ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσλαμβάνονται 2.338 υπάλληλοι για αρχαιολογικούς χώρους που θα πληρώνονται από τη ΔΕΗ

0 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 16:44

Την ώρα που αποκαλύπτεται η άσχημη οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ και ο κίνδυνος κατάρρευσής της προβάλει επικίνδυνα, την ώρα που η εταιρεία ετοιμάζεται να επιβάλει αυξήσεις και στις χαμηλές καταναλώσεις, ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του newmoney.gr,  προκαλεί στην κυριολεξία σοκ. 

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πως το υπουργείο Πολιτισμού με απόφασή του ενέκρινε την πρόσληψη 2.338 υπαλλήλων για τους αρχαιολογικούς χώρους. Τι το μεμπτό θα αναρωτηθείτε και τι σχέση έχει αυτό με την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ και τις αυξήσεις στις χαμηλές καταναλώσεις. 

Οι 2.338 υπάλληλοι που θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις δεν θα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά - κρατηθείτε - από τη ΔΕΗ! Δηλαδή από τους καταναλωτές! Κι επειδή τα οικονομικά της εταιρείας δεν είναι καλά, η λύση είναι η αύξηση των τιμολογίων. 

Αυτό σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, ονομάζεται από τους κρατούντες "κοινωνική πολιτική"!...

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του newmoney.gr, tην ώρα που η ΔΕΗ δίνει μάχη για την επιβίωση της με το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει να είναι τεράστιο λόγω των ανείσπρακτων και μη ρυθμισμένων οφειλών 2,2 δισ ευρώ, η κυβέρνηση φροντίζει να την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο προωθώντας προσλήψεις χιλιάδων στο υπουργείο Πολιτισμού που θα καλυφθούν όμως εξ ολοκλήρου απ' την επιχείρηση!

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει η υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, και η οποία έχει την επισήμανση «Εξαιρετικά Επείγον» εγκρίνεται η πρόσληψη 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικής διάρκειας έως 8 μήνες σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ως εδώ καλά, θα πει κανείς, αφού επιτέλους η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καλύψει τις «τρύπες» που σήμερα δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων μας και να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό.

Μόνο που όλες οι παραπάνω θέσεις θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά απ' την πολύπαθη ΔΕΗ, όπως εξάλλου υπογραμμίζει η υπουργική απόφαση, και αφορούν δύο συγκεκριμένες εφορείες Αρχαιοτήτων, της Φλώρινας και της Κοζάνης. Περιοχές δηλαδή όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει συνδεθεί σε ένα μεγάλο βαθμό με τη ΔΕΗ, τις μονάδες παραγωγής ενέργειας και τα ορυχεία λιγνίτη.

Σημειώνεται ότι οι ειδικότητες αφορούν 1.840 εργάτες, 319 αρχαιολόγους και άλλες ειδικότητες, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, συντηρητές αρχαιοτήτων, τοπογράφους, φύλακες κοκ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο αιτιολογικό η υπουργική απόφαση εγκρίνεται έχοντας υπόψη «το γεγονός ότι η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του προσωπικού δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η οποία δεν επιχορηγείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.