ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: "Πόλεμος" ανακοινώσεων των νεολαιών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

0 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 15:40

Η πρόταση της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας προς το Δήμο για τη μετονομασία της οδού Κύπρου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τιμή του εκλιπόντος επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. προκάλεσε την αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες εγκαλεί την ΟΝΝΕΔ για την πρόταση αυτή και την κατηγορεί πως εξυπηρετεί τον  σημερινό αρχηγό του κόμματος της Ν.Δ.

Παράλληλα θεωρώντας την πρόταση της ΟΝΝΕΔ δευτερεούσης σημασίας την εγκαλεί γιατί δεν τοποθετείται σε μία σειρά άλλων ζητημάτων όπως το Ελληνικό, η πρόσβαση στις παραλίες και η Παιδεία. 

Όπως ήταν φυσικό η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας δεν θα άφηνε αναπάντητη την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα. Έτσι με ανακοίνωσή της αφού δηλώνει την έκπληξή της για την ύπαρξη Νεολαίας Νοτίου Τομέα η οποία μάλιστα εκδίδει και ανακοινώσεις τονίζει πως "είναι γνωστό τοις πάσι πως αυτός που μιλάει δεν ξέρει, και αυτός που ξέρει δεν μιλάει".

Σχετικά με το θέμα υποταγής της σημερινής ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ στον πρόεδρο της Ν.Δ. αναφέρει πως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις δύο νεολαίες. Όπως χαρακτηριστικά  τονίζει η ανακοίνωση: "Εμείς σεβόμαστε τα ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδας, από όπου και αν προέρχονται, δεν εκμηδενίζουμε πρόσωπα και ιστορία, στο όνομα της υποτιθέμενης αριστερής κουλτούρας". 

H ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες το αίτημα της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας για μετονομασία της Οδού Κύπρου σε Οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ως απόδοση φόρου τιμής στον εκλιπόντα πρώην Πρωθυπουργό.

Αναρωτηθήκαμε με ποιον ακριβώς τρόπο ιεραρχεί τις προτεραιότητές της η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας, αναφορικά με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Γλυφάδας -και κυρίως οι νέοι άνθρωποι- θα περίμεναν να μάθουν τις θέσεις της Νεολαίας της ΝΔ σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κ.λπ. Ακόμα, ενδιαφέρον θα είχε να ενημερωθούμε για τις θέσεις της ΟΝΝΕΔ ως προς την Παιδεία και ειδικότερα για το αν αυτή είναι δημόσιο αγαθό ή εμπόρευμα.

Αντί αυτών, η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας επέλεξε να προβεί σε μια φανερή κίνηση πολιτικής υποταγής στη νυν ηγεσία της ΝΔ και τον αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη. Από ότι φαίνεται, η διάλυση της ΟΝΝΕΔ και η επανασύστασή της με ελεγχόμενο τρόπο, αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, έπιασε τόπο.

Τέλος, θα συμβουλεύαμε τους συνδημότες μας ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και τις συνδημότισσές μας ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ, να είναι πιο προσεκτικοί/ές στο μέλλον, σε σχέση με ονομασίες δρόμων με μεγάλο συμβολικό βάρος, όπως αυτό της Οδού Κύπρου. Τους/τις προτρέπουμε να διαβάσουν πρώτα την ιστορία της Μεγαλονήσου και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τους πόνους που έχει βιώσει και τους αγώνες που έχει δώσει ο Κυπριακός λαός, πριν ζητήσουν με περισσή ευκολία από τον κομματικό τους Δήμαρχο να υλοποιήσει το αίτημά τους.

Η απάντηση της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας βάλλει κατά της ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Με μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ταυτόχρονα, πως υπάρχει Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα που εκδίδει, μάλιστα, και ανακοινώσεις.

Αν όμως το ενδιαφέρον ήταν πραγματικό, για όλα αυτά τα καίρια ζητήματα που με περίσσιο ζήλο αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε, πρωτίστως, ενημερωθεί για τις ενέργειες μας, προτού μας κατακρίνει για την στάση μας. Είναι γνωστό τοις πάσι πως αυτός που μιλάει δεν ξέρει, και αυτός που ξέρει δεν μιλάει.

Ας βάλουμε σε μια σειρά τα ζητήματα που θίγονται όμως. Το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου είναι προσβάσιμο και ελεύθερο προς όλους, και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, οι παραλίες της, στην πλειονότητα τους, είναι, και ήταν, ελεύθερα προσβάσιμες προς τους πολίτες. Όσον αφορά τα ζητήματα του πρώην αεροδρομίου και της παιδείας, λακωνικά αναφέρουμε πως η ΟΝΝΕΔ καταθέτει διαρκώς προτάσεις εναρμονισμένες με τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να αιτιολογήσουμε τις ενέργειες και τις προτάσεις αυτές, γιατί οι ίδιοι οι νέοι ξέρουν την αλήθεια.

Όσο για το θέμα “υποταγής” προς τον πρόεδρο της παράταξης μας. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ μας. Εμείς σεβόμαστε τα ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδας, από όπου και αν προέρχονται, δεν εκμηδενίζουμε πρόσωπα και ιστορία, στο όνομα της υποτιθέμενης αριστερής κουλτούρας.

Τέλος, να αναφερθούμε και στο θέμα της Κύπρου, που τόσο πολύ ευαισθητοποίησε την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν άλλωστε και το θέμα που ενεργοποίησε την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα να συντάξει την ανακοίνωση που εξέδωσε. Όμως, πιο επικίνδυνη της άγνοιας είναι η ημιμάθεια. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε πως σήμερα 11 Αυγούστου είναι η επέτειος από τον θάνατο του Τάσου Ισαάκ, και στις 14 Αυγούστου του Σολωμού Σολωμού. Θα θυμίσουμε, όμως, πως στις 14 Αυγούστου 2015, με αριθμό πρωτοκόλλου 35477, καταθέσαμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας, πρόταση με θέμα την ονοματοδοσία πλατείας, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, σε πλατεία Κυπρίων αγωνιστών Ισαάκ και Σολωμού.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.