ΑΛΙΜΟΣ

Στην αρμόδια επιτροπή του Νόμου 3463 προσφεύγει για τα όριά του ο Δήμος Αλίμου

1 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 10:19

Την απόφαση να προσφύγει στην Επιτροπή Ορίων του άρθρου 11 του Νόμου 3463/ 2006 (Κώδικας Δήμων), έλαβε χθες το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, προκειμένου, όπως είπε να λυθεί η διαφορά ανάμεσα στο Δήμο Αλίμου και στον γειτονικό Δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης. 

Με την προσφυγή του αυτή στην αρμόδια επιτροπή ο δήμος Αλίμου θα ζητήσει την ορθή αποτύπωση των ορίων του Δήμου έτσι όπως αυτά αποτυπώνονται με την απόφαση του 1939. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα οποία επέδειξε ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους. Πρόκειται για τοπογραφικά διαγράμματα, αεροφωτογραφίες και αποφάσεις που αποδεικνύουν σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος ότι τα όρια του δήμου Αλίμου αποτυπώνονται λανθασμένα στους χάρτες της Κτηματολόγιο Α.Ε. 

Σύμφωνα μ' αυτά τα στοιχεία και σε περίπτωση που η αρμόδια Επιτροπή δικαιώσει το Δήμο Αλίμου τα όριά του μετατοπίζονται μέσα στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού προσδίδοντας στο Δήμο έκταση περίπου 280 στρ. 

H μετατόπιση των ορίων 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επέδειξε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της εισήγησής του τα όρια του Δήμου Αλίμου (τότε κοινότητας Καλαμακίου) ορίζονταν από το ρέμα που διέτρεχε κάθετα την έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται σε αεροφωτογραφίες και βάσει απόφασης του 1939. 

Το 1943, όταν το ελληνικό κράτος θέλησε να επεκτείνει το αεροδρόμιο μπάζωσε το ρέμα και δημιούργησε νέα κοίτη προς τον Άλιμο. 

"Το γεγονός ότι το ρέμα μπαζώθηκε και μεταφέρθηκε δεν αλλάζει τα όρια του δήμου" εξήγησε ο Δήμαρχος. "Εσφαλμένα η Κτηματολόγιο Α.Ε. εξέλαβε ως πραγματικά όρια την κοίτη του μετατοπισμένου ρέματος και όχι την παλιά. Έχουμε αποδείξεις γι' αυτό και θα διεκδικήσουμε την ορθή αποτύπωση των ορίων του Δήμου μας. Δεν διεκδικούμε τίποτα από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Ζητάμε τη διόρθωση και την ορθή αποτύπωση" διευκρύνισε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση εκ μέρους του να δημιουργηθούν οξύτητες με τον γείτονα δήμαρχο με τον οποίο όπως τόνισε διατηρεί άριστες σχέσεις. 

Στις τοποθετήσεις τους οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων τοποθετήθηκαν θετικά υπέρ των κινήσεων του Δημάρχου. Ο Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Πέτσας τόνισε πως το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία τώρα που η έκταση αυτή παραχωρείται στον επενδυτή, αφού όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που θα ανήκει στο Δήμο τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιρροή που θα μπορεί να ασκήσει αλλά και τα οφέλη που θα μπορέσει να αποκομίσει.

Ο πρ. Δήμαρχος Θάνος Ορφανός αφού εξήρε τις κινήσεις του Δημάρχου, του επέστησε την προσοχή να μη δημιουργηθούν οξύτητες και εχθρότητες με τον γειτονικό δήμο. 

Τέλος δεν έλειψαν κι εκείνες οι φωνές που παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος κράτησε χαμηλούς τόνους, θέλησαν να υπάρξει δυναμική αντίδραση ακόμα και να προσφύγει ο Δήμος στα δικαστήρια. 

"Προς το παρόν" είπε ο Δήμαρχος η τακτική οδός είναι η προσφυγή στην αρμόδια επιτροπή. Αργότερα και αν υπάρξει λόγος μπορούμε να προσφύγουμε και στη δικαστική οδό. 


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΔΗΜΟΤΗΣ 24.06.17
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ ΝΕΑΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗΣ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΜΑΘΟΥΣΑΛΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΕΣ 4ΤΙΕΣ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.