ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Δριμεία επίθεση της διοίκησης του Δήμου σε τοπικό δημοσιογράφο

16 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, 15:14

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η δημοτική αρχή Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για οργανωμένη και συστηματική διαστρέβλωση γεγονότων και καταστάσεων που αφορούν το δημοτικό έργο, που πραγματοποιείται από τη διοίκηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, από συγκεκριμένο τοπικό δημοσιογράφο, μέσα από ένα αιχμηρό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα.  

Κάνοντας λόγο για "δημοσιογραφία με εργολαβικό"(!) η δημοτική αρχή τον κατηγορεί για "έλλειψη αξιοπιστίας, διαστρέβλωση πραγματικών γεγονότων, κιτρινισμό,  παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, μισές αλήθειες και σπέκουλα".

Αναφερόμενη δε ειδικά σε μία σειρά θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είδε κάτω από το "δικό" του πρίσμα, απαντά με πολύ αιχμηρό τρόπο, πως τα δημοσιεύματά του αποτελούν  μνημείο "κιτρινισμού" και προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Κατηγορώντας τον ότι έχει απωλέσει το κριτήριο της αντικειμενικότητας που υπαγορεύει η δημοσιογραφική δεοντολογία, αναφέρει πως ασκεί τη δημοσιογραφία σε πλαίσιο εξάρτησης από παράταξη της αντιπολίτευσης ως "έμμισθος" υπάλληλός της.  

Το πλήρες κείμενο

«Δημοσιογραφία» (!!!) Με εργολαβικό

Είναι πλέον γνωστός σε όλους όσους παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα από λίγο πιο κοντά. «Δημοσιογραφεί !!!». Γνωστά τα κίνητρά του και ακόμα πιο γνωστή η... «γκαντεμιά» του αφού στις μέχρι τώρα 10-15 «μαντεψιές» που έχει κάνει, ως άλλη Κασσάνδρα, έχει πέσει σε όλες έξω. Αυτό που λέμε αξιοπιστία υπό το μηδέν πλέον.

Παρ΄ όλα αυτά συνεχίζει ακάθεκτος. Μεροκάματο είναι αυτό και δεν πρέπει να χαθεί. Τον κατανοούμε πλήρως. Όμως αυτές τις μέρες κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Μετά από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο για κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που μπήκαν πλέον σε πολύ καλή τροχιά επίλυσης επ’ ωφελεία του Δήμου, ο εν λόγω «δημοσιογράφος» προφανώς ξέχασε να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες αυτές ή μάλλον δεν κατάλαβε τη σημασία τους, αφού καταπιάστηκε με ήσσονος σημασίας ζητήματα όπως η αλλαγή και ο εμπλουτισμός του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης μας.

Αλλά στην προσπάθειά του να παρασύρει την κοινή γνώμη και να αλλάξει με έναν αστείο τρόπο την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, αφού το ζήτημα της Μετοχικής Εταιρίας Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ) είναι, ή μάλλον ήταν γιατί τι να πει πλέον επ’ αυτού; στη μηνιαία δημόσια καταγγελία της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης που είναι ο «εντολέας» του και στην οποία προσφέρει υπηρεσίες γραφείου τύπου, αφανώς, και φυσικά εμφανώς, προφανώς απέτυχε.

Έτσι λοιπόν κατά την προσφιλή του μέθοδο, της διαστρέβλωσης, της μισής αλήθειας και της σπέκουλας, καταπιάνεται με το θέμα του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και την απόφαση αλλαγής και εμπλουτισμού του, μετά από περίοδο 3 ετών, προσπαθώντας να πείσει ότι η Δημοτική Αρχή δεν σέβεται το χρήμα είτε αυτό προκύπτει από χορηγίες είτε από το δημοτικό ταμείο.

Το «ρεπορτάζ» του περί του «γνωστού χορηγού» του οποίου τα προσφερόμενα είδη εμείς πετάμε, έπεσε για μια ακόμα φορά έξω, (αναμενόμενο άλλωστε αφού οι «επιτυχίες» του είναι γνωστές) καταδεικνύοντας ότι άλλη μια μαντεψιά του συντάκτη είναι μπαρούφα και θεωρώντας φυσικά ότι όλοι τρώνε κουτόχορτο και θα πιστέψουν αυτά που γράφει ελαφρά τι καρδία. Προσπαθεί φυσικά και με έναν γνωστό αλλά συνάμα άθλιο τρόπο να εμπλέξει και τον τότε Αντιδήμαρχο στο κατάστημα του οποίου έγιναν οι κατασκευές, αγνοώντας ότι και αυτός ήταν ένας εκ των χορηγών αυτού του διάκοσμου που προσέφερε χώρο, χρόνο, προσωπικό και χρήμα από την τσέπη του, έτσι ώστε ο εν λόγω στολισμός να κοστίσει 35.000 ευρώ αντί των 120.000 που θα κόστιζε εάν αυτός αγοραζόταν από εξωτερικό προμηθευτή.

Το θέμα της αισθητικής του διάκοσμου είναι άκρως υποκειμενικό και σαφώς όλοι δεν μπορούμε να έχουμε ταυτόσημη άποψη με αυτή του συντάκτη η οποία τυχαίως ταυτίζεται με την άποψη του εντολέα του και επικεφαλής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Για να μην αδικήσουμε όμως τον εν λόγω συντάκτη ή δημοσιογράφο ή όπως θέλετε τον λέτε, αρθρογράφησε για την δεύτερη μεγάλη επιτυχία των νομικών του Δήμου σχετικά με την κρίση της επιτροπής ενστάσεων του Κτηματολογίου για τα 124 στρέμματα στο Πανόραμα Βούλας, η οποία δικαίωσε πλήρως τη θέση μας.

Εκεί φυσικά αφού ουδετεροποίησε πλήρως την είδηση σε σχέση με την Δημοτική Αρχή, έβαλε φωτογραφία και σύνδεσμο με άλλο προγενέστερο άρθρο του λιβανιστήρι, άλλου δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης ο οποίος ετεροχρονισμένα μαζί με 2 ακόμα δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και αφού ο Δήμος είχε κάνει όλες τις απαιτούμενες προσφυγές και παραστάσεις τα οποία και απέδωσαν πλήρως, παρέστη σε συνάντηση στο δασαρχείο Πειραιά κάποιες μέρες αργότερα.

Η προσπάθειες αυτές μαζί με τόσες άλλες όπως η κατ΄ επανάληψη αναφορά ότι τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής είναι έργα της Περιφέρειας εξαφανίζοντας τον Δήμο από την εικόνα την στιγμή που ο Δήμος έχει κάνει τις απαιτούμενες μελέτες, ο Δήμος έχει κινήσει γη και ουρανό να ενταχθούν σε χρηματοδότηση, ο Δήμος δημοπρατεί αυτά τα έργα και ο Δήμος τα επιβλέπει στην κατασκευή τους, αποτελούν μνημείο κιτρινισμού και προσπάθειας παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Ούτε φυσικά η «αποκάλυψη» «πέτσινων» καυγάδων μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ αντέχει σοβαρής κριτικής.

Παραδίνουμε στην κρίση των αναγνωστών της περιοχής μας, τον περί ου ο λόγος «δημοσιογράφο – εργολάβο», ο οποίος, όταν στη δημόσια διαβούλευση εμφανίστηκαν 3 που αντιτάχθηκαν σε κάποια έργα του Δήμου είδε με δέος σύσσωμη (!!!) την πόλη να εναντιώνεται στον Κωνσταντέλλο (!!!), που προτίμησε να αρθρογραφήσει για παραπολιτικά ανθυποζητήματα αρνούμενος να επικοινωνήσει στην πόλη μας την σπουδαία είδηση ότι στις 15 Ιουλίου δημοπρατείτε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην ιστορία του Δήμου μας, η κατασκευή του ρέματος του Κόρμπι αξίας 22 εκατ. ευρώ. Για το έργο κατασκευής, (μετά από 50 χρόνια) δικτύου ομβρίων υδάτων στη Βουλιαγμένη αξίας 9 εκ. ευρώ, το μόνο που βρήκε να πει ο γνωστός συντάκτης είναι ότι ο Δήμαρχος βιάστηκε και το ανακοίνωσε 10 μέρες νωρίτερα.

Θα πρέπει να γνωρίζει δε, όπως κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί, ότι η Δημοτική Αρχή είναι άκρως δεκτική στην κριτική. Όταν όμως η κριτική γίνεται κακοήθης και μηδενιστική οφείλει να αντιδρά. Εξάλλου δεν της στερεί κανείς το δικαίωμα και την δυνατότητα να κρίνει και αυτή από την μεριά της τα όσα συμβαίνουν και λέγονται και να κρίνει τον τρόπο λειτουργίας ακόμα και των «αδιάφθορων» (!!!) της τοπικής δημοσιογραφίας που λειτουργούν με εργολαβικά.

Η αναπαραγωγή εκ των υστέρων της είδησης για τη ΜΕΕΚΒ και τη δημοπράτηση του ρέματος του Κόρμπι, δεν θα σώσει ούτε τα προσχήματα πλέον και θα συμβουλεύαμε τον συντάκτη δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του εν λόγω «μέσου» να την αποφύγει πριν γελοιοποιηθεί εντελώς.

Σχόλια Αναγνωστών

16 Προσθήκη σχολίου
Σ.Δ 14.07.17
Εάν μιλάμε για το "δημοσιογράφο" που το όνομα του, αναφέρθηκε πιο πάνω, συμφωνώ απόλυτα με τη Δημοτική Αρχή. Ο συγκεκριμένος αποτελεί την "κίτρινη" σελίδα, σε μια πραγματικά πολύ καλή εβδομαδιαία εφημερίδα των Νοτιών Προαστίων και όχι μόνο της Βούλας. Του είχα γράψει και στο παρελθόν στο προσωπικό του λογαριασμό, ότι δε κάνει καλή δουλειά, με την έννοια της αντικειμενικότητας, και ότι τα άρθρα του για αυτό το λόγο είναι αναξιόπιστα, ενώ η εφημερίδα του δίνει τη δυναντότητα, να παρουσιάσει κάτι καλό, (μια όλοκληρη σελίδα, μεγάλου μεγέθους).
Απάντηση
Βουλιαγμενη μαι λοβ 14.07.17
Η δημοσιογραφεια στα τοπικα δρωμενα εχει πιασει πατο.Χαζοψεματα κ στρεβλωση τις πραγματικοτητας.Μονο ντροπη για τον τυπο....
Απάντηση
ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ 13.07.17
Πολλοί κατακρίνεται το ύφος του δημάρχου. Θεωρώ πως είναι χοντροκομμένη ανακοίνωση αλλά όταν σε πνίγει το δίκιο δικαιολογήσε να πεις και μία κουβέντα παραπάνω. Τον κ. Λαουτάρη εάν εννοεί αυτόν η ανακοίνωση, τον παρακολουθώ καιρό και η εντύπωση που έχω βγάλει είναι ότι τα ρεπορτάζ του δεν τα λες και αντικειμενικά. Σε εμφατικές επιτυχίες της διοίκησης Κωνσταντέλλου προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις υποβαθμίσει αλλάζοντας πολλές φορές το νόημα, παρερμηνεύοντας πραγματικά γεγονότα. Οι αριστερές του καταβολές εξάλλου τον κάνουν μέτρ στην αλλοίωση της πραγματικότητας. Στρατευμένη γραφή λέγεται την οποία υπηρετεί άριστα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Όπως και να έχει σε δημοκρατία ζούμε και ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζεται όπως επιθυμεί.
Απάντηση
Ποιητής 13.07.17
Πότε θα αλλάξουν αυτοί οι τόποι. Πότε θα ρθούν καινούργιοι ανθρώποιΝα οδηγήσουν την βλακεία. Στην τελευταία της κατοικία. Ν.Γκάτσος. (Την δημοσιογραφική βλακεία εννοώ)
Απάντηση
βαριώτης 13.07.17
Για το φιλο του το δημοσιογραφο απο το anatropionline θα μας πει τιποτα ο κυριος κωνσταντελλος
Απάντηση
Κάτοικος 13.07.17
Δικαιολογημένη η οργή του δημάρχου για τον συγκεκριμενό τύπο που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αλλά τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν είναι σωστές
Απάντηση
Μαρία Λαμπροπούλου 13.07.17
Άστοχη ενέργεια. Ο δήμος είναι θεσμός όχι καφενείο για να βγάζει τέτοιου είδος ανακοινώσεις.
Απάντηση
αντωνία 13.07.17
Γιατί ασχολείται η δημοτική αρχή με το τι γραφουν οι δημοσιογράφοι. Όταν κάνει τη δουλειά της καλά δεν έχει σημασία τη γράφουν. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει
Απάντηση
ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ 13.07.17
ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΟΙ ΒΑΛΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ
Απάντηση
ΑΣΕ ΡΕ 13.07.17
Σιγά τον γίγαντα της δημοσιογραφίας, τα μισά που γράφει είναι ψέματα και τα άλλα μισά δεν είναι αλήθεια
Απάντηση
ΕΛΕΝΑ 13.07.17
Δημαρχάρα μην ασχολείσαι με ανύπαρκτους. όλοι βλέπουμε το έργο που γίνεται στην πόλη. προχωρα εσύ και άσε τους δημοσιογραφίσκους να σκούζουν
Απάντηση
πλατειαρχης 13.07.17
Πύραυλος έγινε ο πιλότος
Απάντηση
Γ.Χ. 13.07.17
ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ. ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΝΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ. ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ. ΑΔΙΚΑ ΣΥΓΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Απάντηση
ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΗΣ 13.07.17
ΕΑΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ PAY ROLL ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.... ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΓΡΑΦΕΙ.... ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΛΕΝΕ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ
Απάντηση
βουλιαγμενιωτης 13.07.17
Εδώ ο δήμαρχος εξασφάλισε 9 εκατ για να φτιάξει ομβρια στην βουλιαγμένη μετα απο δεκαετίες και έλεγε στα πηγαδακια ότι βιάστηκε να το ανακοινώσει διότι αναβλήθηκε ένα συμβούλιο τς περιφέρειας. Αυτό τον ένοιαξε, όχι ότι επιτέλους η βουλιαγμένη θα αποκτήσει δίκτυο ομβρίων....
Απάντηση
ΔΙΚΑΙΟΣ 12.07.17
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει ξεπεράσει κάθε όριο κίτρινης δημοσιογραφίας. Διαστρεβλώνει γεγονότα, μόνο και μόνο για να πλήξει τον δήμαρχο χωρίς την αντικειμενηκότητα που επιτάσσει ο ρόλος του
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.