονδύλης έχει βάλει στόχους υψηλούς που έχουν να κάνουν με την πρόοδο και την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της πόλης. 

Πώς άραγε εκτιμά ο ανεξαρτητοποιηθείς,  δημοτικός σύμβουλος το γεγονός ότι, η σημερινή διοίκηση βρήκε 25 εκ. χρέος και τα 'χει μειώσει στα 14 εκ. και πως, τα 3,5 εκ. ευρώ αποθεματικό, σχεδόν τα διπλασίασε; Και όλα τούτα σε περιόδους που η οικονομική λαίλαπα έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, χωρίς βεβαίως ν' αναφερθούμε στα διάφορα, μικρά και μεγάλα έργα που έχουν γίνει και γίνονται συνεχώς σ' ολόκληρη την πόλη.

Και βέβαια δεν μπορεί να λάβει κανείς σοβαρά ως λόγο αποχώρησης, ανάμεσα και σε άλλους που επικαλείται στο κείμενό του, το γεγονός ότι οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων δεν είναι ένα με το έδαφος και εξέχουν ένα μέτρο, γιατί σ' όλους τους δήμους που τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε και που έχουν εγκαταστήσει τέτοια συστήματα, ένα μέτρο εξέχουν....

Κλείνοντας, οφείλω να πω ότι, όλα όσα προαναφέρθηκαν, αποτελούν καθαρά προσωπική άποψη του υπογράφοντος, βασισμένη πάντα σε πραγματικά γεγονότα αφού και παρακολουθεί από κοντά τα δημοτικά δρώμενα της περιοχής επί 25 ολόκληρα χρόνια. Κατόπιν τούτου, μπορεί να διακρίνει, να συγκρίνει και, γιατί όχι, να κρίνει πρόσωπα και συμπεριφορές, αλλά και να εκτιμά καταστάσεις. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Αλιμιώτης 17.11.17
Κύριε Κονταρίνη καλήμερα σας.Όπως ακριβώς τα λέτε είναι και μάλιστα λίγα γράψατε. Ο λαός μας λέει "το μοναστήρι να ναι καλά" Η ανεξαρτητοποίηση του ...παλιά μας τέχνη κόσκινο !!!Ο εν λόγω κυριος έχει παρεξηγήσει πάρα πολλά πράγματα. Η προσπάθεια του να χτίσει γερό όνομα μέσα από το προεδριλίκι στους παιδικούς σταθμούς φαίνεται ότι δεν ολοκληρώθηκε αφού ΔΙΚΑΙΩΣ αντικαταστάθηκε. Μπορεί να εργάστηκε αλλά μάλλον για πάρτη του και λιγότερο για το σύνολο.Αυτός ήθελε 4ετία, με λίγα λόγια αποκλειστικότητα, μονοφαγιά. Εμ δεν γίνεται. Από τότε έχει ανοίξει το στοματάκι του και λέει. Τώρα τι ;;; Με ποιον θα κατέβει ;;; Ποιος θα τον πάρει ;;; Μάλλον το ερώτημα είναι: ποιος θα τον ξαναψηφίσει ;;;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.