ΒΑΡΗ

Βάρη-Κόρμπι: Δημοπρατείται το μεγαλύτερο τεχνικό έργο αξίας 20 εκ. ευρώ

1 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 17:13
Σημαντική επιτυχία της δημοτικής Αρχής

Ένα σχέδιο ετών για τους κατοίκους της Βάρης,  η κατασκευή του ρέματος του Κόρμπι, επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ύστερα από χρόνια παλινωδιών και καθυστερήσεων. 

Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την Περιφέρειας Αττικής δημοπρατεί το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έχει γίνει ποτέ στον Δήμο.

Απόρροια της καλής συνεργασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της Περιφέρειας Αττικής αλλά και πολλών πιέσεων από τον Δήμο προς την Περιφέρεια, είναι η διεξαγωγή την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικής δημοπρασίας του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή του ρέματος Κόρμπι σε ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής έργου με την κατάθεση οικονομικών προσφορών.

Το έργο με προϋπολογισμό 20.049.000,00€ θα χρηματοδοτηθεί από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής (ή μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ) και όταν ολοκληρωθεί θα δώσει οριστική λύσει σε πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Βάρης.

Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής οι οποίες έπεισαν τους αρμόδιους ότι το έργο αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να απενταχθεί από τη λίστα αναμονής των έργων χρηματοδότησης ΕΣΠΑ (στην οποία βρισκόταν αρχικά στην 19η θέση και στη συνέχεια πήγε στην 3η θέση) και να ενταχθεί απ’ ευθείας στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2016.Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση όπου αποφασίστηκε η ένταξη του έργου, το γεγονός ότι δεν είχε κατασκευαστεί το έργο έθετε σε ομηρία μια ολόκληρη περιοχή επί 30 ολόκληρα χρόνια, αφού δεν επέτρεπε να ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, αλλά ούτε να πραγματοποιηθεί κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής στην περιοχή του Κόρμπι.

Η κατασκευή του ρέματος θα ξεκινάει από τα όρια των Δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το Δήμο Κρωπίας και θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση από πιθανές ενστάσεις, εκτιμάται πως θα υπογραφεί σύμβαση και θα εγκατασταθεί η εργολήπτρια εταιρεία τους πρώτους μήνες του 2018. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες.

Αν λοιπόν δεν προκύψουν εμπόδια, μέχρι τις αρχές του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έχει εκτελεστεί στο Δήμο μας και θα έχει βγει από την ομηρία ένα μεγάλο τμήμα της πόλης.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Λουλάκης Βασίλης 10.08.17
Μεγάλο,ουσιαστικό και αναγκαίο έργο. Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους φορείς,αφού μετά 30 χρόνια και τις βιβλικές καταστροφές του 1993,παίρνει σάρκα και οστά. Ελπίζω σε μία άρτια κατασκευή. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!2
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.