ΒΑΡΗ

Υπέστειλε την σημαία μετά από 70 χρόνια το Αστυνομικό Τμήμα της Βάρης

1 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 22:38

Μετά από 70 χρόνια λειτουργίας το Αστυνομικό Τμήμα Βάρης, παράλληλα με αυτό της Βούλας, έκλεισε στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ατμόσφαιρα έντονα φορτισμένη συγκινησιακά, όπως περιγράφει σε κείμενό του που αναρτήθηκε στο policenet.gr o Ανθυπαστυνόμος Απόστολος Παυλόπουλος που υπηρέτησε εκεί, στις 4 Αυγούστου 2017 έγινε η υποστολή της σημαίας και έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τους ανθρώπους που αποτελούσαν το ανθρώπινο δυναμικό του. Πλέον, όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα στεγάζονται στο κτίριο του Α.Τ. Βουλιαγμένης.
Το κείμενο του Ανθυπαστυνόμου Απόστολου Παυλόπουλου 

Σήμερα την 4-8-2017 και ώρα 14:00 έγινε συγκέντρωση των υπηρετούντων στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης Αττικής από τον Διοικητή του και κατόπιν με την υποστολή της σημαίας έπεσαν οριστικά οι «τίτλοι τέλους» γι’ αυτό ύστερα από σχεδόν 70 χρόνια λειτουργίας του, στα πλαίσια της Αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την ιστορία: Στην κοινότητα της Βάρης Αττικής αρχικά ξεκίνησε την δεκαετία του 1950 ως Σταθμός Χωροφυλακής Βάρης, στην συνέχεια με την μεταπολίτευση αναβαθμίστηκε και μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Αλιάνθου ( αρχαία ονομασία της Βάρκιζας ) και κατόπιν μετονομάστηκε οριστικά σε Αστυνομικό Τμήμα Βάρης μέχρι και την κατάργησή του και την ενσωμάτωσή του στο ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Αξίζει να σημειωθεί η προσπάθεια όλων των συναδέρφων μου που όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να βελτιώσουν την σχέση της εμπιστοσύνης του Κράτους με τον Πολίτη και στην εμπέδωση του κλίματος ασφαλείας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ξεχάσουμε τους προϊστάμενούς μας, τους απλούς πολίτες και τους φίλους της αστυνομίας που μας στήριζαν στην προσπάθειά μας για μια ποιο ασφαλή περιοχή.

Πρέπει να σημειωθεί η προσπάθεια του Κυρίου Διοικητή και όλου του προσωπικού της υπηρεσίας μας για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού.

Το ποιο άξιο αναφοράς όμως είναι η ευλάβεια με την οποία τηρήθηκε η απόδοση των τιμών κατά την διάρκειας της υποστολής της σημαίας, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο Σύμβολο του Έθνους μας που μας ενώνει, στο κτίριο που φιλοξένησε τόσους συναδέλφους για σχεδόν πενήντα χρόνια, καθώς και στους συναδέρφους μας που θυσιάστηκαν την ώρα του Καθήκοντος για να είμαστε όλοι οι υπόλοιποι ασφαλείς.

Τέλος, οι γνώσεις και εμπειρίες που μας μετέφεραν οι παλιότεροι συνάδερφοι θα μας φανούν χρήσιμες στο καινούριο μας ξεκίνημα…

Όσοι υπηρετήσαμε όμως σε αυτό το Τμήμα θα ελπίζουμε στο εξής ότι οι γνώσεις που θα μεταφέρουμε εμείς στην νέα γενιά των αστυνομικών θα τους φανούν χρήσιμες ώστε μια μέρα να το ξανανοίξουν αυτοί για πάντα". 
 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Rex 06.08.17
Φιλοι μου ειμαστε τοσο ασφαλης χωρα δεν υπαρχη πια εγκληματικοτης οι αλλοδαποι είναι ολοι εξαιρετικοι και πολιτισμένοι οι τσιγγανοι - γυφτοι εργαζονται φιλήσυχα κανεις πια δεν κλεβει δεν ληστευει, συνεπως τι να την κανουμε την αστυνομεια??? κλειστε και τα υπολοιπα ελαχιστα τμηματα που εμειναν ετσι να δωσουμε χαρα και στους φιλησυχους αναρχικούς που ισως ετσι μπορουν να καινε και να καταστρεφουν ότι τραβάει η αρρωστη ψυχη τους...Ζητω μας......
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.