ΒΟΥΛΑ

Χωρίς βουνά σκουπιδιών ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

3 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 12:02

Κι ενώ οι περισσότεροι δήμοι του Λεκανοπεδίου αλλά και ολόκληρης της χώρας πνίγονται στην κυριολεξία σε τόνους σκουπιδιών από τη συνεχιζόμενη απεργία των συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας, ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης είναι πραγματικά μία όαση μέσα σ' αυτό το πνιγηρό περιβάλλον.

Είναι απορίας άξιον πως γίνεται την ώρα που τα σκουπίδια σε άλλους δήμους, γειτονικούς, σχηματίζουν βουνά γύρω από τους κάδους, στο δήμο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου δεν υπάρχουν τέτοιες εικόνες. 

Όπως πληροφορηθήκαμε, στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης η διοίκηση και η υπηρεσία καθαριότητας εφαρμόζoυν ένα σύστημα που πραγματικά είναι ευφυές. 

Μοιράζουν τα απορρίμματα - οικιακά και ανακυκλώσιμα - στους 5.000 κάδους που διαθέτουν και οι τρεις δημοτικές ενότητες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αλλού υπερχειλισμένοι κάδοι και αλλού άδειοι. Με το σύστημα αυτό καλύπτεται ο Δήμος για 3 - 4 μέρες. 

Επιπλέον, απορρίμματα μεταφέρονται και συμπιέζονται στους υπόγειους κάδους που διαθέτουν αυτόνομο σύστημα συμπίεσης, όπως επίσης αποθηκεύονται στις 3 νταλίκες χωρητικότητας 20 τ. η κάθε μία και στο κοντέϊνερ συμπίεσης που διαθέτει ο Δήμος.

Έτσι μ' αυτό τον τρόπο διαχείρισης ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης αποφεύγει τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στο δρόμο. 

Σήμερα στην υπηρεσία καθαριότητας ο δήμος διαθέτει 72 συμβασιούχους υπαλλήλους, και 80 άτομα μόνιμο προσωπικό. Συμμετέχουν στην απεργία όλοι οι συμβασιούχοι και μέρος του μόνιμου προσωπικού. 

Η έξυπνη αυτή διαχείριση των απορριμμάτων που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν κάδοι που διαθέτουν χωρητικότητα δεν πέρασε απαρατήρητη από δημότες γειτονικών δήμων και κυρίως της Γλυφάδας. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πολλοί είναι εκείνοι που περνούν στο γειτονικό δήμο - κυρίως από τη Γλυφάδα - και αφήνουν τα απορρίμματά τους στους κάδους της Βούλας.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Γ.Χ. 28.06.17
Το να μην αναγνωρίζεται η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, λέγεται μιζέρια. Πηγαίνεται και σε άλλους δήμους να δείτε τι γίνεται
Απάντηση
Μαρια καλογηρου 28.06.17
Δείτε και τους κάδους στην βαρη πριν κάνετε δηλωσεις
Απάντηση
vouliotis 28.06.17
Η Βούλα στο μεγαλύτερο της μέρος είναι καθαρή πάντως
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.