ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Σήμερα θα ψάξουν να βρουν το δάσος στο Ελληνικό

0 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 09:34

Στη "χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας" η αρμόδια δασική υπηρεσία σήμερα θα ψάξει να βρει το δάσος του Ελληνικού, αυτό που για χάρη του μία επένδυση 8 δισ. περίπου κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, μαζί και με τα αρχαία που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι που θέλουν να κηρύξουν το χώρο αρχαιολογικό.  

Τώρα πως γίνεται αυτή η αυτοψία να γίνεται εκ των υστέρων, αφού δηλαδή εδώ και κάποιους μήνες ο Δασάρχης Πειραιά έχει χαρακτηρίσει 37 στρέμματα ως δασικά, συμπτωματικά εκεί που θα γίνει ένα από τα σημαντικότερα κτίσματα της επένδυσης, ούτε ο Στέργιος Πιτσιόρλας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει χθες μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Κάτι για αποφάσεις με βάση κάποιους χάρτες είπε. 

Η απόφαση για την επιτόπια αυτοψία ελήφθη κατά την συζήτηση της ένστασης της Ελληνικό ΑΕ και του ΤΑIΠΕΔ κατά της σχετικής απόφασης του δασάρχη Πειραιά.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ καθώς μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πρόεδρος του οποίου είναι η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, επιμένουν να χαρακτηριστεί η μισή έκταση του παλαιού αεροδρομίου αρχαιολογική ζώνη.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», η αναβολή ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η παρέμβαση για τη διακοπή έγινε από κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το θέμα του συντονισμού των ενεργειών του Δημοσίου για το Ελληνικό.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.