ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατούλης: Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων δημάρχων οι περιοχές των οποίων έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα

0 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 21:49
Αναγκαία η κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων για να περιοριστεί η οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Σαρωνικό

Την έντονη ανησυχία της Αυτοδιοίκησης από τη μεγάλη διάσταση της ρύπανσης που έχει προκληθεί στο Σαρωνικό μετά από ναυάγιο δεξαμενόπλοιου εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως επισημαίνει, η εικόνα που έχει από τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», το οποίο μετέφερε 2.570 τόνους καύσιμα τα ξημερώματα της Κυριακής στον κόλπο του Σαρωνικού, είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς η ρύπανση έχει λάβει μεγάλη διάσταση.

«Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού ζητεί από τη πολιτεία να κινητοποιηθεί τάχιστα και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιοριστεί η οικολογική καταστροφή που συντελείται αυτή την ώρα στον Σαρωνικό».

«Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των αναγκαίων και κατάλληλων μέτρων για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανέλκυση του ναυαγίου. Λόγω της σοβαρότητας της ρύπανσης θα πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα».

«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεργάζομαι με τους συναδέλφους δημάρχους οι περιοχές των οποίων έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Η Πολιτεία θα πρέπει, εκτός από την άμεση κινητοποίησή της για το περιορισμό της ρύπανσης, να προχωρήσει και στη διεξαγωγή ελέγχων έτσι ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.