ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Στα χέρια του δήμου το πρ. Καμπινγκ Βούλας - Ποιά ειναι τα σχέδια του δήμου

0 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 18:25

Τέλος στην ασυδοσία και στην παρανομία στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, βάζει ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος με την υπογραφή παραχώρησης στον δήμο από την ΕΤΑΔ και της παραλιακής περιοχής του πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Με μεθοδικές κινήσεις εδώ και 2 περίπου χρόνια ο δήμαρχος της πόλης  κινεί τις διαδικασίες για την απόδοση σημαντικού ποσοστού των παραλιακών εκτάσεων της πόλης, από την ΕΤΑΔ στον Δήμο. (Παραχώριση περίπου 520 στρέμματα σε 6 ξεχωριστά παραχωρητήρια απο τα οποία ο δήμος ηδη έχει υπογραψει τα 3 και μεχρι τις 10 Μαΐου αναμένεται να εχουν υπογραφει και τα αλλα 3).

Aμέσως μετά την εκλογή του έθεσε ως στόχο την πραγματοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα αιτήματα των πολιτών της περιοχής, που ήταν αυτό της απόκτησης του δικαιώματος να αποφασίζουν για το παραλιακό τους μέτωπο. 

Με μεθοδικότητα ετοίμασε όλο το νομικό πλαίσιο για τη διεκδίκηση της παραλίας από την ΕΤΑΔ και μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, κατάφερε πριν από μερικούς μήνες να πάρει τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης για την παραχώρηση των παραλιών στο Δήμο του. 

Η συμφωνία ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ήταν έτοιμη προς υπογραφή από τις αρχές του περασμένου Μαϊου, αλλά μετά από πιέσεις, στην ΕΤΑΔ και στο ΤΑΙΠΕΔ, στο συγκεκριμένο σχέδιο παραχώρησης εντάχθηκαν και άλλοι δύο δήμοι, του Αλίμου και της Γλυφάδας, τους οποίους ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος βοήθησε δίνοντας το νομικό πλαίσιο που είχε ετοιμάσει για το δικό του δήμο.

Να θυμίσουμε πως το 2014 ο Δήμος 3Β είχε οργανώσει ημερίδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής όπου παρουσίασε μελέτη για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του. Μελέτη η οποία εντάχθηκε στο φάκελλο που παραδόθηκε στην ΕΤΑΔ, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό πως ο δήμος αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα του παραλιακού του μετώπου. Ο χώρος του πρ. Κάμπινγκ πεδίο αντιπαραθέσεων

Ο χώρος του πρ. Κάμπινγκ στην παραλία της Βούλας εδώ και χρόνια είχε γίνει πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσων, απραξίας των δημοτικών αρχών και πεδίο εκμετάλλευσης από επιτήδειους οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τον χώρο για να διοργανώνουν, στο όνομα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία,"μαύρα" φεστιβάλ και εκδηλώσεις χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. (Κατάληψη - Κάμπινγκ Βούλας: Μία ιστορία αυτοδιαχείρισης και παρανομιών)

Η μία δημοτική αρχή άνοιγε τον χώρο, κάνοντας επαναστατική γυμναστική, μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς και η επόμενη δημοτική αρχή τον έκλεινε καθώς δεν ήξερε τι να τον κάνει. Τελικά ο χώρος "παραδόθηκε" σε "επαγγελματίες" επαναστάτες οι οποίοι, ελλείψει σχεδίου και προοπτικής από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, βρήκαν χώρο ώστε να "εκμεταλλευθούν" με τους δικούς τους όρους τα 74 στρέμματα δίπλα στην θάλασσα.

Στελέχη μάλιστα "επαναστατικής" δημοτικής ομάδας είχαν καταλάβει παραλιακό κτίριο μέσα στο πρ. Κάμπινγκ το οποίο χρησιμοποιούσαν ως "θερινή κατοικία" με ξαπλώστρες, βραδινά πάρτυ και πολύ κουβέντα για το πως θα πέσει ο καπιταλισμός....

Τα συγκεκριμένα στελέχη, με την υποστήριξη ομοϊδεατών τους στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, είχαν επιχειρήσει πριν από περίπου τρία χρόνια να υδροδοτήσουν παράνομα το χώρο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δραστηριότητές τους  μέσα στα κτίριο που είχαν καταλάβει καθώς το πρόβλημα του ρεύματος το είχαν λύσει με εκτεταμένη ρευματοκλοπή από παρακείμενη εγκατάσταση.

Ο χώρος του πρ. κάμπιγκ Βούλας, παρά της εξαγγελίες των καταληψιών ότι θα τον κρατούσαν καθαρό και θα λειτουργούσε ως μέρος πολιτισμού και οικολογικών δράσεων, μετά από λίγο καιρό γέμισε σκουπίδια και μπάζα, επαναστατικά συνθήματα. ενώ τις βραδυνές ώρες το πρ. Κάμπινγκ γινόταν επίκεντρο διακίνησης ναρκωτικών και αγοραίου έρωτα μέσα σε αυτοκίνητα και εγκαταλελειμμένα κτίρια. Άλλωστε, από ότι φάνηκε το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το κτίριο που χρησιμοποιούσαν ώς "θερινό ανάκτορο" για την καλοκαιρινή τους "σιεστα" και τα βραδυνά τους πάρτι πάνω στην παραλία με χορηγό όλους τους δημότες του δήμου που τους πλήρωναν το νερό και το ρεύμα.

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια του δήμου για το πρ. Κάμπινγκ της Βούλας

Η παραχώρηση τον 520 στρεμμάτων από την ΕΤΑΔ έχει χρονικό ορίζοντα τα 15 έτη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα στην σύμβαση παραχώρησης να παραχωρηθούν στον δήμο για άλλα 15 έτη.

Σύμφωνα με την σύμβαση το 80% των εσόδων θα καταλήγει στα ταμεία του δήμου τα οποία θα καλύπτουν τα λειτουργικά και οργανωτικά έξοδα του χώρου. Βασική επιδίωξη της σημερινής διοίκησης όπως δήλωσε στο vimaonline.gr ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος είναι  να βγει αυτος ο χώρος απο την σημερινή απαξία, να αναπλαστεί, να καταστεί οικονομικά αυτάρκης και να ειναι προσβάσιμος σε ολους. Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι, όλες οι ενέργειες που θα γίνουν θα είναι με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της νομιμότητας. 


Ηδη η δημοτική αρχή έχει αρχίσει να εκπονεί το αναπτυξιακό σχέδιο για το συγκεκριμένο χώρο το οποίο θα είναι έτοιμο σε λίγο καιρό και θα κατατεθεί προς έγκριση στην ΕΤΑΔ. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία λουτρικών εγκαταστάσεων, η αναπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στο 50% περίπου της έκτασης της παραλίας, αθλητικές εγκαταστασεις, καταστήματα "ελαφριάς" εστίασης, και θερινός κινηματογράφος. Στην συμφωνία που υπογράφηκε με την ΕΤΑΔ δίνεται η δυνατότητα στον δήμο να γκρεμίσει όλες τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζονται οι καταληψίες, και να χτιστούν από την αρχή, στα ανάλογα τετραγωνικά, νέες που θα εξυπηρετούν τους δημότες και τους επισκέπτες.


Ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος υπογράφει την σύμβαση παραχώρησης για το πρ. κάμπινγκ Βούλας

Στον νέο αυτό δημοτικό πολυχώρο που θα δημιουργηθεί στην παραλία, η πρόσβαση, η χρήση της παραλίας και των εγκαταστάσεων θα είναι ελεύθερη  για όλους,  ενώ θα δημιουργηθούν παράλληλα νέες θέσεις εργασίας, το οποίο είναι το ζητούμενο στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡ. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ


"Μίνι χωματερή...." Εναέρια λήψη (VIMADRONE)


Σκουπίδια και εστίες βρωμιάς και δυσωδίας παντού 


Σκουπίδια μέσα στα υπό κατάληψη κτίρια


Σκουπίδια παντού

Σύστημα εκτεταμένης νεροκλοπής


Καρέκλες, τραπεζάκια, ξαπλώστρες σε ένα από τα πιο ακριβά σημεία της Αττική


Η απαραίτητη επαναστατική "πινελιά" στο θερινό κτίριο των καταληψιών - εθελοντών. 


Ο κλειδοκράτορας του πρ. κάμπινγκ ελέγχει την είσοδο οχημάτων...


Αυτοσχέδιο εργαστήριο το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των καταληψιών

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.