ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού - Γιαννίτσης: To master plan της επένδυσης δεν είναι lego land

0 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 17:54
Κατατέθηκε το master plan του Ελληνικού

Τόσο πολύτιμη όσο η "Αχίλλειος πτέρνα" είναι για την επένδυση του Ελληνικού, η έκταση των 37 στρεμμάτων, που χαρακτηρίστηκαν ως δάσος από το Δασαρχείο Πειραιά, δήλωσε ο πρόεδρος της Landa Development, Τάσος Γιαννίτης, αποδεικνύοντας την προχειρότητα και το βαθμό επιπολαιότητας εκείνων που έλεγαν ότι δεν είναι και.... τίποτα να μετακινηθεί το κτίσμα, που προβλέπεται από το σχεδιασμό λίγα μέτρα πιο... κει. 

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Lamda που πραγματοποιήθηκε σήμερα, τονίστηκε πως τα 37 αυτά στρέμματα ​είναι πολύ σημαντικά για την επένδυση αφού το master plan σχεδιάστηκε από διεθνή ονόματα και είναι σαν ένα κομμάτι του παζλ, δεν είναι lego land. Υπάρχουν δίκτυα αποχέτευσης, δρόμοι, πλατείες, οπτικά δίκτυα, αποτελεί μια ολότητα.

"Πρόκειται για την πιο σημαντική περιοχή (σ.σ.: το τμήμα που χαρακτηρίστηκε ως δάσος) που σηματοδοτεί το ψυχαγωγικό και τουριστικό κομμάτι του Ελληνικού. Είναι σαν να λέμε σε κάποιον που έχει ένα σπίτι 200-300 τ.μ. να βάλουμε μια τουαλέτα, 1 τ.μ., στο σαλόνι του. Το τμήμα αυτό έχει τρομερή σημαντικότητα για το business plan". 

"Οι υφιστάμενες κατοικίες είναι αριστερά της έκτασης (σ.σ.: που χαρακτηρίστηκε ως δάσος) και δεξιά είναι ο οδικός άξονας. Δασική είναι μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί με φυσικά αίτια. Τα δέντρα φυτεύτηκαν από το κολλέγιο θηλέων όπου τώρα βρίσκεται το κτήριο της πολιτικής αεροπορίας.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι δασικό το τμήμα" σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

Ακόμη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες "χθες".

Σχετικά με τις αρχαιότητες, οι επικεφαλής της εισηγμένης εταιρείας, σημείωσαν ότι αναμένουν να τους αποσταλεί, προς υπογραφή, το μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού.

Ένσταση κατά της απόφασης του Δασάρχη Πειραιά

Σχετικά με το χαρακτηρισμό των 37 στρεμμάτων η  Ελληνικό Α.Ε.  έχει καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης του δασαρχείου Πειραιά, η οποία αναμένεται να εξεταστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία κατέθεσε την Μελέτη Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της έκτασης, ώστε η διαδικασία της διαβούλευσης να "τρέξει" παράλληλα με την εξέταση της ένστασης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έξι μήνες μετά την κατάθεση του ΣΟΑ, θα πρέπει να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, να εκδοθούν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και να λάβει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός για το καζίνο.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.