ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Νέα επεισόδια στο σήριαλ του Ελληνικού: Στο ΣτΕ δύο Οικολογικές Οργανώσεις κατά της επένδυσης

0 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 16:26

Νέα επεισόδια γράφονται στο σήριαλ "επένδυση του Ελληνικού", αφού οι πολέμιοί της επιστρατεύουν κάθε μέσο για να δημιουργήσουν χρονικές καθυστερήσεις και αν τα καταφέρουν να τη ματαιώσουν.

Μετά την απόφαση του Συμβολίου Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά που αποφάσισε πως τα 37 στρέμματα που ο δασάρχης Πειραιά είχε χαρακτηρίσει ως "δάσος" δεν είναι, νέα εμπλοκή δημιουργείται με την προσφυγή δύο οικολογικών οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Οι οικολογικές οργανώσεις σύμφωνα με την Καθημερινή, επικεντρώνονται στη μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της επίμαχης περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής. Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα φέρει την υπόθεση του Ελληνικού - για μία ακόμη φορά - ενδεχομένως και ενώπιον της Ολομελείας του Δικαστηρίου προκειμένου να επιλυθούν τα θέματα που εγείρονται με τις προσφυγές.

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι επεσήμαναν την χρονική καθυστέρηση στην επίλυση των εκκρεμοτήτων που μπλοκάρουν μέχρι σήμερα την επένδυση στο Ελληνικό, τόνιζαν όμως, ότι από τη Δικαιοσύνη πλέον θα εξαρτηθεί αν οι εν λόγω προσφυγές εκδικαστούν το συντομότερο δυνατόν και υπάρξουν αποφάσεις σε εύλογο χρόνο.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά. Μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα η αίτηση ακύρωσης να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλεια του ΣτΕ.

Τα οικολογικά Σωματεία υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά). 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.