ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Π. Φάληρο: Δούρου και Χατζηδάκης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για το Υπόγειο Γκαράζ ύψους 4.880.000 ευρώ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V" 1 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 14:52

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος μπροστά στο αρχιτεκτονικό σχέδιο του έργου.

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου έργου στην πόλη, αυτό της κατασκευής Πολυδύναμου συγκροτήματος στο Ο.Τ. 381 στη περιοχής Κοψαχείλας, ο υπόγειος χώρος του οποίου θα χρησιμοποιείται για την στάθμευση των μεγάλων αλλά και μικρότερων οχημάτων καθαριότητας του Δήμου, ο δε υπέργειος θα στεγάσει τα γραφεία των διάφόρων υπηρεσιών του  τομέα αυτού, με επιπλέον παρεμβάσεις, οι οποίες θα αφορούν την γενικότερη, εκτενή,  διαμόρφωση πρασίνου εκεί, καθώς και τη δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς, πλακοστρώσεων και ράμπας γκαράζ, όπως και γήπεδο μπάσκετ.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο σχετικό ρεπορτάζ τον περασμένο Δεκέμβριο, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.880.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Αναφορικά με την δημοπράττηση και την εκτέλεσή του, αυτά θα πραγματοποιηθούν από τη Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. H Δημοπράτηση του έργου αναμένεται εντός του πρώτου 15μέρου του Μαΐου και αφού ελεγχθεί ο διαγωνισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός 20μήνου.

Να θυμίσουμε πως, το Ο.Γ. 381 ορίζεται από τις οδούς Κοραή, Αγίου Πέτρου, Σωκράτους και τον πεζόδρομο της Χαλκίδος.

Βάσει του σχεδίου και σύμφωνα με την ήδη εκδοθείσα άδεια δόμησης, το έργο στην ολοκλήρωσή του θα διαθέτει δύο υπόγεια γκαράζ. Το ένα είναι έκτασης 1.598,85 τ.μ., το δεύτερο 1.693,14 και το υπέργειο 475,24 τ.μ., στο οποίο, πέρα των γραφείων του προσωπικού, θα στεγαστούν το κυλικείο για τους υπαλλήλους, το βεστιάριο κ.α. βοηθητικοί χώροι.Επίσης, όλο το συγκρότημα θα διαθέτει ράμπες παντού και ανελκυστήρες για ΑμεΑ, διπλούς ενισχυμένους υαλοπίνακες κλπ.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, αφού ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Δούρου και  τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που ενέκριναν τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του έργου, δήλωσε τα εξής: "Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και όχι από τα λόγια μας. Προσωπικά προτιμώ να μιλώ λιγότερο και να πράττω περισσότερα. Το συγκεκριμένο έργο ήταν πάντα μέσα στο μυαλό μου και στη σκέψη μου, προκειμένου να μπορέσει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας να στεγάζεται σ' ένα σύγχρονο κτίριο και όχι σε παράγκα. Ήθελα οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό, να λειτουργούν μέσα σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες. Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη δημιουργία του νέου αυτού έργου, δικαιώνομαι όταν λέω τόσα χρόνια πως αξίζουν οι άνθρωποι αυτοί που τους αρέσει να δημιουργούν και όχι να ραδιουργούν". 


Ο Δήμαρχος υπογράφει υπό το βλέμμα της Ρένας Δούρου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κοσμά Παπαχρυσοβέργη.


Νικήτας Χιωτίνης, Αννίτα Δεκουλάκου, Μυρτώ Παπαδοπούλου.


Σε πρώτο πλάνο, οι αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Βίκυ Ανδρικοπούλου, Θ. Κανέλλος, Γιώργος Ασημακόπουλος.


Γιώργος Ασημακόπουλος, Ρένα Δούρου, Διον. Χατζηδάκης, Θ. Κανέλλος, Βίκυ Ανδρικοπούλου. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Φλοίσβιος 25.04.17
Να είσαι καλά δήμαρχε. Ακούραστος και δημιουργικός πάντα,που σκέφτεσαι και κάνεις πράγματα τα οποία για κάποιους άλλους αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.