ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Παρουσίαση του βιβλίου της Κων. Καζά «Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ Κάτω από τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»

0 16 ΜΑΙΟΥ 2017, 20:12

Την Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017, στο 2ο επίπεδο του σταθμού του ΜΕΤΡΟ Άλιμος, παρουσία πολυπληθούς κοινού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Περίπατος κατά μήκος της αστικής οδού» μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της αρχαιολόγου και Αντιπροέδρου του "Νοτίου Σήματος" κ. Κων/νας Καζά– Παπαγεωργίου «Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ Κάτω από τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» το οποίο εξέδωσαν οι Εκδόσεις Καπόν.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο του "Νοτίου Σήματος" και πρώην Δήμαρχο Αλίμου κ. Βασίλη Ξένο- Γαβριέλη ο οποίος, μεταξύ των άλλων, παρουσίασε στο κοινό τις Προτάσεις του Νοτίου Σήματος για τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Άλιμος.1ον να μετονομαστεί ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ Άλιμος σε Άλιμος – Θουκυδίδης.

2ον στον χώρο όπου έγινε η εκδήλωση να παρουσιάζεται η ιστορία του Αλίμου. Προτάσεις που στηρίζονται και υποστηρίζονται και από τον δήμο Αλίμου.

Παίρνοντας τον λόγο ο Διευθυντής έργων της εταιρείας Αττικό Μετρό κ. Νίκος Δανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η εταιρεία Αττικό Μετρό στην διαφύλαξη και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια κατασκευής των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και την συμβολή της κ. Καζά σε αυτήν την προσπάθεια. Μας ανακοίνωσε ότι το ΜΕΤΡΟ των Αθηνών εντάχτηκε στα 10 καλύτερα ΜΕΤΡΟ παγκοσμίως. Μια μεγάλη διάκριση που την οφείλει στο ότι το ΜΕΤΡΟ των Αθηνών προάγει και προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Η μετονομασία του σταθμού Άλιμος και η προβολή της πολιτιστικής ιστορίας του Αλίμου σε αυτόν σίγουρα θα ενίσχυση περεταίρω την διεθνή διάκριση του ΜΕΤΡΟ των Αθηνών.Τέλος η κ. Κων/να Καζά– Παπαγεωργίου παρουσίασε στο κοινό παλαιότερα αλλά και νεότερα ευρήματα που βρέθηκαν κάτω από την Λ. Βουλιαγμένης αλλά και ιστορικά στοιχεία που έχουν σχέση με τον Άλιμο και την ευρύτερη περιοχή.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού το "Νότιον Σήμα", ο Δήμος Αλίμου, η "ΣΤΑΣΥ ΑΕ" και οι εκδόσεις Καπόν.Το βιβλίο είναι καλογραμμένο και κυρίως κατανοητό με πολλές ιστορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την «πόλη» κάτω από την Λ. Βουλιαγμένη. Το λεύκωμα είναι χωρισμένο σε κεφάλαια που ακολουθούν τη σειρά των στάσεων του μετρό.

Το "Νότιον Σήμα" ευχαριστεί την Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και την Αττικό ΜΕΤΡΟ για την συνεργασία και διάθεση του χώρου

Το "Νότιον Σήμα" ευχαριστεί το προσωπικό του Δήμου Αλίμου για την άψογη συνεργασία και το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού που επέδειξε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.