ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την πόλη έρχομαι και στην... κορφή κανέλα για τον Τσιρώνη οι ευθύνες για τη ρύπανση

0 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 14:50

Ποιος φταίει για το γεγονός ότι το νότιο παραλιακό μέτωπο έχει υποστεί τεράστια οικολογική ζημιά, μετά το ανεξέλεγκτο ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας από το ναυάγιο του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ), ρωτήθηκα στους "αταίριαστους" ο υπουργός κ. Τσιρώνης.

«Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας. Φταίνε τα μονοπύθμενα καράβια, που όταν εμείς λέγαμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν, κανένας δεν μας άκουγε", απάντησε ο κ. Τσιρώνης.

Φταίνε δηλαδή όλοι οι άλλοι, εκτός από τους υπεύθυνους που χρειάστηκαν δύο 24ωρα για να συντονιστούν.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές.

«Αν τολμούσαμε να πούμε ότι θα φτιάξουμε κρατικό μηχανισμό για πετρελαιοκηλίδες στο Λιμενικό με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα μας λέγανε κρατιστές. Έτσι είναι η διεθνής πρακτική. Μάλιστα δεν ισχύει ότι δεν υπήρχε ενημέρωση», ανέφερε.

«Δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι συνέπειες της ρύπανσης», είπε αναφορικά με τη ρύπανση που προκάλεσε στα ύδατα και τις παραλίες.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα", κοινώς, για ποιες κυβερνητικές ευθύνες μιλάμε τώρα; Δεν υπάρχουν για τον κ. Τσιρώνη. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.