ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Οριστικό: Δεν υπάρχει «δάσος» στο Ελληνικό

0 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 15:44

Ένα βήμα μπροστά έγινε για την επένδυση του Ελληνικού καθώς η δευτεροβάθμια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης απεφάνθη ότι τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό δεν είναι δασική έκταση όπως την είχε χαρακτηρίσει ο δασάρχης Πειραιά. 

Το Συμβούλιο Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά κατά πλειοψηφία έκρινε υπέρ της αίτησης που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε. Στη σχετική αίτηση οι δύο φορείς ζητούσαν τον αποχαρακτηρισμό 37 στρεμμάτων εντός του ακινήτου ως δασική έκταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή δέχθηκε τελικά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία τα 37 στρέμματα προέρχονται από «τεχνητή φύτευση», άρα δεν συνιστούν δασική έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικό ΑΕ είχαν κινηθεί κατά σχετικής πράξης του δασάρχη Πειραιά, ο οποίος, με απόφασή του, χαρακτήρισε δασική μια μικρή αλλά καίρια για τη σχεδιαζόμενη επένδυση, έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου. Η απόφαση αφορούσε επιφάνεια 37 στρεμμάτων ή περί το 0,6% του συνολικού ακινήτου. Ωστόσο, βρισκόταν πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή πολυόροφου κτιρίου που σχεδιάζεται να φιλοξενήσει και το καζίνο. 

Σημειώνεται ότι ένσταση επίσης κατά της απόφασης του Δασάρχη, είχε ασκήσει και η Επιτροπή Αγώνα για το Ελληνικό, υποστηρίζοντας ότι συνιστούν δάσος όχι μόνο τα 37 στρέμματα, ανεξάρτητα αν έχουν φυτευτεί τεχνητά ή όχι, αλλά και 400 ή περισσότερα στρέμματα, τα οποία εκτείνονται κατά μήκος της παραλιακής έκτασης του Αγίου Κοσμά.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.