ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Πολύμηνη φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση στον πρ. δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη

0 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 20:34

Σε 14 μήνες φυλάκιση (με τριετή αναστολή) καταδικάστηκε πρωτόδικα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης  Χρήστος Κορτζίδης και ο δημοτικός του σύμβουλος Τάκης Κοροβέσης για συκοφαντικό δημοσίευμα της παραταξιακής τους εφημερίδας σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου. 

Το επίδικο δημοσίευμα με τίτλο "Ζημιώνει το Δήμο για χατήρι του Λάτση", μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, κρίθηκε από την έδρα του δικαστηρίου ως συκοφαντικό, που σκοπό είχε να σπιλώσει την προσωπικότητα του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου. 

Ως μάρτυρας από την πλευρά του ενάγοντος  κατέθεσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι και αυτός υπήρξε στόχος συκοφαντικών δημοσιευμάτων, για την παρόμοια επένδυση της "Μαρίνας Φλοίσβου". 

"Δέχθηκα κατά καιρούς παρόμοια συκοφαντικά δημοσιεύματα για τα οποία προσέφυγα στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκα" τόνισε ο Δήμαρχος. 

Για το επίμαχο δημοσίευμα και σε ερώτηση της υπεράσπισης, αν αυτό σπιλώνει  την προσωπικότητα του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, υπήρξε κατηγορηματικός λέγοντας πως, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν δημοτικό άρχοντα. Γιατί, υπαινίσσεται πρώτον, ότι ο Δήμαρχος ζημιώνει το Δήμο και δεύτερον, ότι χρηματίζεται από επιχειρηματία. 

Ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσε ο "γαλάζιος" δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος ισχυρίσθηκε πως, κατά την άποψή του, το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν ήταν συκοφαντικό. Όπως είπε, και ο ίδιος κατά καιρούς έχει γίνει στόχος παρόμοιων δημοσιευμάτων χωρίς όμως να υπάρξει από την πλευρά του καμία αντίδραση. 

Στο σημείο αυτό όμως αξίζει να θυμίσουμε πως ο κ. Παπανικολάου έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για συκοφαντικά δημοσιεύματα, κατά την άποψή του όμως το συγκεκριμένο δεν ήταν άξιο προσφυγής. 

Οι κατηγορούμενοι τέλος, άσκησαν έφεση.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.