ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Απολογισμός δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης: "Σε καιρούς κρίσης απογειώσαμε τον δήμο" (ΦΩΤΟ)

9 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 09:44

Γιορτή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν η χθεσινή μέρα για το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και τη διοίκηση του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου που έκανε τον τρίτο απολογισμό της θητείας του μπροστά στους συνδημότες του, που κατέκλεισαν, μέσα κι έξω, το Πολιτιστικό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" της Αργυρούπολης. 

Δεν είναι πολλά χρόνια πίσω όταν ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής στις εκθέσεις του χαρακτήριζε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως το θεσμό με το μεγαλύτερο ποσοστό διαφθοράς και κακοδιοίκησης. 

Χθες, στον ετήσιο απολογισμό του ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης απέδειξε πως αυτό δεν είναι κανόνας. Απέδειξε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν έχει φωτισμένους αρχηγούς μεγαλουργεί. Απέδειξε πως όταν υπάρχει έμπνευση, όραμα και συνεργασία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση "απογειώνεται" ακόμα και σε καιρούς σκληρής οικονομικής κρίσης. 

Αυτό απέδειξε χθες το βράδυ ο Γιάννης Κωνσταντάτος παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής κεντρικής σκηνής, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των Αστυνομικών Αρχών, φορέων και συλλόγων, προπάντων όμως των συνδημοτών του, που τον εμπιστεύθηκαν πριν από τρία χρόνια για να κρατήσει το τιμόνι του δήμου τους. 

Είναι πολύ σημαντικό για έναν πολιτικό σε όποια βαθμίδα κι αν βρίσκεται να πατάει με τα πόδια του σταθερά στη γη, ιδιαίτερα όταν ξέρει πως στις πράξεις του τοποθετείται θετικό πρόσημο. 

Είναι πολύ σημαντικό να απευθύνεται στους συνδημότες του και να επιβεβαιώνει πως είναι "ένας από αυτούς και ότι βρίσκεται εκεί για να υπηρετεί αυτούς"

Κι αυτό απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κάνοντας μέσα σε τρία χρόνια 185 έργα, υπηρετώντας τους πολίτες της πόλης του με τον καλύτερο τρόπο. 

185 έργα που άλλαξαν την πόλη, που σήκωσαν το "γκρίζο" πέπλο της μιζέριας και της υποβάθμισης, που ακούμπισαν το χέρι της φροντίδας εκεί που υπήρχε εγκατάλειψη και παραίτηση. 

Έργα που αναβάθμισαν την καθημερινότητα του πολίτη και απέδειξαν πως δικαίως οι συνδημότες του τον εμπιστεύθηκαν πριν από τρία χρόνια. 

Έργα που κατέταξαν το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης μέσα στην πρώτη δεκάδα στους δήμους της χώρας, σε μελέτη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, για τις υποδομές και τις παροχές στους δημότες του και του έδωσαν το χρυσό βραβείο για το Οικογενειακό Πάρκο της Ανεξαρτησίας.  

Αλλάξαμε τη νοοτροπία λειτουργίας του Δήμου  

Στην αλλαγή νοοτροπίας λειτουργίας του Δήμου απέδωσε την έως τώρα επιτυχή πορεία της διοίκησής του ο δήμαρχος θυμίζοντας πως, το 2014 ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπουλης αναφερόταν ως παράδειγμα προς αποφυγή, ενώ σήμερα με το ίδιο στελεχιακό και υπαλληλικό προσωπικό ο δήμος δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το κακό παράδειγμα προς αποφυγήν. 

"Αυτό που κάναμε ήταν να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Είπα στους υπαλλήλους μας ότι ο δήμος δεν έχει πολιτική ιδεολογία, δεν έχει πολιτικό χρώμα και πως  πρέπει να δουλεύουν γι' αυτό που πληρώνονται. Γίναμε μια ομάδα με τις όποιες δυσκολίες, για το καλό του Δήμου", τόνισε ο Γιάννης Κωνσταντάτος.  

Αντιμετωπίσαμε τέσσερις δύσκολες καταστάσεις 

Πριν αναφερθεί στα έργα που πραγματοποιήθηκαν αναφέρθηκε σε τέσσερις δύσκολες καταστάσεις  που αντιμετώπισε η διοίκησή του. Τη μεγάλη φωτιά στον Υμηττό που ξεκίνησε από το Βύρωνα και τότε διαπιστώθηκε πως είχαν λεηλατηθεί όλες οι εγκαταστάσεις πυρόσβεσης στο βουνό,  την πρόσφατη ρύπανση του Σαρωνικού, που την αντιμετώπισαν στην αρχή μόνοι τους, τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενήθηκαν για δύο σχεδόν χρόνια στις εγκαταστάσεις του πρ. αεροδρομίου, την υποστήριξη που τους παρείχαν και την αποτροπή με τη βοήθεια των συνδημοτών του, να γίνει το Ελληνικό το hot spot της Αττικής, αφού στο σχεδιασμό της κυβέρνησης ήταν η φιλοξενία 10.000 ατόμων στο Ελληνικό. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Κωνσταντάτος στην επένδυση του Ελληνικού τονίζοντας πως ήταν ο μόνος δήμος που στήριξε την επένδυση από την αρχή την ώρα που άλλοι δήμοι την πολέμησαν όχι μόνο ως επένδυση αλλά στράφηκαν και κατά του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης εγείροντας εδαφικές απαιτήσεις. 

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο δήμαρχος δήλωσε πως έχει συγκρουστεί με τους όμορους δήμους γιατί ο ένας προσφεύγοντας στο υπουργείο Εσωτερικών ζητά 300 στρέμματα από τα διοικητικά όρια του Δήμου του και ο άλλος λέει ότι τα Σούρμενα είναι Ευρυάλη της Γλυφάδας. "Εμείς, είπε,  δεν ζητήσαμε από κανέναν τίποτα. Συγκρουστήκαμε κι αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε κι άλλο". 

Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά 

Ανοίγοντας την ενότητα των όσων επιτεύχθησαν στην 3ετία που πέρασε αναφέρθηκε στα οικονομικά του δήμου λέγοντας πως στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει δει η χώρα  ο Δήμος όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά έκλεισε τη χρονιά με 1 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στο ταμείο, έχοντας από τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην χώρα.

"Το Τεχνικό Πρόγραμμα “εκτοξεύτηκε” κατά 1.400%, από τις 700.000 ευρώ που το παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση" είπε. "Προεκλογικά, υποσχεθήκαμε πως θα αναζητήσουμε χρήματα από κάθε δυνατή πηγή, και το κάναμε. Εξασφαλίσαμε για τον δήμο μας κονδύλια, για τεχνικά έργα, ύψους 11.000.000 ευρώ και μέσα σε 3 χρόνια πραγματοποιήθηκαν στην πόλη 185 νέα έργα.

Το 2013 ο Δήμος μας είχε έλλειμμα 1.143.000 ευρώ το οποίο επί των ημερών μας το μετατρέψαμε σε πλεόνασμα ενός εκατομμυριου ευρώ Παράλληλα το 2013 από την προηγούμενη διοίκηση παραλάβαμε χρηματικό υπόλοιπο πεντακοσίων εξήντα εφτά χιλιάδων ευρώ. Σήμερα το χρηματικό υπόλοιπο αυξήθηκε στα 4.600.000 ευρώ".

Μερικά από τα έργα που έγιναν: 

- Ανακαινίστηκαν και πιστοποιήθηκαν 28 παιδικές χαρές. Ήρθαν στο Δήμο χορηγίες ύψους 600.000 ευρώ. 

- Ανακαινίστηκαν και φωτίστηκαν οι πλατείες της πόλης. 

- Ανακαινίστηκαν  12 Γήπεδα στις γειτονιές  και αντικαταστάθηκαν όλες οι μπασκέτες που ήταν τοποθετημένες από τη δεκαετία του ’80.

- Κατασκευάστηκαν 2 υπερσύγχρονα γήπεδα 5χ5 με προδιαγραφές ΦΙΦΑ, ενώ παράλληλα, ετοιμάζονται ακόμα τρία γήπεδα 5χ5 στις οδούς Μιλήτου, Τριπόλεως και στο Οικογενειακό Πάρκο Αγ. Παρασκευής.

- Ανανεώθηκε ο στόλος οχημάτων για την υπηρεσία καθαριότητας ο οποίος βρισκόταν σε λειτουργία από το 2002. 

- Δημιουργήθηκε η Δημοτική Συγκοινωνία η οποία καλύπτει όλη την πόλη με 3 γραμμές και δωρεάν μετακίνηση για τους δημότες. 

- Έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στο βουνό. Ξαναλειτούργησε η λίμνη, καθαρίστηκαν τα παλιά μονοπάτια, φυτεύτηκαν 3.000 δέντρα, δημιουργήθηκαν βοτανόκηποι, και χώροι αναψυχής για τους πολίτες. 
 
- Εγκαταστάθηκαν σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ καινούργια συστήματα δασοπυρόσβεσης με 200 υδροβόλα που καταβρέχουν συνεχώς το βουνό μας μέσα από την γεώτρηση της οδού Κιάφας. 

- Δημιουργήθηκε το Σώμα Εθελοντών το οποίο με τη συνεχή παρουσία του και τις περιπολίες κάθε καλοκαίρι, είναι ο “φύλακας άγγελος” του δάσους. 

- Ανακαινίστηκαν 32 σχολικά προαύλια και μέχρι το τέλος της θητείας θα ανακαινιστούν όλα. 

- Συντηρήθηκαν τα σχολικά κτίρια του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.  
 
- Ανακαινίστηκε το παλιό σήμα της Ολυμπιακής με την ευχή να γίνει η σημερινή Ελλάδα και πάλι η Ελλάδα των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών όπως ήταν, όταν η Ολυμπιακή Αεροπορία πετούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. 

Κλείνοντας την παρουσίαση των πεπραγμένων ο Γιάννης Κωνσταντάτος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σχεδιασμό και της επόμενης χρονιάς στον οποίο κύριος πρωταγωνιστής θα είναι το Ελληνικό

Επίσης ανακοίνωσε πως το Μάρτιο θα γίνει το 3ο Συνέδριο της παράταξής του της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ", ότι θα γίνει "άνοιγμα" και προς άλλους χώρους, και εκλογή εκ νέου, του επικεφαλής της παράταξης, που θα οδεύσει για νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές. 

Η παρουσίαση έκλεισε με την αναφορά του στους προκατόχους του δημάρχους και στο έργο που άφησαν ως παρακαταθήκη στις δύο δημοτικές ενότητες του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Παρόντες στον τρίτο απολογισμό του Γιάννη Κωνσταντάτου ήταν οι βουλευτές Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, Άννα Καραμανλή, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, οι δήμαρχοι Χατζηδάκης, Τζουλάκης, Κωνσταντέλλος, Καμίνης, η περιφερειακή σύμβουλος Άννα Μεθυμάκη, ο αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου Γιώργος Ασημακόπουλος, η αντιδήμαρχος Αλίμου Μαίρη Ανανιάδου, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο πρ. αντιπεριφεριάρχης Χάρης Πασβαντίδης, ο επί σειρά ετών δήμαρχος Αργυρούπολης Τάκης Ευσταθιάδης, Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά. 


Στην πρώτη σειρά ο δήμαρχος και η σύζυγός το Χρυσούλα Βασιλοπούλου. 


Ο Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα. 


Χάρης Πασβαντίδης, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιάννης Σγουρός, Άννα Καραμαλή και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. 


Γιώργος Καμίνης (Αθήνα), Διον. Χατζηδάκης(Παλαιό Φάληρο), Σταύρος Τζουλάκης (Νέα Σμύρνη) και Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη). 
Γιάννης Κωνσταντάτος, Γιώργος Καμίνης. 


Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Σπονδυλίδης, ο τ. Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιώργος Σαραφίδης Σχόλια Αναγνωστών

9 Προσθήκη σχολίου
angelos d. 06.12.17
Γιατί σε τετοιες εκδηλώσεις δεν υπάρχουν πολίτες αλλά μονο στελέχη παρατάξεων και γνωστοί των γνωστών..συνεργάτες ...΄΄συμβουλοι΄΄.guest stars .κλπ ? έχετε καποια εξήγηση πάνω στο θεμα αυτο? Αυτοι γνωρίζουν από πριν τι θα ακούσουν? θα ηθελα την αποψή σας ..είστε πολυ σοβαρο και αμερόληπτο μεσο....περιμένω λοιπον.
Απάντηση
πολίτης 07.12.17
Αν εσύ πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που γέμισαν το Μίκης Θεοδωράκης ήταν μόνο θεσμικοί και gest stars και δεν υπήρχαν πολίτες τότε είσαι από άλλο ανέκδοτο
Απάντηση
george 23.10.17
Πολύ καλο ρεπορτάζ...Μπραβο σας. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλός για δήμαρχος στην αργυρούπολη .Εξαιρετικός...'Έχει κάνει πολλά!!! (παρκα...πεζοδρόμια...λάμπες ..βαψιματα ).κλπ..κλπ . Αλλά μακάρι να μην ασχοληθεί πότε με την πολτική σοβαρά.. ...καθόλου καλή ιδέα..... Εχουμε και είχαμε πολλούς σε αυτό το επίπεδο.... που ευθύνονται για την εξαιρετική εικόνα της χώρας μας. Δήμαρχος ..δημαρχος ..
Απάντηση
dimitris 24.10.17
Πολύ καλη παρουσίαση απο πλευρά σας. συγχαρητήρια. Πολύ καλός για δήμαρχος αργυρούπολης. Μπορεί να μην είναι το μεγάλο μυαλό όπως όλοι λένε... αλλά είναι παρα πολύ εργατικός και πολύ επικοινωνιακός. Δήμαρχος σαν κυριο επάγγελμα, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Μπράβο του!!! ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ και θα επανεκλεγεί πάρα πολύ εύκολα.
Απάντηση
και ο νοών νοείτω 25.10.17
όσα δεν φτάνει η αλεπού...
αντιγόνη 23.10.17
Πολύ στοχευμένο το ρεπορτάζ. Ανέδειξε την πραγματική ουσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ανθρώπους σαν τον Κωνσταντάτο χρειάζεται για να ξελασπώσει
Απάντηση
amerikanos 23.10.17
mpr;abo ston konstatato. einai xarismatikos
Απάντηση
O palios 23.10.17
Εκείνος ο πως τον λέγανε Κορτζίδης που είναι. Υπάρχει;
Απάντηση
Μαίρη 23.10.17
Σπουδαίος πολιτικός και άνθρωπος έχει ενωμένη την παράταξη του και πρωτοφανή στήριξη και αγάπη από την κοινωνία. Ξέρουν όλοι πως τον Δήμο αυτό τον απογειώνει καθημερινά. Τους έχει επισκιάσει όλους και γι αυτό προσπαθούν (νομίζουν) οι γείτονες να τον φάνε. Θα χάσουν και αυτοί παρά ρα εκατομμύρια που έχουν γιατί ο Κωνσταντάτος έχει τον κόσμο μαζί του και κυρίως έχει ψυχή. Θα πάει πολύ ψηλά αυτό έλεγαν όλοι εχθές
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.