ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΠΑΚΟΕ: Τι έδειξε η ανάλυση των δειγμάτων από τις μολυσμένες ακτές

0 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 11:59

Κι ενώ χθες Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Ναυτιλίας αναρωτιόταν γιατί να μην κάνει μπάνια ο κόσμος στη θάλασσα την Τρίτη και Τετάρτη (12 και 13 Σεπτεμβρίου) συνεργείο του ΠΑΚΟΕ πήρε δείγματα από τα πετρελαϊκά απόβλητα στην Σαλαμίνα, Βοτσαλάκια, ΕΔΕΜ, Γλυφάδα. 

Από τα δέκα δείγματα που αναλύθηκαν στα πιστοποιημένα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ βρέθηκαν: 

1) Πισσώσεις αρωματικοί καρκινογόνοι υδρογονάνθρακες σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις (200 φορές πάνω από το όριο δεδομένου ότι τα δείγματα,  πάρθηκαν στα δέκα μέτρα από αυτά).

2) C.O.D (Χημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο) δείκτης κακής έως χείριστης οξυγόνωσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος , που δηλώνει τhν απουσία λόγω θανάτου μικροοργανισμών, σε τιμές 20πλάσιες του ορίου 4.500 mg/lt με όριο τα 200.

3) Βακτηρίδια (απουσία κολοβακτηριδίων και υψηλή ύπαρξη εντερόκκοκων σε όλα τα δείγματα).
Μετά απ’αυτά το ΠΑΚΟΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί όλα αυτά, ειδικά οι πισσώδεις υδρογονάνθρακες υπό ειδικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας γίνονται πτητικοί και επικίνδυνοι με την εισπνοή.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.