ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγγελία Συμβολαιογράφων: Νέες ύποπτες ματαιώσεις πλειστηριασμών από συλλογικότητες

0 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 15:49

Πλειστηριασμούς επιχειρηματιών και μεγαλοοφειλετών ακυρώνουν οι δράσεις των συλλογικοτήτων, σύμφωνα με καταγγελία της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογράφων Ελλαδος, την ώρα που το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να λειτουργήσει από τα τέλη Νοεμβρίου και οι τράπεζες εξαιρούν από την πρώτη φάση τους όλα τα σπίτια αξίας έως 300.000 ευρώ.

Χθες ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί αξίας 39,07 εκατ. ευρώ, μετά από δράση των συλλογικοτήτων, μια εβδομάδα έπειτα από την καταγγελία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου. Εδώ και μήνες η αγορά γνωρίζει ότι πλειστηριασμοί τις Τετάρτες δεν πραγματοποιούνται, ωστόσο όταν οι ακυρώσεις αφορούν μεγάλες οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών, τότε το φαινόμενο λαμβάνει άλλες, «περίεργες» διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών - Πειραιά έκανε λόγο για συλλογικότητες που ματαιώνουν πλειστηριασμούς σε ακίνητα μεγάλης αξίας, τονίζοντας ότι πλέον θα ανακοινώνουν για ποια ακίνητα - και σε βάρος ποίων - είναι οι πλειστηριασμοί που ματαιώνονται.

Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, ματαιώθηκαν τέσσερις πλειστηριασμοί, για συνολικές οφειλές 39.079.647 ευρώ:

α) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για πλοίο, υπό ιταλική σημαία, ιδιοκτησίας κυπριακής εταιρείας για συνολικές οφειλές 12.336.000 ευρώ, στις οποίες οφειλές συμπεριλαμβάνονται και απαιτήσεις ναυτεργατών.

β) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για οικόπεδο και κτήριο γραφείων, καθώς και για κάθετη ιδιοκτησία (τμήμα οικοπέδου χωρίς κτίσμα) στον δήμο Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας Ανωνύμου Εταιρείας για συνολικό ύψος οφειλών 21.150.000 ευρώ, από τα οποία 9.000.000 ευρώ ήταν απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

γ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες στον δήμο Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή, ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου, για συνολικές οφειλές 2.500.000 ευρώ.

δ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για μεζονέτα στη Βούλα Αττικής για χρέη Ανωνύμου Εταιρείας για συνολικές οφειλές της 3.093.643 ευρώ. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.