ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Παρουσιάστηκε στους δημάρχους το ΣΟΑ - Απών ο Δήμαρχος Γλυφάδας

1 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, 18:44

Με ταχείς ρυθμούς απ' ότι φαίνεται προχωρά πλέον η επένδυση του Ελληνικού, παρ' όλα τα εμπόδια που "ξεφύτρωσαν" το τελευταίο διάστημα και που σκοπό είχαν να εμποδίσουν την υλοποίησή της, αφού σήμερα πραγματοποιήθηκε μια σημαντική διαδικασία. 

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) της επένδυσης του Ελληνικού από τη Lamda Development στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, μία διαδικασία που συνηθίζεται πριν τη διαδικασία της διαβούλευσης. 

Η παρουσίαση έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας, κυρίας Πέτης Πέρκα, στην οποία και υπάγεται το Γραφείο Ελληνικού, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Παρόντες ήταν όλοι οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων, υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων, ο Επενδυτής με τους συμβούλους έργου – μελετητές του, το ΤΑΙΠΕΔ, η Ελληνικόν ΑΕ, μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων και οι Δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης και Αλίμου, Γιάννης Κωνσταντάτος και Ανδρέας Κονδύλης, αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός της απουσίας του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου τον οποίο εκπροσώπησε ο δημοτικός του σύμβουλος Ορέστης Τσάγκλας. Στο κορυφαίο αυτό γεγονός ο Δήμαρχος Γλυφάδας επέλεξε να απουσιάζει κάνοντας έτσι αισθητή την δυσφορία του για το επενδυτικό σχέδιο.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μια πρώτη αναλυτική ενημέρωση από την Lamda και τους Μελετητές της για το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού, με έμφαση στην ιδέα και την έμπνευση της ανάπλασης.

Πρώτα παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από την Foster and Partners με την ιδέα του σχεδιασμού. Ακολούθησε η πολεοδομική τεκμηρίωση του ΣΟΑ, αναλύοντας θέματα πολεοδομικής φύσεως (χωρικός προορισμός, πολεοδομικά μεγέθη ακινήτου ανά ζώνες κλπ.).

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των κυρίων σημείων της ΣΜΠΕ με ζητήματα που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων και τέλος παρουσιάστηκε η Μελέτη Πάρκου με τα στοιχεία για το σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ελληνικιώτης 05.07.17
Σιγά μην πήγαινε.... θα του έβαζε χοντρό χέρι το φιλαράκι του ο Κορτζίδης
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.