ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

0 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 14:33

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν έχει μπει η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό και  ο χαρακτηρισμός 280 στρεμμάτων ως αρχαιολογικός χώρος. 

Εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως «Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης", προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Κι ενώ η κυβέρνηση φαίνεται ανακουφισμένη με την απόφαση του ΚΑΣ, την ίδια ώρα υπάρχει ένα μπαράζ ενστάσεων εκ μέρους των γνωστών κύκλων που αντιδρούν εδώ και χρόνια στην εξέλιξη του επενδυτικού σχεδίου. 

Οι προσφυγές στο ΣτΕ έχουν λάβει πλέον τη... μορφή "ψωμοτυριού" από τους συγκεκριμένους ανθρώπους που μόλις βγει μία απόφαση που δεν τους αρέσει έχουν έτοιμη την ένσταση στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.  

Είναι δε τέτοια η ενορχήστρωση των προσφυγών που δημιουργούν αγανάκτηση στην πλειοψηφία της κοινωνίας που περιμένει να δει επιτέλους τις μπουλντόζες στο Ελληνικό και νέες θέσεις εργασίας να ανοίγονται για τους άνεργους. 

Από την πλευρά του ο επενδυτής τηρεί στάση αναμονής. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Lamda Development αναφέρει πως περιμένει την επίσημη ανακοίνωση του ΚΑΣ και την αποτύπωση των επίμασων σημείων  για να εκτιμήσει τις επιπτώσεις θα έχει αυτό στο master plan της επένδυσης, αφού φέρεται τα 280 στρ. να αφορούν στο πλέον εμπορικό τμήμα του σχεδίου. 

Αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει να αποφασίσει, παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα», τα οποία όπως τόνισε πρέπει να γίνονται σεβαστά από κάθε πλευρά. 

Σημειώνει ακόμη ότι «η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.