ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Τα απόνερα μιας διαγραφής

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 2 19 ΜΑΙΟΥ 2017, 13:48
Ταξιάρχης Δήμου: "Ουδέποτε ζήτησα ανταλλάγματα" Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης: "Εάν μιλήσω, ψάξτε να κρυφτείτε"

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Άλιμο το βράδυ της 17ης Μαϊου, ο διαγραφείς από τον Δήμαρχο, πριν ένα μήνα, δημοτικός σύμβουλος Ταξιάρχης Δήμου, ανακοίνωσε την "ανεξαρτητοποίησή" του, όπως ανέφερε, από την παράταξη "Αγαπώ τον Άλιμο", με την οποία εξελέγη ως επιλαχών.

Το πλήρες κείμενο του κ. Δήμου κι έτσι όπως αυτός το ανέγνωσε στο σώμα έχει ως εξής:

Κύριε πρόεδρε, 

"Με την επιστολή μου αυτή, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου μετά τη διαγραφή μου από την παράταξη του Δημάρχου με την οποία αναδείχθηκα σε αυτή δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαϊου του έτους 2014 στο Δήμο μας.

Για τη διαγραφή μου εκδόθηκε η από 23-4-2017 απόφαση της παράταξης. Βέβαια η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με τα όσα περιγράφονται σ' αυτή.

Αλήθεια, γιατί στην ανακοίνωσή σας δεν λέτε ούτε για τις θέσεις με τους παχυλούς μισθούς που σας ζήτησα; Ούτε ποιοι τις κατέχουν τώρα, ούτε ποια είναι τα καθήκοντά τους και τα προσόντα τους ούτε μιλάτε για τις μελέτες τους και τις εισηγήσεις τους: 

Αλήθεια, γιατί σ' αυτή ομιλείτε εντελώς αόριστα για "ευαίσθητα ζητήματα" για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για δήθεν "συστάσεις";

Επειδή πριν από την παραπάνω απόφαση δέχθηκα άμεσα και για άλλη μια φορά ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ μου από τον δήμαρχο αν δεν συμμορφωθώ με τις προαποφασισμένες ενέργειές του. Μάλιστα, ο δήμαρχος με παρότρυνε να παραιτηθώ ή να ανεξαρτητοποιηθώ, διότι λέει δεν ψηφίζω βάσει παραταξιακής πειθαρχίας, όπως πρέπει. Αυτό ας το κρίνετε εσείς πως αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος τη θέση του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του.

Προκύπτει λοιπόν ότι οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά. Δεν μπορώ να ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω συμμετοχή και υποστήριξη στην όλη προσπάθεια. Γιατί έτσι δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω το ρόλο που, με την ψήφο σας μας τάξατε όσοι μας ψηφίσατε.

Όλο αυτό το διάστημα νομίζω ότι έδωσα με το παραπάνω τον απαραίτητο χρόνο για να αλλάξουν τα πράγματα. Δυστυχώς, δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο και η στενή ηγετική σας ομάδα συνεχίζει με αδιαφανή λειτουργία τον ίδιο τρόπο λήψης των αποφάσεων.

Επειδή ουδέποτε ζήτησα ανταλλάγματα για τη συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου Αλίμου. Επειδή αποκρούω ως ανυπόστατη, ψευδέστατη και αόριστη την κατηγορία ότι προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου για να αποσπάσω οικονομικά υλικά και προσωπικά οφέλη και αποτελεί μόνο την επιβεβλημένη αιτιολόγηση της απόφασής σας για την διαγραφή μου.

Επειδή ποτέ δεν εκβίασα τους συνεργάτες μου αλλά και ποτέ δεν θα επιτρέψω να με εκβιάσουν. Επειδή ποτέ δεν συμμετείχα σε κλειστές μικρές ομάδες για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν την τύχη του τόπου μας.

Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης από τη Δημοτική Αρχή των πολλών και διαφόρων σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο μας.

Είναι φανερή η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που μόνο αποφασίζει χωρίς διάλογο τα ήδη προαποφασισθέντα και στην πράξη λειτουργεί διεκπεραιωτικά.

Κάποιες αξίες, όμως δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται, όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μένοντας σταθερός στις αξίες και στα πιστεύω του προεκλογικού αγώνα θα συνεχίσω να δίνω το παρόν και τον αγώνα μου από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου σεβόμενος τους ανθρώπους που με τοποθέτησαν στο δημοτικό συμβούλιο. Θα συμβάλλω ώστε μαζί μου να στοιχηθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις που επιθυμούν να προσφέρουν με ουσιαστικό και αποφασιστικό τρόπο στη νέα προσπάθεια για να έρθει η ανάπτυξη στο Δήμο μας. Από τη θέση αυτή θα συνεχίσω να εκφράζομαι δημόσια, να υποστηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, να ασκώ την καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω τις προτάσεις που κρίνω ουσιαστικές και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών"  

Η απάντηση του Δημάρχου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, εξήγησε πως, από τη στιγμή που ο συνδυασμός τους αποφάσισε να τον διαγράψει από το δυναμικό του, εκ των πραγμάτων, ο διαγραφείς δημοτικός σύμβουλος Ταξιάρχης (Σάκης) Δήμου, συνεχίζει να διατηρεί την έδρα του στο Δ.Σ., ως ανεξάρτητος πλέον.

Επίσης, τον κατηγόρησε ότι έχει κακούς συμβουλάτορες και πως καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα για να ανακοινώσει την "ανεξαρτητοποίησή" του αυτή στο σώμα.

Εμμέσως πλην σαφώς, όμως, τον χαρακτήρισε ως "ακατάλληλο" να υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου και αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, του σύστησε να μην το επαναλάβει, γιατί θα αναγκαστεί να του απαντήσει καταλλήλως και αυτό είναι κάτι που θα αποβεί σε βάρος του, αφού θα τον εκθέσει στην κοινωνία του Αλίμου.

Ο κ. Δήμαρχος είπε για την ακρίβεια τα παρακάτω: "Δυστυχώς, λυπάμαι που ο κ. συνάδελφος (Δήμου), αυτά τα δυόμιση χρόνια δεν έμαθε κάποια πράγματα.

Θα έπρεπε να γνωρίζει πως, από τη στιγμή που τον διαγράψαμε, διατηρεί την έδρα του και παραμένει ως ανεξάρτητος μέσα στο Δ.Σ.  Ο κ. συνάδελφος μ' αυτή του την κίνηση επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά, πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως είναι και πόσο σωστά πράξαμε ως παράταξη να τον διαγράψουμε και να τον απομακρύνουμε.

Υπενθυμίζω ότι, ουδέποτε είχε εκφράσει κάποια διαφωνία μέσα στην παράταξη. Είναι δε, πολλοί συνάδελφοι μας μάρτυρες, που τον άκουσαν ακόμη και μέχρι την ώρα που συνεδριάζαμε για να αποφασίσουμε για τη διαγραφή του, να επικοινωνεί μαζί μου και μαζί τους, και παρακάλαγε, λέγοντας σε όλους μας, πως συνεχίζει, έστω και ως απλός στρατιώτης να παραμένει στο πλευρό μας.

Πώς, τώρα, ένας τέτοιος στρατιώτης, θυμήθηκε να ανεξαρτητοποιηθεί έναν μήνα μετά, είναι κάτι που, δυστυχώς για κείνον, προκαλεί θυμηδία κι ευτυχώς για μας που προλάβαμε εγκαίρως και προστατεύσαμε το δήμο μας από ανθρώπους, οι οποίοι αποδείχθηκαν ακατάλληλοι.

Σε ότι αφορά τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, για δικό σας καλό κύριε Δήμου, θα προτιμούσα να μην μιλήσω, γιατί αν προκληθώ και το κάνω, θα εκτεθείτε πάρα πολύ.

Μην ξύνεστε λοιπόν στη γκλίτσα (του τσοπάνι), γιατί την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, να ξέρετε ότι θα μιλήσω, όπως και άλλοι συνάδελφοί μας εδώ μέσα και τότε δεν θα ξέρετε που να πάτε να κρυφτείτε κύριε".                                                                                                                                                

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Παρατηρητής 22.05.17
Ο κύριος Δήμου καλά θα κάνει να πάει σπίτι του. Για τους γνωρίζοντες τα πράγματα, αποτελεί "καμμένο χαρτί" και δεν πρόκειται κανένας να του προσφέρει πολιτική στέγη. Μετά από την ανακοίνωση που διάβασε στο δημοτικό συμβούλιο, αναρρωτιόμαστε αν είναι καθόλου σοβαρός.
Απάντηση
ΝΤΑΛΙΚΕΡΜΑΝ 20.05.17
Ρεζιλι εγινε για 2η φορα ο Δήμου. Αφού τον διωξανε, μετα απο ένα μήνα αποφάσισε να φύγει!!!!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.