ΒΟΥΛΑ

Πρώτο τεστ θετικό για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

0 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, 18:22

Πανέτοιμη να αντιμετωπίσει πυρκαγιές είναι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, καθώς στο πρώτο τέστ ανταποκρίθηκαν άμεσα και με αποτελεσματικότητα.

Η Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει μεγάλες πυκνόφυτες εκτάσεις, ενώ ιδιαίτερα στην Βάρη πολλά οικόπεδα είναι γεμάτα με ξερόχορτα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους, αν και ο νόμος είναι σαφής όσον αφορά στην υποχρέωσή τους να τα καθαρίζουν, δεν ανταποκρίνονται, με αποτέλεσμα την καλοκαιρινή περίοδο να υπάρχει μεγάλος κινδυνος ανάφλεξης και πυρκαγιάς.

Ως εκ τούτου, κατά την θερινή περίοδο η επαγρύπνηση της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.


Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού. 

Την Κυριακή το μεσημέρι, στην περιοχή της Βάρης ξέσπασε πυρκαγιά σε οικόπεδα με ξερόχορτα και λόγω δυνατών ανέμων αυτή επεκτάθηκε στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ΒΟΚΤΑΣ, ενώ κινδύνεψαν και παρακείμενες οικίες.Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου με τις εθελοντικές ομάδες πυροσβεστών ήταν άμεση με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να περιοριστεί, πριν αυτή πάρει απειλητικές διαστάσεις. Επί τόπου, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ανδριόπουλος οι οποίοι συντόνισαν το έργο της κατάσβεσης με τον διοικητή του 8ου Πυροσβεστικού σταθμού Φώτη Δημαρέση.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.