ΒΟΥΛΑ

Παρών στο «CITY CHALLENGE – crowdhackathon» ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

0 15 ΜΑΙΟΥ 2017, 16:46

Παρών στο «CITY CHALLENGE – crowdhackathon» που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από την Παρασκευή 12 Μαΐου έως την Κυριακή 14 Μαΐου δήλωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με δικό του περίπτερο.

Τo «CITY CHALLENGE – crowdhackathon» ήταν ένας Τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο αναπτύχθηκαν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Συμμετείχαν πάνω από 200 νέοι προγραμματιστές, μηχανικοί, αναλυτές, φοιτητές, μαθητές, νέοι επιχειρηματίες και άλλοι με τη βοήθεια 120 μεντόρων, κριτών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αγοράς καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετείχε στο τριήμερο με δικό του περίπτερο μέσω του οποίου ενημέρωσε τους επισκέπτες του Μαραθωνίου για τις καινοτόμες δράσεις και εφαρμογές που έχει ήδη εφαρμόσει ή που είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Την αντικατάσταση όλου του δικτύου δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας τα οποία εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν και ένα «έξυπνο» δίκτυο που θα δώσει σειρά δυνατοτήτων στις υπηρεσίες του Δήμου όπως τη δημιουργία υποδομών για την εγκατάσταση δικτύου LIFI μεταξύ άλλων.

Την εγκατάσταση και λειτουργία της εφαρμογής Novoville που δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να αναφέρουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω smartphone ή τηλεφωνικού κέντρου τα προβλήματα που παρατηρούν στην πόλη και αυτά να διεκπεραιώνονται αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Την εγκατάσταση του GIS που παρέχει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας του Δήμου αναλυτικούς διαδραστικούς χάρτες καθώς και γεωχωρικά δεδομένα υψηλής αξίας.

Την παρακολούθηση των απορριμματοφόρων, των κάδων του Δήμου και των εργασιών αποκομιδής με σύστημα τηλεματικής καθιστώντας έτσι αποτελεσματικότερη την υπηρεσία καθαριότητας.

Την υιοθέτηση της ψηφιακής υπογραφής στο Δήμο που συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Την εγκατάσταση λογισμικού για την ηλεκτρονική διακίνηση και παρακολούθηση εγγράφων εντός του Δήμου.

Την εγκατάσταση δικτύου ελεύθερου wifi με την χρήση captive portal.

Την αξιοποίηση λογισμικού open source και virtual machines στις υπηρεσίες του Δήμου.

Την εγκατάσταση λογισμικού Project Management για την παρακολούθηση και καλύτερη διαχείριση των εργασιών του Δήμου.

Την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού για την οργάνωση και παρακολούθηση των φιλοξενουμένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Τη δημιουργία ψηφιακών βιβλιοθηκών του Δήμου και την ψηφιοποίηση του αρχείου.

Τη δημιουργία δημοτικού συστήματος Taxis μέσω του οποίου οι δημότες θα μπορούν διαδικτυακά να ενημερώνονται για τις οφειλές τους προς το Δήμο και να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά την εξόφληση τους.

Για τη σημασία που δίνει η σημερινή Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην τεχνολογία μίλησε ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος δήλωσε: «Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας. Επενδύουμε εντατικά στην τεχνολογία και στις «έξυπνες λύσεις» που μας προσφέρει προκειμένου να κάνουμε τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εκτός από μια όμορφη παραλιακή πόλη μια «έξυπνη» ψηφιακή πόλη».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.