ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

N.Δ.: Οι απώλειες για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες μέσα από 4 βίντεο

0 17 ΜΑΙΟΥ 2017, 14:57

Η Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει μέσα από 4 βίντεο τις μεγάλες απώλειες εισοδήματος που θα υποστούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με την ψήφιση των μέτρων, αύριο, Πέμπτη 17 Μαΐου, στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα: Στο πρώτο βίντεο αναφέρεται ότι μισθωτός με εισόδημα 8.636 ευρώ το χρόνο – δηλαδή μηνιαίο μισθό περίπου 750 ευρώ – που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει φόρο 650 ευρώ. Θα χάσει, δηλαδή, σχεδόν έναν ολόκληρο μισθό.

Στο δεύτερο βίντεο, περιγράφεται το παράδειγμα συνταξιούχου με 35 έτη υπηρεσίας, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 1.182 ευρώ το μήνα. Με την ψήφιση των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση και τη μείωση της σύνταξής του χάνει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο. Οι απώλειες όμως δεν περιορίζονται εκεί. Η μείωση του αφορολόγητου θα επιφέρει επιπλέον απώλεια 650 ευρώ το χρόνο, ανεβάζοντας τις συνολικές ετήσιες απώλειες του συνταξιούχου στα 3.206 ευρώ. Με λίγα λόγια, θα χάσει περίπου 3 συντάξεις!

Στο τρίτο βίντεο, γίνεται λόγος για ελεύθερο επαγγελματία με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο. Σήμερα, πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ύψους 2.365 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.240 ευρώ το χρόνο.

Στο τέταρτο βίντεο, αναλύεται η περίπτωση αγρότη με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο, που σήμερα πληρώνει 2.188 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.521 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή, κάθε χρόνο θα πληρώνει 1.333 ευρώ περισσότερα. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.