ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανηγυρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση της Eldorado

0 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 09:24

Πανηγυρίζουν σήμερα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της Eldorado ότι αναστέλει τις εργασίες της και φεύγει από την Ελλάδα. 

Η επένδυση στις Σκουριές ήταν το "κόκκινο πανί" για τον ΣΥΡΙΖΑ το προπύργιο της αντι-καπιταλιστικής τους ιδεολογίας και έδωσαν τον "νυν υπέρ της ιδεολογίας τους αγώνα" για να τη ματαιώσουν.

Παρότι το ΣτΕ έχει επανειλημμένα επικυρώσει την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας των μεταλλείων με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα, χαμηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό είχαν βάλει εδώ και πολύ καιρό το plan b, αυτό των καθυστερήσεων ώστε να εξωθήσουν τον επενδυτή με οικιοθελή έξοδο.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας γίνεται λόγος για συνεχιζόμενες καθυστερήσεις εκ μέρους του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος αλλά και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών παρά τις προσπάθειες της καναδικής εταιρείας και της θυγατρικής της στην Ελλάδα Hellas Gold να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία.

Η Eldorado Gold καταγγέλλει καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη για τα σχέδια στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στην Χαλκιδική.

Ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η συνέχεια στις Σκουριές της Χαλκιδικής μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη και πως σκοπεύει να αντιδράσει το Μαξίμου, το βλέμμα είναι στραμμένο στην άλλη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, η οποία βάλλεται με τον ίδιο τρόπο και από τους ίδιους κύκλους. Οι συνεχόμενες καθυστερήσεις και οι παρεμβάσεις συγκεκριμένων δημόσιων υπηρεσιών - Δασαρχείο, Αρχαιολογία, σκοπό έχουν να τινάξουν κι αυτή την επένδυση στον αέρα.

Σκοπό έχουν να φέρουν τον επενδυτή στο... "Αμήν" και να τον κάνουν να φύγει οικειοθελώς, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου διατείνεται προς κάθε κατεύθυνση πως θέλει να προχωρήσει η επένδυση. Το Λαφαζανικό κατεστημένο απ' ότι φαίνεται πρόλαβε και άπλωσε ρίζες σε πολλούς κρατικούς μηχανισμούς. 

Το τραγικό είναι πως σ' αυτή την υπόθεση το ποσοστό που αντιπροσωπεύει την "κοινωνία" που αντιδρά είναι δραματικά χαμηλό. Δυστυχώς όμως, ξέρει να κάνει πολύ θόρυβο που "μεγεθύνει" πλασματικά αυτό το ποσοστό.  

Σε δύο εβδομάδες που αναμένεται να ξανασυνδριάσει το ΚΑΣ και να αποφασίσει αν θα χαρακτηρίσει το πρώην αεροδρόμιο αρχαιολογικό χώρο ή όχι, θα ξέρουμε αν αυτό το ποσοστό θα επιβάλει και πάλι την άποψή του ή επιτέλους θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. 

Ίδομεν... 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.